Ferie og frost

Med udsigt til ferie er det svært at finde noget at være utilfreds med sådan en morgen, hvor frosten for første gang har lagt sit grå slør over græsplanen. De efterårsblomstrende stauder har stadig ikke taget skade og det har den eneste georgine der står i haven heller ikke. Vandoverfladen i spejlbassinnet har iskrystaller og spejlet er utrolig smukt. 
nattens frost skal nok få gang i løvfaldet
Der er stadig mange blomster i haven
Høstasters, roser, Lavatera og kæmpeverbena giver staudebedet farve. 
Den nye japanske asters ‘Asran’

De 3 er uden navn jeg har købt dem for mange år siden og glemt alt.
Jeg købte en bakke Chrysantemum i foråret de skulle ifølge billedet på skiltet få kæmpe store blå hoveder og jeg har glædet mig meget og selv om denne er meget sød så er jeg blevet snydt og er skuffet.
Skønne Hortensia i høstfarver

17 Comments

 • Pondside

  The reflecting pool is lovely with the ice crystals on it – the first of many such beautiful scenes of the pool, I'm sure. You still have a lot of colour in your garden, while mine is nearly all gone back to green for the winter.

 • Landiggeren

  Den der kæmpeverbena, må jeg da vist også hoppe på til næste år og så er jeg vild med den fejlfarvede chrysantheum – men jeg havde jo heller ingen forventning til dens farve 😉

  Ha´en god weekend – og efterårsferie
  Birgitte

 • Madame

  Dejlige billeder, Lisbeth, og dit spejlbassin er bare så smukt. Hortensiaerne er imponerende i deres efterårsfarver – lidt falmede, men på en vidunderlig måde. Jeg synes også, din 'fejlfarvede' chrysantemum er meget, meget smuk.
  Ha' en rigtig god weekend og efterårsferie!

 • Hanne i haven

  Jeg kan forestille mig, at du bare står og stirrer henført på dit vandspejl hele tiden 🙂 Det gjorde jeg nemlig, da jeg fik min dam… Det er bare så smukt når haven sådan kan spejle sig 🙂
  Du har dejligt mange farver stadig, og sød Chrysanthemum. Men jeg var også blevet småsur, hvis jeg havde forventet en anden farve.
  Hav en skøn ferie 🙂

 • Frøken Solhat

  …..suk……..man bliver jo helt tabt for omverdenen når alt spejler sig så smukt i vandet ;0)

  Skønt med et par klare, smukke, kolde dage…….efterår når den tager sig smukkest ud – rigtig god ferie :0)

  Knus Dorthe

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth,

  "Lille spejl i haven der, hvem har dog den smukkeste have i verden her"………!?!?!:o) DET HAR LISBETH!!!

  Wow, hvor dit nyt vandspejl bidrager til en fantastisk fredfyldt og storslået stemning. Det må være helt eventyrligt med iskrystaller på vandet, og jeg kan levende forestille mig, hvorledes fruen står og beundrer det og glædes over det.

  Dine høstasters er vidunderlige. Dejlige farveklatter midt i efterårets jordfarver.

  Hav en dejlig ferie.

  Morgenknus

 • Gro

  Kære Lisbeth dit spejlbassin er bare lige i øjet!
  Og jeg er da slet ikke misundelig, nej nej da. Snakkede lige med Nette i dag om at, vi sagtens godt kunne tænke os noget mere have…. Wow tænk på alt det jeg kunne lave hvis jeg have 1000 kvadratmeter 🙂
  Forresten er det en flot krysantemum, selv om du er skuffet 🙂
  Knus Gro

 • Nette

  Kære Lisbeth

  Dejligt ser det ud. Det hele! Jeg har også taget en smule ferie, men når ikke helt så meget, som jeg gerne ville. Brugte en masse tid på at tage dahliaknolde op af et par krukker i dag. Hvorfor har ingen fortalt mig, at det er besværligt og tidskrævende? Troede det ville tage et kvarters tid at ordne, men det tog …… laaaaaaaaaaaaang tid. Knoldene var blevet til mange og var kæmpestore og SAD FAST. Godt bestyreren af bandekassen var langt væk.

  Suk. Selvom jeg godt kan se, at din have er dejlig også nu, savner jeg allerede foråret. Beklager. Det gør jeg altså.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *