G.N. Brandts Have

Følger du med i HAVEFOLKETS serie om forskellige havestilarter? Det gør jeg. Og da jeg havde læst om den Klassiske have i dagens indlæg, fik jeg lyst til at tage dig med i den have som for mange år siden inspirerede mig til at skabe forskellige rum i min egen have.
Måske får du lyst til at tage afsted og så vil jeg bare sige vent til en solfyldt dag hen i maj, når træerne blomstrer og bregnerne er ved at folde deres krøllede blade ud.
Kom med ind ad lågen – ind i det flimrende sollys

Tryk på navnet for at se filmen:
I slutningen af filmen siger landskabsarkitekt Mogens Ellekvist bl.a. så rammende “en have kan ikke bare overlades til sig selv, for så ender det som noget helt andet end det det er tænkt som”. Og det rører mig fordi jeg har besøgt Brandts have gennem tiden og fået en slem overraskelse over at se forfaldet.
Takket være en gruppe frivillige “Brandts haves venner” er en genopretning af havens oprindelige tanke igang.
Hvem har inspireret dig til din have?

Se også mit første indlæg om Min yndlingshave i Gentofte fra 2010

12 Comments

 • Madame

  Det var vel nok en dejlig film – tak Lisbeth – jeg har ikke før hørt om G.N. Brandts Have, men den må jeg opleve en dag! Det var også meget spændende at læse om, hvordan den var en stor inspiration for dig allerede, da du var 20 år. Ved du hvorfor Brandts hus er blevet revet ned? Og er haven åben for offentligheden?

  • Countryliv

   Det glæder mig at du synes om filmen. Jeg ved ikke hvorfor huset blev revet ned, men måske har det været for dyrt for kommunen at renovere det.
   Ja, haven er åben for offentligheden året rundt, jeg glæder mig til at høre hvad du synes om den:)

 • Anonym

  Allerførst: Sikke en dejlig blog, du har. Da jeg surfede rundt, blev jeg fanget af dit smukke velkomstfoto med cosmos og løvefod, og jeg blev ikke skuffet ved nærmere eftersyn.

  Inspiration til min nuværende have fik jeg først og fremmest i Vence i Provence for et kvart århundrede siden, da jeg boede en hel måned på Hotel Provence. Der har de en hel vindunderlig gårdhave mellem de tre bygninger, som hotellet består af. Siden blev jeg inspireret af Martha Stewart og hendes have i Connecticut i USA og senest forført af Anne Just, først gennem hendes TV-udsendelser og dernæst ved selvsyn i Hune i Vestjylland.

  Happy Gardening
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  • Countryliv

   Tak for de søde ord om min blog, de glæder mig.
   Jeg bliver helt nysgerrig efter at se den gårdhave i Vence, det lyder virkelig skønt. Anne Just er også en stor inspirator for mig og jeg har nydt at besøge Haven i Hune hvor der også er en helt særlig stemning.

 • Vivi

  Tak for linket, har lige set filmen. Jeg har tidligere set noget fra den have, som er noget helt specielt. Jeg kan godt li det vilde look der er i haven, og alle de rum er jo en stor oplevelse 🙂

  Jeg er ikke inspireret af en bestemt person eller periode, når jeg tegner på min have, men hiver en masse forskellige ting frem, som jeg kan li´ og prøver at mixe dem til en Vivi og H.J. have, som forhåbentlig i den sidste ende kommer til at virke sammenhængende, selvom der skal være flere haverum at bevæge sig rundt i. Der skal være områder som er velplejde, men også hjørner, som skal være lidt mere "vilde".

 • marie

  Tak for inspirerende billeder og film. Den klassiske have er fin som grundidé, som man så kan variere og udfylde, efterhånden som man føler et behov for det. Lige netop den klassiske have har det sikkert ikke godt med forfaldet.

 • Bente

  Ja det er en fin have og meget inspirererende. Den har jeg aldrig været i, og det ligger jo tæt på, så den vil jeg, som du skriver, tage ud og besøge en dag hvor solen skinner. Tak for inspirationen Lisbeth.

 • Nette

  PINLIGT at jeg ikke har været der. Jeg kan gå derover på mindre end 10 min. og en af mine meget gode venner bor på den vej. Tak for sparket!

 • Bettina Brown

  Sikke en smuk film. Den er både oplysende og fredfyldt. Hvor jeg glæder mig til at der igen er blade på træerne, blomster og hvad der ellers gør haver vidunderlige at gå rundt i. Tak fordi du henviste til G.N.Brandts Have og filmen. Ha en dejlig søndag.

 • I HAVEN HOS ♥ EVIGGLADE

  Kære Lisbeth
  Så fik jeg endelig set haven: Det var som lovet en STOR oplevelse. Tak for fiffet. Den have er virkelig et besøg værd, meget fredfyldt og vi havde en udemærket guide, landskabsarkitekt Hans Ove Pedersen. Til trods for regn på hele turen rundt fløj aftenen afsted, og jeg nød virkeligt de skønne rum. Tænker på at komme tilbage en dag i ordentligt vejr og se det en sommeraften. Måske kunne vi mødes derude en eftermiddag og tage kaffe med?
  kh
  Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *