Indret med vand

Her er 5 billeder fra de 5 haver vi besøgte på blog-touren i sidste weekend. 5 forskellige måder at indrette sig med vand fra stramt med symmetri til det naturlige. Jeg synes at alle bassiner er så smukt placeret og passer perfekt ind i omgivelserne.

Jeg er vild med spejlbassinner, men hvis jeg havde mulighed for det ville jeg også gerne have en grøft og jeg er så glad for billedet fra Anne Justs have – tænk at et menneske kan skabe så meget frodighed på sandjord og ovenikøbet få det til at se ud som om det er vild natur, det har jeg dyb respekt for.

Spejlbassiner i Heides planteskole.
Duernes bassin i Tante Grøn og Syrenprinsens have – dejligt med et formiddagsbad.
 (De har også et lille spejlbassin, men jeg var så optaget af duerne at jeg glemte at fotografere det.)

Støbt bassin i Anne Justs have i Hune – som en grøft hævet over jorden

Spejlbassin i Claus Dalbys have.

Kjeld Slots spejlbassin ses som et vandhul når man sidder ned.
Nu ved I hvilke haver vi besøgte og jeg vender snart tilbage med flere billeder og indtryk fra Kongeruten som vores tur blev døbt.

16 Comments

 • Lene

  Det er dejligt at du valgte vand som tema til det første indlæg om vores pragtfulde tur. Jeg kan desværre slet ikke få taget hul på mit indlæg. Der er så mange indtryk, der skal lagres i min hjerne først 🙂

 • Pondside

  What lovely water features, Lisbeth. I particularly like the mirror-like pools. Our ponds are large and they are beginning to recede from their shores as the dry season moves in. They will never completely dry out, remaining quite deep in the centre. For now, we have the pleasure of the bright yellow irises that appear as the water recedes.
  Lovely post.

 • Nette

  Det er næsten umuligt at få turen ned "på papir". Det bliver så fladt, for det er svært at få billederne til at illustrere HVOR dejlig en tur det var. Du har dog gjort et fint forsøg her. Synes at kunne huske at have læst eller hørt, at når mennesker spurgte Anne Just til råds om, hvad de skulle gøre i deres egen haver, svarede hun "noget med vand". Jeg kan også huske at have hørt hende sige – i en Haven i Hune udsendelse – at man skulle sørge for at få stedsegrønt ind i haven. Hun kunne virkeligt noget fantastisk med haver, så det er nok værd at lytte til 🙂

 • Madame

  Åh, sikke en dejlig I har været på! Mit store ønske er at opleve Anne Justs have i Hune. Efter at have set en udsendelse i serien Arkitektens hjem, hvor Claus Bonderup viste rundt, var jeg solgt. Dit øverste billede minder mig om Haveselskabets smukke have på Frederiksberg.

 • Tulle

  Mmmm, smukke vandbassiner, på den ene og anden måde, vand skal der til. Jeg glæder mig til en dag at få realiseret mine " våde drømme.. " om vand i haven.. 😉

 • Fru Friis

  Åhh… I dejlige tourquinder. Sikke et skønt lille indlæg du kaster ud her. Jeg er håbløst bagud med blogopdatering, så det passer mig rigtig godt at I stadig sidder derhjemme i jeres haver og summer over de skønne oplevelser, som I må ha' haft. Glæder mig til fortsættelsen :o)

 • Frøken Anker

  Sikke smukke spejl-vandhuller, du viser billeder af. Vi har også planer om et bassin i haven. Jeg så noget i tv en dag, hvor himlen blev spejlet, og det billede står stadig på nethinden som noget smukt og dejligt.
  Hav en dejlig midsommer i regnvejr
  Birgitte

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth.

  Tusind tak for sidst. Sikke en oplevelsestur, vi var kommet på:o)
  Mine duer bliver helt generte over deres lillebitte svømmepøl, når de ser alle de store, elegante og flotte bassiner:o) Men pølen er nu altså rigtig dejlig til en lille morgendukkert, hvis det er varmt……….hvad det jo sjældent er:o)

  Grønne knus i stormvejret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *