Det nye bed og stier i haven

Jeg synes at I skal se lidt billeder af det nye bed som jeg gravede i sidste weekend. Tusind tak for jeres kommentarer og gode ideer til planteforslag, det er jeg rigtig glad for. Ud over planterne i collagen har jeg allerede nu sået rød havemelde, rød gulerod og valmuer og flere sommerblomster kommer til.

Potter, pinde og græstørv agerer forhindringer så hundene ikke tramper det hele ned.

Et blodblomme træ på hver side af pavillonen
Forrest i billedet ovenover kan I ane at græsset omkring spejlbassinnet stadig ikke er etableret, jeg har sået 2 gange og efterhånden begynder det da også at spire.
I forhaven sker der virkelig ting og sager nu. Det har været en øjebæ fyldt med byggematerialer i de seneste 10 år og jeg har aldrig haft et klart billede af hvordan den skulle indrettes. Men nu har jeg besluttet mig for stier fra indkørslen og over til portalen ind mod baghaven. På det første stykke skal der være pergola med roser og inde på plænen  til venstre skal plantes et paradisæble Malus magdeburgensis (tror jeg nok)
Flemming knokler – jeg har lovet ham at det snart er slut med projekter.
Men det er ikke knoklen altsammen – Skærtorsdag var en skøn solskinsdag og København viste sig fra sin bedste side og vores familie tog på Statens museum for kunst og på slentretur i gaderne. 
Magnolietræerne foran Statens museum står i fuldt flor, det er utroligt så stor forskel der er i forhold til mit eget magnolietræ som ikke viser tegn på at springe ud foreløbig.
Hyg jer og forsat god påske.

28 Comments

 • EVA

  Hej Lisbeth
  hvor bliver det flot. Jeg elsker stier rundt i haven, og et Paradisæbletræ – er da bare sagen. Det regner med at se det IRL – til sommer. Fortsat god arbejdslyst.

  knus
  Eva

 • Hyacinth Bucket

  Det bliver flot med stier…stort arbejde men skønt når det er lavet..:-)
  jeg kan så god lide jeres pavillon, er det en du kan have ude hele året eller tager du toppen af?
  Smart med at man kan plante op ad gitteret på sidene af den.
  Vi har så tit talt om vi skal have en…men det skal være en der tåler blæst…lol..
  Lidt kultur er også godt at få med sig i påsken.
  Puha..her har kommet slud og lidt hagl ned i eftermiddag..håber at det kun er en overgang.

  Fortsat god påske fra navnesøsteren i nord…:-)

 • Bente

  Ja kvindelist må der til – en lille pause – og så kan man altid liste et projtekt (eller to) mere ind!
  Ja vi var på Frilandsmuseet i torsdags og nød også det skønne vejr – vi har to dage med påskefrokoster,
  så vi trængte til at tænke på andet end mad og indkøb.
  Lisbeth jeg har den samme lærkespore som Lisbeth Høneballes, så du får bare løg af mig.

 • Signe

  Hvor bliver det fedt for dig med en forhave, der rigtig kan nydes, og ikke bare er et sted, man hurtigt skal passere 🙂
  Jeg tror i øvrigt, du har ret i, at det er de samme tulipaner i din header, som er sprunget ud hos mig. De er så fine 🙂
  Knus Signe

 • Madame

  Det lyder som en skøn plan, du har med en pergola med roser! Jeg er spændt på at følge dine haveprojekter, det nye bed og stierne i haven. Og hvor var I heldige, at I var i København, mens vejret stadig var smukt! Magnolietræet foran Statens Museum for Kunst er bare så smukt! Det må stå et lunt sted – jeg har ikke set magnolietræer i blomst endnu her ved Liseleje.
  Ha' en dejlig dag, Lisbeth!

 • Karina

  Bliver man nogensinde fri for projekter ? :-))
  Min magnolia er godt nok heller ikke meget fremme, underligt at der er så meget forskel.
  Ha' en fortsat dejlig påske.

 • Hanne i haven

  Hvor ser det spændende ud. Jeg kender godt det der med at manden synes at der skal være stop for projekter. Men bare rolig, inden der er gået ret lang tid, keder de sig 🙂
  Jeg tror det bliver godt med stier i forhaven. Stier er 'ryggen' i gode haveplaner 🙂

 • Gro

  Hej Søde Lisbeth
  I er bare kommet så langt! Flemming er vel nok sød at han træder til. …. på spaden 😉
  Jeg glæder mig rigtig meget til når du har åben have, det bliver rigtig spændende!
  Mange påske knus her fra
  Gro

 • Landbohaven

  Hvor ser det godt ud.
  Magnolietræet foran Statens Museum er bare skøn.
  Tak for kigget.
  Her har det frosset i nat, men nu skinner solen fra en skyfri himmel.
  Ha´ en god påskedag.

 • Frøken Solhat

  Skønne planer du er ved at realisere……..det bliver så smukt med blodblommerne…..og stier kan man ikke få for mange af i haven :0)

  Der er stor forskel på de forskeligge arter af magnolier og hvornår de springer ud……jeg tror at de hvide stellata er nogle af de første…..mange magnolier blomstre før bladudspring men der er også nogle der først blomstre efter at bladene er sprunget ud, så magnolie udspring kan strækker sig over en lang periode – men når det er sagt så er der også bare de regionale forskelle – det er tydeligt at se rundt omkring på bloggene i tiden ;0)

  Fortsat god arbejdslyst Lisbeth (…og Flemmming ;0)

  Knus Dorthe

 • Bente

  Hej Lisbeth
  Jeg har været forbi og sat lærkespore – og så røg der lige lidt løg med,
  nåe ja og en foldeblad, som havde selvsået sig et forbudt sted. Der var lidt
  af hvert . De står udenfor din hoveddør!
  God arbejdslyst i haven og god week-end…
  Bente
  (Elmbjerg)

  • Countryliv

   Kære Bente, Tusind tusind tak. Hvor blev jeg glad og overrasket da jeg åbnede døren og så alle de skønne planter – vi har slet ikke hørt dig og det er jeg lidt ked af. Jeg håber at jeg kan gøre gengæld en dag og give dig noget fra haven som du ønsker dig.
   Rigtig god weekend til dig også. Knus

 • Fru Friis

  Jeg nåede aldrig herind i påsken, men en lidt sen bemærkning kan vel også bruges ;o)
  Hvor ser det godt ud med din forhave, og hvor må det være lækkert at få det sat igang efter det har rumlet i baghovedet så længe. Glæder mig til at se fortsættelsen, med masser af før og efter billeder :o)

 • Frk. Ernst

  Hvor bliver det godt, glæder mig til at se mere… Man skal altid huske at rose sin havehjælper – især den slags af hankøn 😉 Allerbedst er det faktisk hvis man kan overbevise dem om at projektet er deres idé 🙂
  Hilsen Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *