Haverunde i marts

Det første jeg gør når jeg står op om morgenen er at lette på gardinet i soveværelset og kikke ud over haven. Morgener med sol eller rimfrost er altid flotte, hvorimod de grå eller regnfulde vækker knap så stor begejstring.

Efter jeg har fjernet visne staudetoppe og tørre blade fra bedene, tegner linjerne skarpe og for hver dag der går bliver bedene mere og mere grønne og den bare jord svinder. Der er virkelig grund til at glæde sig.

Udsigt over baghaven midt i marts.
I denne weekend har jeg virkelig udrettet noget. Jeg har pottet de overvinterede planter som kæmpeverbena og agapantus op i større potter og jeg er så småt ved at rykke krukkerne ud af drivhuset igen. Inden længe skal jeg gøre klar til nye tomatplanter og chili. Jeg har ingen billeder af roderiet omkring drivhuset.

Men jeg vil gerne dele baghaven med jer. Her havde nattens frost både lagt is på vandet i spejlbassinnet og et godt stykke ned i jorden i de bede, som jeg ellers var igang med at rode i.
Is på overfladen
Selv om man er voksen er det stadig sjovt mærke isen briste under støvlerne
Et kik fra baghaven 

Der ser måske lidt rodet ud i det hvide bed, men ganske charmerende, synes jeg. Mest bemærkelsesværdige er den dobbelte julerose og nyseroden, de lyser så fint op.
Jeg slutter haverunden med et par solskinsbilleder af det nye bed som vi lavede i forrige weekend. Her kan I se hvordan forhaven er delt i to – en offentlig helt ude ved vejen og en privat bag bøgehækken.
Nu med sten til afgrænsning.

Så mangler vi bare at få skraldespanden ind på plads, når græsset er spiret – og ja hækken bør også rettes op…..
Forude venter fire arbejdsdage og derefter en lang påskeferie – uha, hvor godt.

15 Comments

 • Høneballehaven

  Dejlig udsigt når du trækker gardinerne fra om morgenen, jeg kan godt forstå, at du nyder synet.
  Billed nr. 4 her undret jeg mig over, hvad det er, man ser først i billedet?
  Herligt med påskeferie om 4 dage, håber der bliver masser af solskin.

 • Fru Friis

  Det er er et dejligt oversigtsview over haven, der møder dig hver morgen. Jeg forestiller mig at det kræver lidt ekstra tid til at stå og funderer over hvad der nu er sket derude, inden du kan komme under bruseren! ;o)
  Også et dejligt kik på begge sider af bøgehækken i forhaven.

 • Vivi

  Det er et flot kig ned over baghaven. Hækken du har som rumdeler midt i haven har en rigtig fin effekt 🙂
  Det er flot med de nye træer ude foran hækken, og en god afslutning at få de sten sat 🙂

 • Jette

  Godaften Lisbeth Skøn udsigt du har fra dit soveværelse ud over haven.
  Kan rigtig godt li de svungne linier i din baghave med det flotte spejlbassin.
  Og dine bede ser da fine ud……………..pyt med rodet ved drivhuset………….viser selv et indlæg om hele min køkkenhave og drivhus.
  Jeg synes det bare er blevet SÅ flot ved din indgang med de nye træer.
  Og godt med en række sten til at af grænse
  Det lyder rigtig godt med den lange påskeferie………………så kan du rigtig komme igennem hele haven.
  God aften Knus Jette.

 • Madame

  Det er nogle dejlige billeder, og spejlbassinet er meget smukt også med is! Jeg gør som dig hver morgen – det første er at kigge ud i haven for at se, hvordan vejret er 🙂 Hvor bliver det godt med en lang påskeferie!

 • Linda Irving

  Tak for en smuk haverundtur, der ville jeg også stå og dvæle et par min, hvis det min. Jeg er så vild med dit spejlbassin, jeg vil så gerne have sådan et og nu har jeg fundet en smed der kan lave ringen til mig. Din bøgehæk er altså så smuk og pergolaen på den anden side er en smuk indgang.
  Masser af havehilsner fra Linda

 • Nette

  Kære Lisbeth

  Det hele ser så fint ud. Der er sket voldsomt mange positive ting i jeres have de sidste par år! Både du og Flemming har været myreflittige. Jeg glæder mig sådan til at indtage et glas vand i det nye orangeri, når jeg stikker næsen forbi til dit åben have arrangement 😉

 • Pondside

  It's all so beautiful, Lisbeth. You've accomplished such a lot over the past few years – incredible! I love the hedge behind the mirror pool – the gentle curve is lovely.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *