Jeg samler billeder

Jeg samler billeder. Altså ikke nødvendigvis fotografier, men billeder af det jeg ser. Det er former, farver, mønstre, ting – eller alt på en gang. Det sætter sig fast bag panden. Som regel kan jeg huske hvor og i hvilken forbindelse jeg så det – selvom jeg ikke altid kan genkalde mig synet 100%, så husker jeg den stemning jeg følte.
Nu taler jeg ikke om noget hokus-pokus alternativt healingagtigt, men om at være hurtigere til at opfatte og lære visuelt. Jeg kan sagtens læse og forstå, men skal jeg læse lange afsnit med tekst må jeg ofte læse dem flere gange og jeg skal virkelig holde mig selv fast for at bevare koncentrationen. Sådan noget kan man heldigvis træne – så der behøver ikke blive hæftet en diagnose på her 🙂

 Lyserød Scilla

Lærkespore, Corydalis  og julerose Helleborus er gode partnere lige for tiden.

I denne tid tænker jeg på plantepartnere. Jeg har mange som passer godt sammen, men jeg ønsker selvfølgelig at optimere.
Mine stauder og roser står jo hvor de står og kun få er blevet flyttet i efteråret, så det handler om eventuelle nye stauder, sommerblomster og om hvordan krukkerne skal sættes sammen i år.
Sidste år så jeg rosen William Shakespeare 2000 i selskab med massevis af vild kørvel med rødt løv, Anthriscus sylvestris ‘Ravenswing’ og det var et betagende syn. Først kunne jeg kun huske ‘Ravenswing’ sammen med noget meget mørkt rødt, men hvor – det var spørgsmålet…

Jeg søgte først hos Birgitte (Fra frø til blomst), men selvom det var rødt så var det ikke dét…. Derefter fandt jeg en god stak havebøger frem og ledte i dem, men nej!

Kender du det?

Og så kom jeg i tanke om det – Garden Illustrated – selvfølgelig –  juni 2016, en artikel om den australske landskabsdesigner Paul Bangays store countryhave. Dén kombination skal jeg have, plus lidt mere – to store planter indkøbt kunne deles i fem, som nu er fordelt ved roserne i det runde staudebed. Nu er jeg så spændt på om de to vil blomstre samtidig….

Jeg har sået sommerblomster og alle såbakker står i overvintringsteltet i drivhuset. Jeg tror på at det kan lade sig gøre med de temperaturer vi har allerede nu.

Indtil videre disse:

Citrontagetes
Hareøre
Marmelukærme ’Pink blush’
Nigella ’Transformer’
Stolt kavaler ’Pied Piper Red’
Stolt kavaler ’Candy Stribe’
Stolt kavaler ’Yellow Garden’
Enkeblomst ’Fatamorgana’
Stolt kavaler ’Black Knight’
Frøkenhat ’Queen R.L’
Drumsticks
Kiss Me Over The Garten Gate
Tobaksblomst ’Deep Purple’
Tobaksblomst ‘Lime’

Ovenstående frø har jeg købt, men jeg har også hjemmehøstede frø som venter på at forspire og de bliver sået om en uge når påskeferien begynder.

Om jeg kan lide Stolt kavaler – jo, den er uundværlig i sommerhaven, efter min mening.

Haven pt.:

Der er knald på planterne i forårshaven – det myldrer op med grønt i alle nuancer og det er en fryd at se det gro.  Og der er selvfølgelig også knald på forårsløgene – lige nu er jeg så glad for Scilla og Anemoner

Jeg ønsker dig en rigtig god uge.

13 Comments

 • Sussi.Sussinghurst

  Sikke en masse du har nået at så, jeg halter noget bagefter. Men idag fandt jeg en pose mørkerøde Stolt Kavaler frø, dem har jeg kigget og kigget efter, så jeg er glad… som i "helt glad"

 • Høneballehaven

  Lige præcis sådan har jeg det også, når jeg skal læse lange afsnit, det er meget nemmere med billeder. Jeg har stødt på flere ravenswing i dag, måske skal jeg prøve at flytte en hen til William Shakespeare 2000, det er da et forsøg værd. Stolte kavalerer er smukke, jeg har da vist lidt frø liggende.

 • Nana

  Jeg tror godt jeg kender det med billederne. Jeg kan i hvert fald gå og se helt tydeligt for mig hvordan min have kommer til at se ud om 20 år – selv om der næsten ikke er noget i den endnu. Men det er måske bare det der hedder ønsketænkning 🙂
  Apropos billeder, er dine så ikke blevet større, her på bloggen? Det virker godt! (Og nu sidder jeg og tænker om jeg skal gøre mine billeder større … men det bliver i hvert fald ikke nu, for det er for sent på aftenen til den slags projekter!)
  God ny uge til dig, Lisbeth!
  Kh Nana

  • Countryliv

   Joe det kan også være billeder af ønsketænkninger Nana, men det kan man også arbejde hen imod:-)
   Jeg har brugt det kvadratiske billedformat siden december 2015, jeg har leget lidt med formaterne gennem alle blogårene. Jeg kan godt lide at billederne er store og tilstræber at vidden passer med margen på teksterne. Jeg drømmer lidt om en wordpress blog på et tidspunkt.
   God ny uge til dig også:-)

 • Frk. Anemone

  Billeder brænder ofte bedre fast på nethinden end tekst, også hos mig. Den kombi med Ravenswing og William Shakespeare 2000 ser fin ud, jeg har WS og en mørk sølvlys sammen.
  En skøn forårstid lige nu, med et mylder af planter, det er så livsbekræftende.
  Også en god uge til dig.

  • Countryliv

   Hvor trist med William Shakespeare 2000, jeg er sikker på at den er stødt på de tre Ravenswing som gennem tiderne har opgivet ævred her i min have – og det er godt at vide at de har hinanden:-)))))

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth
  Vældigt genkendeligt, jeg fungere også visuelt, og hvis teksten passer med billeder er det ekstra forstærket. Havde en lidt speciel kunde for en god stund siden. Han fortalte han skrev bøger der var så kedelige at jeg ville falde i søvn;-)Han skriver ingeniør bøger.
  Jeg vil lykkedes med den stolte kavaler i år, de er så kønne.
  Det bliver et flot makkerpar med William Shakespeare og den røde kørvel.
  Og din forårshave er helt forrygende og smuk.
  Også en rigtig god ny uge til dig
  Knus

 • Esther - Ildkattens Scriptorium

  Jeg er også ret visuelt anlagt…f.eks. nytter det ikke noget folk staver et ord…jeg skal se det på papiret – Og jeg staver altså temmelig godt – jeg kan bare ikke "samle bogstaverne sammen i hovedet."

  Min hukommelse plejede at være rigtig god, men jeg har måttet sande, at efter at være ramt af flere omgange med stress, ja så har jeg desværre fået problemer med at huske. Det er kun nogle gange hukommelsen svigter, men når man er vant til at den bare virker og man plejede at have noget nær klæbehjerne, så er det en trist oplevelse.

  Dejlige billeder du viser af din forårshave.

 • Ingeborg Lillelund

  Hej Lisbeth
  Dejlige store billeder du viser fra din have.
  Det dér med plantepartnere er vildt spændende og jeg er også begyndt for få år siden at interessere mig for sammensætninger i stedet for blot at samle på alle de planter jeg godt kan li´.
  Kh. Ingeborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *