GLASHUSET – ORANGERIET – DRIVHUSET – KÆRT BARN ……….

Nu er det på tide med en opdatering på glashuset, som vi kalder det for det meste.
Som I nok forstår pågår der arbejde på mange fronter her og inden Flemming kørte jord til højbedene, havde han lagt gulv i glashuset. Jeg har bare ikke været klar med indretningen før denne weekend, så vi begynder fra begyndelsen.

Der var lagt og stampet stabilgrus i bunden, så vores første opgave, var at køre nogle ton afretningsgrus ind i drivhuset. Ved fælles hjælp gik det fint og det var ret genialt at gruset kunne grabbes ind over hækken, så vi slap for Bigbags.

Bare det at få gruset ind så vi bedre kunne visualisere den kommende højde i forhold til dørene i huset, gjorde et godt indtryk.

Efter vi havde fået Bjørn skulle jeg arbejde og Flemming måtte affinde sig med en lille hjælper som ville være i hans nærhed.
Det er vidst ok at fortælle at lægningen af stenene drillede en del. De sten som lå på den første palle havde én længde og på de næste paller en anden. Det betyder at mønsteret ikke går op! Men sådan er det med genbrug og gamle håndlavede mursten – lækkert er det ihvertfald og vi er meget glade for dem.
Jeg synes at jeg har undersøgt markedet på kryds og tværs for at finde pæne kapillærkasseskjulere. Det lykkedes også at finde nogle superflotte, men prisen var over 3000 kr pr. kasse, så øhhh jeg fandt nogle andre i metal hos Juliana drivhuse. De er ikke så charmerende, men de passer jo til profilerne i glashuset og de kommer til at holde i mange år.
E-n-d-e-l-i-g fik jeg tomatplanter i jorden igår lørdag og de ser ud til at trives. Idag har vi købt nogle sorte hyldeknægte som skal bære opbindingstrådene og jeg tror at det bliver godt.
De meget mishandlede figentræer er kommet ind i glashuset, heldigvis skyder de flittigt nye blade.
Ferskentræet og den store Oliven er også kommet indendøre. Vi bruger møblerne fra vores havestue i Bagsværd – en slagbænk og et gammelt almuebord samt vores meget slidte kurvestole. Det fungerer og jeg tror, at bord og bænk kan holde selvom der bliver koldt til vinter. I almuetiden (hvis der er noget der hedder det) var der ikke meget varme i rummene, men der var nok ikke decideret frost. Jeg må vurdere om det går for vi har desværre ikke plads til det inde i huset.

Så er der plantet krydderurter. Jeg er begyndt helt forfra med de forskellige, som jeg måtte efterlade i Bagsværd. Flere kommer til og lige pludselig er jeg igen “oppe at køre” på det felt også.

16 Comments

 • Nana

  Jamen, I er bare så tjekkede! Jeg synes I er super hurtige, og alt hvad I laver, bliver så pænt og lækkert! Glashuset er skønt, og jeg er vild med gulvet (selvfølgelig allermest når Bjørn ligger på det :-)). – Har I simpelt købt/fået gamle teglsten og brugt dem som gulv?
  Her har vi netop lavet et par krydderurtebede. Vi skulle så bo her et år, før vi nåede så langt …
  Fortsat god arbejdslyst med alt det fine I har i gang i!
  Kh Nana

  • Countryliv

   Ja, Nana, man kan sige meget om os, men vi er gode til at arbejde – hahaha – vi har også gjort det siden vi var 16-17 år gamle. Men det synes jeg nu også at I er og endda i meget større målestok.
   Vi har købt murstenene hos firmaet "Gamle mursten" det er gule håndrensede teglsten og selvfølgelig er de bugtede og ujævne, men super charmerende.
   Dejligt med krydderurtebede – bedre sent end aldrig 🙂
   God arbejdslyst til jer også.
   kh Lisbeth

 • Lisbeths Haveblog

  Kære Lisbeth
  Det ser kanon godt ud det hele. Gulvet med og uden Bjørn er meget charmerende og flot lagt. Man kan læse mellem linjerne, hvor meget du nyder at få plantet og komme videre :-)))
  Jeg nyder at følge med her i lænestolen…
  Mange hilsener Lisbeth

  • Countryliv

   Kære Lisbeth, tak fordi du følger med, det er hyggeligt 🙂 Du kan tro at jeg nyder at plante og komme videre. Jeg glæder mig virkelig til det helt store planter, men der er en del der skal være på plads inden vi kommer dertil. Nu kan jeg ihvertfald se frem til egne tomater og krydderurter om nogle måneder og det er så fedt!

 • Casa Rosen- en Kolonihaveblog

  Det er så vildt hvad i 2 har nået de sidste par måneder og oven i så har i da også liiige fået den skønneste lille Bjorn som i sig selv er et lille projekt.
  Flot det er det og med din gode sans for detaljer så er det blevet så smukt.
  Knus fra Linda og Alma

  • Countryliv

   Tak for din ros Linda, jeg tager den til mig for du kan selv udrette enormt meget i din have:-) Det er godt at hjælpes ad, selvom jeg må erkende at Flemming er bedst til de tunge slæbeprojekter 🙂
   Bjørn er et lille projekt i sig selv, man glemmer hvordan det er at have en hvalp i huset, han kan holde os på stikkerne, haha.
   Knus fra Lisbeth

  • Countryliv

   Tak Charlotte! Jeg er sikker på at det bliver smukt med de samme sten i jeres forhave, men man er ved at blive desperat over at mønsteret ikke går op, der skal pludselig skæres mange sten til.
   Klem fra Lisbeth

 • Madame

  Hvor er det blevet smuk! De gamle håndlavede mursten er bare så flotte! Sikke et arbejde det må have været at lægge dem 🙂 Billedet af lille Bjørn er slet ikke til at stå for.

  • Countryliv

   Vi synes også at det er blevet smukt med de gamle mursten og heldigvis er Flemming kommet sig over det store arbejde det var at lægge dem 🙂 Vi er så glade for Bjørn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *