Drivhuset og afgrøderne

Nu er det på tide at kikke ind i drivhuset og se på afgrøderne.
Agurkerne er på deres sidste nu, men jeg har høstet mange og det har været et rigtig godt agurkeår. Der har ikke været pause i agurkesætningen som der plejer og det er først nu spindemiderne har gjort bladene grimme. Men planterne vokser stadig i højden og sætter frugter. Friske agurker er smager så godt og jeg kan spise mange, men jeg har dog fået nogle på glas i form af Agurkerelish med chili.
Jeg var tidlig med tomatplantningen i år, de kom i jorden allerede i april og var bitte bitte små planter.  som jeg selv har dyrket fra frø. De kom godt fra start, voksede hurtigt til og satte frugter, men modningen har taget længere end normalt. Det blev august før de første cherrytomater modnede og da modnede også den første bøftomat. 
Det er første gang jeg har bøftomater og det er noget af en oplevelse at se tomaterne vokse og vokse og vokse. Sorten hedder Brads Black Heart og modner til en blårød nuance. Det er en meget kødfuld tomat, næsten ingen kerner og den første vejede 631g.
En stor og superlækker portion tomatsuppe af den allerbedste slags, blev den til og opskriften jeg brugte, finder du her – den kan anbefales, det er gudespise for en tomatelsker!
Chilierne har jeg også selv sået og de leverer m-a-n-g-e chilier, flere end jeg kan spise. De flotteste er en mørkbladet med lilla chili som jeg ikke husker navnet på. Derudover har jeg Jalapeno og en Hungarian Hot Wax som spises som tilbehør, fyldt med ost og ind i ovnen.

14 Comments

 • Nana Hecquet

  Ih, hvor må du bare nyde at du kan gå ud at plukke egen mad! Det er sådan en luksus 🙂 Det er mange år siden jeg har dyrket grøntsager, men jeg får lyst til at kaste mig ud i det når jeg ser dit indlæg. Så kan vi afholde konkurrence om hvem der kan producere den største tomat (men den taber jeg jo nok …) 😉

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth!
  Hvor ser det godt ud, og imponerende med bøftomaten, vi har dem også i år og kun haft en man kan kalde stor, resten er alm str.
  Vores agurker har ikke rigtigt været den succes som det plejer at være, men der er alligevel lidt lidt flere end vi selv kan spise i rå udgave:-) dejligt at se det er anderledes for dig, faktisk sådan generelt, kan jeg se. Lækre chilier:-)
  Hilsen fra Anette

 • Madame

  Smukke, smukke billeder og hvor må det være skønt med hjemmeavlede tomater og agurker. Tusind tak for anbefalingen af agurkerelish med chili og Jamie Olivers tomatsuppe!

 • Fru Friis

  Det ser virkelig imponerende ud i dit drivhus, meget flotte planter og tilmed en god høst lyder det til. Lidt misundelig er en jyde altså…. mit drivhusår har været det værste jeg har prøvet!! Nå, men næste år…!! ;o) Tomatsuppen må da prøves.

 • Frk. Anemone

  631 g – hold da op – det er jo et helt måltid for sig selv. Lev efter kostrådende med 600 g grønt om dagen og spis én tomat – hi-hi.
  Dine lilla chili ser også spændende ud.
  Dejligt at du deler, både billeder og opskrift 🙂

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Dejligt at få inspiration til igen at få lyst til at dyrke agurk og tomat hvor er den spændende din bøftomat. Droppede at dyrke agurker og tomater i år da jeg kom lidt sent i gang og havde en ide om at agurkerne skulle være færdige og taget ud af drivhuset inden vi tog på ferie, for at undgå det samme som sidste år hvor det hele var fyldt med spindmider da vi kom hjem fra ferie. Tak for opskriften som jeg vil prøve, dog med indkøbte tomater :0( og helt sikkert ikke på 631g – det er jo fantastisk.
  God aften.
  Anita

 • Lise Lotte

  Kære Lisbeth: Sikke da et frodigt drivhus du har dig. Vi har i år ikke fået så mange agurker, måske den forkerte vi købte, tomaterne er det gået godt med, vi kan dårligt nå og spise dem. Kh Lise Lotte

 • Jette

  Hej Lisbeth.Der er bare ikke noget som egen avl………………….og dine grøntsager er da bare fantastiske.
  Synes ikke at det er den bedste sæson i mit drivhus i år.
  Men lærte jo lidt om plantning af agurker hos dig.
  Er lige vendt hjem fra en skøn tur til Nice…………….har du vist billeder fra din tur til Rom ?
  God aften knus Jette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *