Hornvioler

Her på matriklen holder hornviolerne forårsfest. Efter en opvarmningsperiode i drivhuset flyttede krukkerne ud i haven for 10 dage siden. Det passer mig perfekt at zoome godt ind på det der blomstrer her lige nu, for rundt i haven er her lidt rodet og gang i lidt af hvert.
Jeg når ikke så meget ad gangen, men jeg er igang med at prikle og så. Jeg sår i divhuset eller i kasser på terrassen som bliver dækket for at beskytte mod nattekulden. Jeg har også taget nogle af planterne indefra ud i drivhuset efter de er blevet priklet. I drivhuset har jeg også sat dahlia i potter.
Hornviol (Viola cornuta) blomstrer hele sommeren og kommer også igen næste år og når jeg skal igang med at plante sommerblomster i krukkerne, planter jeg hornviolerne ud i bedene. Hvis de er blevet for ranglede klipper jeg dem ned og efter kort tid blomstrer de fint igen.

Denne mørke lilla plante havde forvildet sig ind mellem de sorte nedenunder 

De hvide hornvioler blev fordelt i 2 krukker. Den ene af krukkerne tørrede voldsomt ud og på billedet nedenunder kan du se hvordan de ser ud nu med et meget stort lilla område uden om den gule midte.

20 Comments

 • marie

  Skønne billeder! Jeg er altid lidt nervøs ved at sætte småtingene ud i drivhuset, da jeg synes, det er svært at beskytte dem mod for meget sol og varme.

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Neeeej hvor ser det dejligt du, det er nogle SUPER billeder du har taget af dine hornvioler. Her har jeg også været igang med at plante hornvioler og stedmoderblomster i nogle af kummerne, de er så livsbekræftende på denne tid af året, og de er simpelthen så fine med deres små ansigter.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

 • Sussi / Sussinghurst

  De er så fine, og jeg er lidt vild med den sorte. Jeg har også sat Dahlilaer i potter i dag, og må vel se at komme igang med såningen – er blot bange for at planterne bliver for ranglede, hvis jeg starter for tidligt, for jeg har ingen af de fine lamper og varmeting.

 • CuginaK

  De er da lige til at smækkysse alle sammen. Lige før jeg får lyst til pine nogle af mine de hvide, for de er da virkelig fine, dem med den lilla krave. Men det er jo ikke til at nænne.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Hvor er det nogle skønne billeder af alle dine hornvioler.
  De er slet ikke til at undvære i vores haver.
  Mangler også en del at prikle ud,men har travlt med vores lille pergola.God aften Jette

 • Madame

  Hvor er de yndige, Lisbeth – det er skønt at se dem i så mange farver! Hornvioler får mig straks til at tænke på min far (som ikke lever mere), for ved denne tid blev jeg bedt om at købe hornvioler til hans altankasser. Jeg var ikke klare over, at man bare kan klippe dem, hvis de bliver for ranglede – tak for fiffet!

 • Nette

  Øj, hvor nogle dejlige billeder! Jeg er totalt pjattet med hornvioler. Dem kan man ikke få for mange af! Det med lidt rod i haven, har jeg stor forståelse for. Hos mig ser der ud som om, at der er sprunget en bombe, og i går aftes nedkom jeg med intet mindre end en kæmpe generalforkølelse, så jeg er slået hjem 🙁 Der er så meget jeg skal nå i haven, så jeg er knotten. Nu vil jeg så gå ind i seng og læse i lidt have- bøger og blade.

 • Hyacinth Bucket

  Jeg elsker Hornvioler…:-)
  Hvor er de skønne de sorte..er det Molly Sanderson?
  Kan ikke få dem her i nærheden hvor jeg bor.
  De helt hvide er også smukke, hvad hedder de?
  Sår du dem selv eller køber du dem færdig?

  Sikke masse spørgsmål…hihi.

  Fortsat godbedring med benet.

  Knus fra Lisbeth

  • Countryliv

   Hej Lisbeth
   Jeg kender desværre ikke navne på nogle af hornviolerne. De sorte har jeg købt hos Aldershvile planteskole – det er "de rigtige sorte" om man så kan sige. De andre var 3 kasser á 15 kr. i Netto som jeg købte i marts, der var ikke navne på nogle af kasserne – jeg synes også at de hvide er ret smukke.
   Nu er jeg halvvejs med benet jeg glæder mig til jeg ikke skal gå med skinne længere.
   God bededagsferie, Knus fra Lisbeth;)

 • Anonym

  Er der nogen der har erfaring med om hornvioler skal klippes ned. De er blevet meget ranglet og ser lidt trætte ud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *