Grønne steder i New York

Der er over 1700 offentlige parker, legepladser og rekreative anlæg rundt omkring i New York og de bruges flittigt af newyorkerne som jo ikke ejer egne altaner og haver.
Vores hotel ligger tæt på Naturhistorisk Museum og rundt om museet er der en park, et dejligt anlæg med masser af høje slanke Platantræer – jeg er imponeret over de slanke stammer der langt oppe bøjer ud over fortovet og møder de bøjede toppe fra Plataner som står i fortovskanten – det minder om en levende arkade.
Smukke platantræer
På vej til og fra anlægget vandrer dagen lang folk med hunde i snor. Jeg tænker på mine egne hunde som næsten dagligt luftes i hundeskoven ved Bagsværd sø og Hareskoven og har lidt medlidenhed med hundene i denne by indtil jeg opdager at de faktisk har mulighed for at gå rundt (i snor) i et indhegnet hundelufteområde i parken.
Her kan hunde og deres ejere møde ligesindede
Overalt i byen hvor der er plantet træer i fortovskanten er der omkring træet et lille smedejern hegn og under træet er plantet bunddække af forskellig slags. Mange steder er det Ipomea med limegrønne eller bordeauxrøde farver, nogle steder er det Impatiens og nogle steder er der simpelt hen plantet squash – jeg håber ikke der er nogle der spiser frugterne!! 
 
Bunddække – Squash til højre og Ipomea til venstre
På havnemolen ved Manhattans sydspids sejler der både til og fra Frihedsgudinden og Ellis Island. Området hedder Battery Park og er en 10ha offentlig park. Det er et rigtig smukt område, hvor der bl.a. er nogle store dejlige staudebede.
I Battery Park ligger et tidligere fort – Castle Clinton og over for dette er der et fantastisk springvand som nogle af byens børnehavebørn muntrede sig gevaldigt i – og det var både underholdende og rørende at se de små rollinger hoppe rundt, drikke af og træde på vandstrålerne der kom op af jorden – det var en fest denne steghede sommerdag.
Brandbilerne i billedet var ikke ude i alvorligt ærinde – brandmændene dannede en slags æresport vi opfattede ikke rigtig for hvad eller hvem. På alle brandbilerne var der mindeplader for de redningsfolk der mistede livet ved World Trade Center 11 september 2001.
P.S. hvis man skal besøge Frihedsgudinden gør man klogt i at bestille billetter hjemmefra så man kan gå direkte om bord til en fast tid (og det havde vi heldigvis gjort) for køen er kilometerlang for folk der ikke har gjort det.

12 Comments

 • ***Mutter***

  1700 offentlige parker !!! Hvor vildt. Det kan man næsten ikke forestille sig. De stakkels new yourkere, at de ikke har deres egen have…. men så har de så meget andet.

  Da jeg var i NY for et halvt dusin år siden, så vi næsten ingen børn. Er det stadig sådan ?

 • Trines Hus og Hage

  Hei Lisbeth!
  Utrolig så mange fantastiske bilder du har tatt i New York! Wow, det må være helt utrolig å oppleve byen på nært hold.
  Fint å se litt av huset og hagen i eldre innlegg også. For en vakker staudevalmue du hadde! Og flere skjønne klemtatiser. Jeg er heller ikke en kløpper på klemtatis, men har noen få som det går bra med nå.
  Klem Trine

 • Countryliv

  Tusind tak for jeres søde kommentarer:-) Ja vi har haft en fantastisk tur og mange dejlige oplevelser og som I ser var der også tid til grønne oplevelser selvom shopping og seværdigheder fik masser af tid. Jeg kan stærkt anbefale NY:)
  Jeg synes godt nok også 1700 lyder af meget, men tror at der er medregnet hver en lille grøn plet omkring en bænk i det tal.
  pondside: I agree about the Squash! Yes go visit NY someday:)

 • Hyacinth Bucket

  Hej Lisbeth…:-)

  Var det ikke frygtelig varmt?
  Min svoger bor i NY, og om sommeren flytter de fra byen nettop fordi de siger det er altfor varmt.De tager afsted i Juni og kommer først tilbage i September. Faktisk var de lige kommet hjem da 11 september skete og de bor ikke alt for langt fra hvor det skete.
  Men nogen skønne billeder du har taget og det er godt det findes så mange dejlige grønne åndehuller i denne enorme by.
  Men velkommen hjem igen…:-o)

  Hej fra Lisbeth

 • Countryliv

  Lisbeth: tak,jo det var frygtelig varmt og jeg forstår godt at din svoger flytter ud af byen i sommermånederne.
  Der er jo aircondition alle steder hvor man kommer ind så vi gik indendørs indimellem når det blev for svedende varmt:)

 • Ninni

  For en vidunderlig og spennende ferie du har hatt i New York! Jeg får et lite innblikk i hvor stor byen er med sine 1700 parker…ufattelig! Flotte bilder både i dette og innlegget under 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *