Georginer og Lathyrus

Der er nu gået 1½ måned siden jeg satte georgineknoldene i potter til forspiring, det er første gang jeg prøver dette for jeg har ikke haft pladsen til det tidligere, men efter overvintringssuccessen var forspiring ligesom næste skridt!

Hold-nu-op hvor de vokser – ud over alle breder og lidt mere end godt er synes jeg. For med de kolde udendørstemperaturer er der jo stadig et stykke tid til de kan komme udenfor og jeg har nu klippet ned med hård hånd og bævende hjerte for selvom min mavefornemmelse siger ok så ved man jo aldrig….. MEN de skyder lystigt skulle jeg hilse og sige og beskæringen har den fordel at planten bliver mere busket!
Idag var jeg lige en tur i byen og her så jeg en lille potte med Lathyrus til – hold fast – 75 kr ved én af Lyngbys store blomsterhandlere og jeg måtte smile stort for hvor er jeg rig! Okay jeg har investeret i frø, men altså her står de nu i bunkevis og venter på varme – disse har også fået toppen knebet af, men det er længe siden.
Tålmodighed belønner sig forhåbentlig også i dette år, mon ikke vi kan plante ud om 14 dage? Og indtil da er det bare at huske at vande og gøde smågevæksterne så skal de nok vise sig fra deres bedste side.

8 Comments

 • Hyacinth Bucket

  Hejsa…

  sikken det spirer..:-)
  Jeg har også sået lathyrus af frø fra mine egne der har kommet igen år efter år,
  men i år overlevet de ikke kulden.
  Heldigvis at jeg havde tørret en masse ærter fra ifjor.
  Hej er det 28oo Lyngby der er din by?
  Jeg har boet i Virum i over 25 år og Kgs.Lyngby var min by…:-o)

  Hej fra Lisbeth

 • Countryliv

  Hvor morsomt:) og nu er du i Nordjylland? Jeg synes Kgs. Lyngby er sådan en dejlig ose by har boet her i Bagsværd i 30 år. Ærgeligt med dine Lathyrus, du må på den igen:)

 • Jette Friis

  Ja, mine Lathyrus trænger godt nok også til at komme ud, den ene slags har sat "fangarme" ud, spændende om de kan filtres ud fra hinanden når den tid kommer!! ;o)Men du mener alvorligt at vi skal vente til juni med at sætte ud?? (suuk) :o)

 • Jette Friis

  Nå ja, så glemte jeg at kommenterer på dahlia! Mine er også godt på vej – de fleste af dem – men dog ikke så langt som dine. Det kunne også være rigtig godt at få dem ud hvor de hører til, hvor skal man da være en tålmodig sjæl med det danske vejr!! Men mon ikke det hele ender i en fantastisk frodighed, som vi kan nyde laaaaangt hen i sensommeren?

 • Frøken Solhat

  Ja Lisbeth…..vi trænger snart til at få sommerblomsterne ud. Jeg må dog erkende at mine geoginer overhovedet ikke kan måle sig med dine pragteksemplare……jeg har først lige fået mine i muld…..ren sjusk og forglemmelse :0)

  ….og rig………ja det er både du og jeg og alle de andre pragtfulde havemennesker i blogg-land, både på ærteblomster, haveglæder og hinanden :o)

  Have en helt fantastisk Lørdag :0)

  Knus Dorthe

 • Ninni

  Så flotte erteblomstspirer du har 🙂 I fjor sådde jeg erteblomster inne og ble fullstendig overgrodd av velvillige frøplanter! I mangel av drivhus har jeg kun et rom i huset hvor 2 kvm er avsatt til planter. Så med den svært begrensete plassen jeg har til å drive frem planter på og mye annet jeg gjerne vil så, skal jeg prøve dirketesåing i år. Nå har jeg hørt at planter som blir sådd rett på voksestedet blir kraftigere og mer robuste enn de som drives inne. Så vi får se!

  Det var moro at du har klart å overvintre Dahlia 🙂 Jeg skal ha dem i aviser i 10-15 grader til vinteren, det er det kaldeste jeg kan by på. Jeg gikk til innkjøp av mine aller første Dahliaknoller i år, det blir spenne:)

 • Countryliv

  Jette: ja de forspirede sommerblomster skal ikke ud før 1. juni, med mindre det er et meget afskærmet sted og jo jeg tror der bliver et dejligt omend forsinket blomsterflor:)

  Dorthe: du har ret haveglæder og at vi forstår hinandens begejstring over de små spirer er den rigtige rigdom:) Georginerne bliver skønne selvom de først spirer nu.

  Ninni: når du sår på blivestedet bliver dine planter ikke stoppet i væksten efter udplantningen så der er nok noget om det – jeg har haft god succes med at forspire. Held og lykke med Dahliaknoldene det er jo fantastiske blomster:o)

 • Annette

  Hej Lisbeth, sikken en grokraft dine dahliaer har, jeg har min i drivhuset der vokser de ikke så hurtigt. Ja det kan godt betale sig at så selv, man får masser af planter og så har man fornøjelsen at se den spire og gro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *