Mistelten

Første havedag i 2023

Vi har desværre været ramt af forkølelse og hoste ad flere omgange siden jul, så energiniveauet har været lavt og jeg har ikke lavet noget i haven indtil igår.

Det blev så også en af de rigtig gode dage, hvor varmen fra solens stråler gav et godt nøk til humøret og energien. Kaffe i solen på terrassen blev det også til – dejligt!

Jeg lagde ud med en lille udvidelse i køkkenhaven. Et nyt højbed langs det lille drivhus. Her har jeg haft krukker med ærteblomster og klokkeranke i de andre år, men det kræver meget vand at holde krukker og desuden giver et højbed mulighed for at dyrke flere grønsager.

Det jord jeg har til bedet er dybfrossent i disse dage, så jeg må vente med færdiggørelsen.

Umiddelbart er min plan at dyrke høje ærter op ad drivhusvæggen og jeg må lige tænke lidt over hvad jeg skal proppe forrest i bedet. Jeg tænker at jeg vil være dygtig til at forspire ærteplanter løbende. Jeg elsker ærter og de er skønne at spise på stedet ude i haven – lidt til salatskålen plejer vi også at få, men jeg dyrker ikke ærter nok til at fylde i fryseren.

Sidste år såede jeg et hold ærter i august og de kom så fint til høst i september

Det eneste der er i højbedene for tiden er hvidløg som ses igennem hasselhegnet på billedet nedenunder og hvis du kigger lidt længere frem mod venstre kan du se nogle grangrene som er stukket i jorden omkring mine artiskokplanter. Derudover er der et par asiatiske kål og krydderurter.

Inde i det lille drivhus trives de forskellige bladkålplanter fint, umiddelbart holder bobleplastteltet frosten ude.

Hvis det gode vejr var forsat til idag var jeg gået ud og havde klippet efterårshindbærbuskene ned. Det grå og rå vejr trækker ikke i mig, men jeg skal altså ud med saksen en af de nærmeste dage.

Det varer ikke længe før jeg skal igang med forspiring af de første grønsager, men indtil da nyder vi godt af friske spirer fra vindueskarmen, her bønnespirer og ærteskud.

2 Comments

  • Elna Slot

    Det er dejligt, når solen varmer, og man bliver lokket ud i haven til start på en ny havesæson.
    Det er et fint højbed, du har lavet langs drivhuset. Det udnytter pladsen godt, og du kan glæde dig til sommerens ærtehøst.
    Hvor er de fine, de små huse man kan se bag artiskokkerne. Er de hjemmelavede?

    Hilsen Elna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *