Havefestival

På sommerferiens sidste dag smuttede jeg hjemmefra nogle timer for at se på haver. Årets havefestival var i denne weekend og det er så skønt at se hvor mange der er ude i samme ærinde. 

Første stop på min runde var Landskabsarkitektens have i Holte. Den kendte landskabsarkitekt Jane Schuls have ligger på en skrånende grund, med udsigt og adgang til Søllerød Sø. Den skrånende have er inddelt i haverum i forskellige niveauer. Hønsegård, lysthus, køkkenhave og prydhave og ikke mindst i forbindelse med huset, en smuk vinterhave. Dejlig have og en skøn stemning.

Næste stop var Camillas Cottagehave i Allerød. En rigtig charmerende have med uendelig mange blomsterbede som man kunne gå rundt om ad stierne. Det føltes som om haven var enorm stor og jeg mistede helt fornemmelsen af hvor jeg egentlig befandt mig når jeg via en ny sti kom tilbage til et sted jeg allerede havde været. Sjov og effektiv måde at give forskellige oplevelser på.

Sidste havebesøg for denne gang var Hannas have i Buresø. Endnu en charmerende have i cottagestil, meget store vilde blomsterbede, hyggelige områder med siddepladser, En pottager med buxbomomkransede bede tilsået med sommerblomster – måske var der også grøntsager det kan jeg ikke lige huske. I hvertfald var der drivhus og hønsehus. 

Jeg er vild med ideen Havefestival og jeg er glad for at Haveselskabet tog det op igen, Det er genialt at kunne planlægge en runde. Nogle år er det hyggeligt at tage ud sammen med sine havevenner, idag synes jeg ikke jeg havde så meget tid, derfor blev det en runde for mig selv. 

11 Comments

 • Jette

  Kære Lisbeth.Tusind tak for dejlige billeder fra dine besøg.Og sjovt nok var det to af de haver jeg selv havde planlagt.Men desværre havde jeg ikke energien i dag,da jeg havde været til stor rund fødselsdag hos familien.
  Altid spændende at komme rundt og få nye ideer til sin egen have.
  Synes bestemt også at Havefestival er en rigtig god ide.
  Godnat herfra.Knus Jette der håber du har fået dine frø.

 • Pondside

  What a lovely afternoon that must have been. We don't have a lot of garden tours or Open Garden Days here – none that I have found here, anyway. It must be nice to draw inspiration from these tours.

 • Høneballehaven

  Spændende haver du har besøgt. Ideen med åbne haver er rigtig god, især når man som jer på fastlandet kan tage flere haver på en dag. Hos mig hvor der kun er en have, fungerer det ikke, men så har jeg besøg så mange andre dage i løbet af sommeren. For mig er det gode, at man kan gå ind og søge på Haveselskabet åbne haver og se, om der er sådan en på Samsø, det fungerer fint .

 • marie

  Det er alle tiders at lade sig inspirere af andres gode ideer. I en af de haver, vi besøgte, blev den mørkeblå spydverbena brugt meget bevidst som et vigtigt element lige nu, hvor jeg plejer bare at lade den så sig selv hist og pist. Det tror jeg bestemt, at jeg vil kopiere til næste år – den er jo let at så.

 • Livsnyderhaven.dk

  Sikke nogle skønne haver. Det er et genialt koncept med Havefestival, så man kan se flere på en dag. Vi havde en skøn weekend, hvor 174 lagde vejen forbi vores – det er dejligt at møde glade haveinteresserede ude i det danske land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *