Forsat arbejde

Efterårarbejdet forsatte i denne weekend og jeg kan nu sætte flueben ud for løglægning – jubii! Jeg kan godt bekende at jeg ikke har lagt så mange løg i år og det fortryder jeg sikkert til foråret. 
Søndag kom solen og kastede sin glans over min forsatte novemberoprydning – et arbejde som jeg ikke er ubetinget begejstret for, men jeg nød i den grad at være ude i solen. 
Jeg synes det er tungt i mere end en forstand når krukkerne skal tømmes og jeg skal klargøre planter til overvintring inde eller i drivhuset – det er dødkedeligt, så ind imellem finder jeg på overspringshandlinger af forskellig slags.
Tomaterne som jeg høstede i sidste uge skal ind og de grønne pakkes i aviser så de kan modne.

Midt i tømningen af krukker, huskede jeg at høste nogle hortensiablomster, de er så smukke nu.

Da jeg havde lagt narcisløg i det hvide bed besluttede jeg at magnoliaen skulle løftes. Grenene hang efterhånden så lavt og jeg syntes at der skulle luft til bedet.
De nøgne grene med knopper er virkelig dekorative. En af dem skal hænge i drivhuset med en lyskæde på, de andre grene har jeg lagt til side bagest i haven, de skal ind til drivning i løbet af vinteren.

Efter den kom ind i drivhuset er der kommet blomster i auriklen
I denne uge fik jeg intet mindre end en hel kasse georgineknolde. Det begyndte til min fødselsdag i september, hvor jeg fik den dejligste buket af en af mine kolleger. Hun fortalte at de havde et kæmpe bed med denne georgine og at jeg sagtens kunne få nogle knolde. Stor var min overraskelse da jeg fik en HEL kasse fuld og jeg vil gøre mit allerbedste for at få dem gennem vinteren, så jeg kan få et kæmpe bed fuld af violette georginer.

10 Comments

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Det har bare været det smukkeste vejr i dag…………….og dejligt at du nu har fået lagt alle dine løg.
  Og det var da en dejlig ting med de smukke dahlia knolde…………….det bliver da et smukt syn til næste år.
  Har ikke haft tid til at nyde haven…………….for vi skulle til Bogforum i Belle Centret i dag.
  Jeg skulle jo ind og hilse på Claus og købe hans nye julebog.
  Godt du lige viste de smukke hortensiahoveder………………..må ud og klippe nogle af i morgen til kranse og dekorationer.
  Min magnolie trænger faktisk også til lidt beskæring………………..men plejer at vente til det nye år.
  Rigtig god aften Knus Jette

 • Madame

  Dejlige billeder – tænk at auriklen blomstrer her i november. Søndagens sol gjorde godt også her, hvor vi gik en tur langs Kattegat fra Kikhavn til Hundested og sugede solens stråler til os.

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth!
  Skønne billeder, og sikke de tomater du har, vores er for længst smidt ud pgu af spind, men i går høstede jeg de sidste 10 pebre, samt lidt chili:-P
  Magnolie grene er skønne og dekorative, gad vide om det er alle der dufter så dejligt…
  Fortsat god fornøjelse med overspringshandlinger og klargøring
  God dag hilsen Anette

 • Fru Friis

  Ja, det er godt nok tungt arbejde i denne ende af sæsonen. Og det milde vejr har gjort at vi har kunne trække jobbet ud til midt november… og måske endda længere. Men selv om det er tungt og vådt, så er der altså en særlig tilfredstillelse ved at slutte sæsonen med oprydning og rengøring. Det letter i mit hoved, når jeg ikke skal "tænke" over hængepartier. Når D et hele lige om lidt er vinter- og stormsikret, vil jeg udføre en lille riverdance-agtig-stepdance på græsplænen, og med god samvittighed dykke ned i lækre havebøger svøbt ind i sofaen. 🙂

 • Høneballehaven

  Jeg har heller ikke lagt så mange tulipanløg i år, så nu må vi se om vi får mangel på tulipaner næste år. Til gengæld får du rigtig mange georginer næste år, det er en flot farve.
  Magnoliagrenene kan de bare ligge i vinter uden vand og derefter drives frem til foråret?

 • Henrik

  Jeg hader også at tømme drivhuset og sommerpotter, det er så melankolsk. Vinteren står for døren, hvis jeg en dag, om nogle år, får bedre tid, så skal jeg lave et par vinterkrukker. Det er hyggeligt at komme på besøg når der står noget smukt ved indkørslen og hoveddøren.
  Du bliver jo en Dahlia dronning næste år….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *