Havevandring en dejlig grundlovsdag

Det har været en ovenud fantastisk grundlovsdag. Ja ikke fordi jeg fejrer grundlovsdag sådan specielt, men endelig en fridag med dejligt sommervejr. Så dejligt at vi tog morgenkaffen på terrassen – sommervejr skal nemlig udnyttes for det har vi ikke været forvænt med i år og hvem ved hvor længe det varer i denne omgang.
Som nævnt har jeg båret læssevis af ukrudt ud af haven i den seneste tid og da jeg kom hjem fredag eftermiddag var græsplanen klippet af yngstesønnen så her er parklignende tilstande. Stauder, roser og de forspirede sommerblomster står på spring, men endnu er her meget grønt med små farveklatter fra de tidlige stauder og stort blomsterflor fra Syrener, Rhododendron og Virburnum.
Haveselskabet som netop har skiftet navn til Det kongelige danske haveselskab holder i disse dage havefestival, jeg føler ikke min have er klar til at være med, men her følger alligevel en rundtur i min have fra i morges.

Først et kik ud over baghaven fra 1. sal
Stående på terrassen – kik til højre mod det hvide og gule bed
Stående på terrassen – kik til venstre med bl.a. det runde staudebed
Bag buksbomhækken kik fra venstre mod højre. mit dejlige skovbed og skærehaven som er nytilsået

Højre om ved buxbomslangen kikker mod mit hvide og gule skyggebed
Sidder ved de røde Rhododendron og ser de runde bede på hver side af buxbomslangen
Sidder ved de røde Rhododendron og kikke skråt mod venstre
Går op mod venstre side af huset mod pæoner og hortensiabed
Ved venstre side af huset og kikker på den nye portal som Flemming har lavet til mig og Rosa Helenae – jeg kan næsten ikke vente til den er et stort rosenflor.

11 Comments

 • Bergmanns Have

  Hej Lisbeth
  Det er vist unødvendig beskedenhed at du ikke føler at haven er klar til havefestival – for mig at se, er der mange dejlige detaljer i din have.

  Allan Bergmann Jensen

 • Fru Friis

  Det ser bare superhyggeligt ud, med masser at kigge på, – luk du bare folk ind!! ;o)
  Flot portal og det samme med de to rosenbuer, det bliver spændende at se dem alle med blomster. Fortsat god søndag.

 • Countryliv

  Tak til jer alle for de smukke ord – ja det er måske nok mig der ikke er helt klar til åben have… Nej, jeg vil gerne have at roser og clematis vokser lidt mere til. Jeg har netop været til åben have idag og det var super hyggeligt og der er ingen tvivl om at jeg skal deltage:)

 • Frøken Solhat

  Lisbeth din have er da virkelig et besøg værd……jeg er helt vild med din buskbom slange og sidder og ærger mig over at min buskbom hæk er helt lige som en lineal. Tusind tak for rundturen :0)

 • Hyacinth Bucket

  Hejsa..:-)

  Du kan sagtens være med, din have er jo skøøøøn.
  Dejligt at komme hjem til nyslået plæne kan jeg tænke mig.
  Jeg tilbragte grundlovsdag til Blomsterfestival i Frederikshavn. Det blev holdt i den Botaniske Have.
  Det var en fantastisk dag.
  Flot er din buksbomhæk sådan som den deler haven op i rum.
  Jeg glæder mig til at se billeder når din have står i fuldt flor.

  Hej fra Lisbeth

 • Pondside

  What a beautiful garden. We're planting a new box hedge to outline an herb garden. It looks like we have many of the same plants, although here on the coast we have many ferns and fir trees.

 • Countryliv

  Frk Solhat: buxbomslangen og det runde staudebed er Fritz Hermansens ide, han lavede oplægget til min haveplan da han var hos Haveselskabet.
  Havehyrde: Det smarte ved en nyklippet plæne er at alt ser forrygende ud:) Jeg har skvalderkål i alle hække og det sniger sig op i forkanten af bedene ud i græsset – og ja det er surt.
  Lisbeth: taaak – ja den er dejlig – Snart blomstrer det hele:)
  Pondside: Thank you for visiting my blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *