Haverunde en septembermorgen

Sådan en solrig septembermorgen er her en særlig ro inden for hækkene. Jeg nyder at gå i det dugvåde græs inden jeg skal igang med arbejdet. Overordnet er her dejligt og haven er stort set kommet sig efter tørkeskaderne, men jeg mangler sommerblomsterne som jeg aldrig fik sået – både de enkelte og dobbelte stolte kavalerer, solsikker, løvemund, zinnia m.fl. og det er noteret.

Jeg er begyndt at flytte lidt rundt på nogle stauder på den modsatte side af det runde bed.

Spejlbasinnet har lige været tømt og er blevet rengjort, men nattens regn er begyndt at fylde det igen. Jeg har ikke fået styr på bedet i baggrunden, hvor de røde Rhododendron stod, kan ikke beslutte mig for udformningen.
Der er masser af knopper i ‘Limelight’, men de er meget sent på den.
Her er nogle af de blomstrende fra det hvid-, gul- grønne bed – jeg har ikke fået billede af Phlox som ellers er stærkt repræsenteret her.
– og nogle fra de runde staudebed

Klokkerankerne blomstrer på livet løs, de er virkelig et studie værd.

20 Comments

 • Bente

  Ja for søren, for en frodighed i din have lige nu. Din Limelight er langt flottere end min. Min står for tørt, kan jeg se i forhold til din. Mine blomster er halvt så store.
  Det ser ud til, at du har fået mere regn end mig, for flere af mine buske, har nærmest smidt alle sine blade.
  Det runde bed er flot. Det matcher dit runde vandbassin. Det ser godt ud Lisbeth!

 • Gro

  Dejlig morgen og skønne billeder Lisbeth 🙂
  Dine astas blomstre ivrigt nu, og derfor har jeg har lige købt nogle forskellig på staude marked Caroline mathildestien. Det var en rigtig god og spændende formiddag 😀
  Knus Gro

 • Pondside

  How lovely it all is. The Bell Vine is exquisite – I must try to find out its name in English. The Danish name doesn't give a hint of what it might be called. Your garden is as pretty in later summer as in high summer – I guess that comes from all your careful planning and hard work!

 • Madame

  Hvor er det smukt! Jeg elsker at blive vist rundt i din have, Lisbeth, og bedet med de hvide, gule og grønne blomster er helt utroligt flot! Her ville der ikke være meget at vise frem nu, hvor det mest er sargents æble og rønnebær, der giver farver.

 • Karin Nielsen

  Tak for en dejlig morgenrunde i din have! Den ser meget frodig og harmonisk ud. Fine billeder og flotte collager! Og så tror jeg, at jeg må på kig efter flere Hortensier. Jeg har to som begge frøs tilbage, så måske de er lidt for sarte? God dag fra Blomsterlyst

 • Jette

  Hej Lisbeth.Dejlig morgenrunde i din skønne have.Jeg synes at der ser dejligt frodigt ud overalt.Er især vild med dit hvid/gule bed……har jo selv anlagt et sidste år,og har de samme solhatte som dig.
  Fik plantet mit nye bed til igår…..er spændt på hvordan det udvikler sig.
  Men der kan nok knibes lidt flere blomster ind…..regner med at købe lidt ind i Lyngby.Håber vi mødes der?
  Er bare forelsket i dit runde bed…..det er så smukt.
  Rigtig god dag knus Jette

 • Hyacinth Bucket

  Hvor er det en skøn og frodig have du har, kan godt forstå at du nyder de stille morgener der ude..:-)
  Og vejret, selv med nogen regnbyger ind i mellem, er så flot.
  Alle de skønne farver der nu dukker op rundt omkring nyder jeg her ude på landet..:-)

  God weekend fra din navnesøster i nord..:-)

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Hvor ser der dejligt ud hos dig, også selv om du skriver, der "mangler" nogle sommerblomster, som du ikke nåede at få sået i foråret ! (nej hvor jeg kender det, jeg har også en del jeg ikke fik nået og som jeg "kigger langt efter nu").
  Dit runde bed er helt fantastisk, og det billede du har fået taget af klokkeranken, er da en konkurrence værdig.
  Tak for turen og god aften.
  Mange hilsner
  Anita

 • Nette

  Kære Lisbeth

  Selvfølgelig skal du have sommerblomster næste år. Jeg har Cosmos, Gloria, som står flere steder og ser vidunderlige ud sammen med de lyserøde edderkopper, dahlia, zinnia, tobak, rosenslynger og meget mere. Jeg har sået nogle enkelte ting, som jeg ikke gentager næste år, men en kombi af hjemmelavede planter og Odenia-planter giver succes her sidst på sæsonen.

  Haven er ganske rigtigt dejlig om morgenen, men jeg indrømmer blankt, at jeg ofte undgår en tur ned forbi haven inden arbejde, for jeg har så FRYGTELIGT svært ved at tage på arbejde og være business-like, når jeg allerhelst ville blive i haven 😉 Det må jeg vist øve mig på.

 • TANTE GRØN

  Søde Lisbeth.

  Tusind tak for skønne sensommerbilleder af din stemningsfulde og smukke have. Der er altså noget helt særligt over lyset på denne tid af året. Så blødt, diffust og gyldent ….I love it.

  Næste år vil jeg købe nogle af mine sommerblomster, for det er et kæmpe stykke arbejde at så og prikle alt selv. For slet ikke at tale om logistiske problemer og pladsmangel. Men sommerblomster er uundværlige, fordi de netop peaker nu, hvor alt andet er ved at være træt. Men roserne remonterer, så det er en fryd, – og endelig får haven en masse hårdt tiltrængt vand efter den tørreste sommer, jeg som haveejer, nogensinde har oplevet. Uha, det har trukket tænder ud.

  Nyd din smukke sensommerhave. Nu har der været tid til at afprøve sønnikes opskrift på brød. Smagte himmelsk……:o)

  Knus og kærlige tanker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *