Det første havearbejde

Forrige søndag var vi på havearbejde i den nye have. Der var sket en misforståelse i forhold til skellet ind mod den ene nabo, da de plantede hæk sidste år og da vi snart skal have grubbet jorden på vores grund, var det oplagt at flytte hækken på en dag hvor forårsvejret var med os, så den ikke bare bliver mejet ned af maskiner.

Gravearbejdet var hårdt skal jeg hilse og sige – eller rettere jorden er så fuld af sten (!) at spaden ikke kommer ret langt ned ad gangen. Det bekræfter os i at penge til grubning er givet godt ud.
På altanen i Birkerød er der kommet godt gang i stauderne og det bliver godt at flytte dem til den nye have. 

Stauderne er fine og i det lille drivhus har alle planter overlevet. Jeg blev rigtig glad, da jeg konstaterede at alle Agapanthus har overlevet og så havde jeg en anden lidt sjov oplevelse. 

I den gamle have var jeg så glad for min dobbelte blodurt (Sanguinaria canadensis Multiplex) og især sidste forår var den blevet ret omfangsrig så jeg tillod mig at snuppe en bid med mig. Den visner jo ned hen ad sommeren og man glemmer alt om den, men jeg vidste at den stod i et lille zinkfad.
Jeg fandt fadet med total indtørret jord og roden så rimelig død ud, men jeg vandede jorden og alledere dagen efter var tre skud fremme – ja billedet af de skud er der ikke meget sjov ved, men jeg synes det skulle med i collagen.
Og nu til noget helt andet:
Jeg er blevet interviewet til en artikel i hendes verden. I den fortæller jeg om hvorfor jeg blogger og bruger Instagram og hvad det har betydet for mig.
Jeg begyndte at blogge i marts 2010 og det har haft en stor betydning for mig at dele haveglæden med jer. Tusind tak for jeres kommentarer og input til mine indlæg. Jeg glæder mig til forsat at dele livet og havearbejdet i den nye have med jer her på bloggen.

17 Comments

 • marie

  I virkeligheden er jordens beskaffenhed vel det allervigtigste at finde ud af, når man flytter et nyt sted hen, og grubningen kan helt sikkert godt betale sig. Under jorden vil jeg egentlig sammenligne blodurten med skvalderkål. De har begge to masser af gummiagtige rødder. Hvis du har tid en dag, vil jeg gerne læse om, hvordan du bruger Instagram. Umiddelbart siger det mig nemlig ikke noget som helst.

  • Countryliv

   Du har ret, jeg tænker også at lave et par jordprøver, når jeg skal igang. Det er en interessant sammenligning mht blodurten 🙂
   Jeg bruger Instagram forholdsvis bredt i forhold til bloggen. På instagram samler jeg inspiration inden for havedesign, dekoration, håndarbejde, boligindretning og lignende og jeg deler øjebliksbilleder inden for de samme felter. Det er ikke stedet, hvor jeg sidder og læser lange tekster som på bloggen, og for de flestes vedkommende af dem jeg følger er det også billederne der taler og der skrives få ord. Så jeg scroller nedover nogle billeder ad gangen og ser hvad de forskellige har gang i eller hvad der blomstrer . Jeg er ikke interesseret i at se femten billeder fra samme profil på en gang på samme dag, det vil jeg jo gerne på bloggen, hvor jeg selv aktivt opsøger dem jeg vil læse og inspireres af.
   I artiklen i HV er vi tre modne kvinder som bruger Instagram forskelligt og jeg er den eneste som ikke deler ret mange billeder af mig selv.

 • Høneballehaven

  Ja det bliver hårdt arbejde at komme i gang med haven, men det har du længtes efter længe. God idé med grubningen. Godt der er gang i stauderne, men du skal nok også ud i en investering til planter, det har du nok glædet dig til 🙂
  Held og lykke – I må jo være ved at flytte ind nu?

 • Lisbeths Haveblog

  Grubningen bliver godt. Kan I mon smide noget kompost, hestemøg el lign på inden, som kan komme lidt ned i jorden, når de løsner?
  Sej blodurt!! Hvor er det flot, som du i det hele taget har fået flyttet planter med dig og blogget om have i hele overgangsperioden.
  Tillykke med artiklen.
  Kh Lisbeth

  • Countryliv

   Anlægsgartneren smider et læs kompost, så vi kan få en god jord. Han har konstateret at der er muldjord så det er dejligt.
   Jeg er også glad for at jeg fik lidt planter med, så har jeg da noget at starte med.
   Tak det er meget sjovt med artiklen 🙂 KH Lisbeth

 • Madame

  Tillykke med de 10 års blogjubilæum – og hvor er det spændende, at du er blevet interviewet til Hendes verden.
  Det må være dejligt nu at kunne begynde på at sætte planterne i din nye have. Glæder mig til at se, hvordan det hele kommer til at se ud.

  • Countryliv

   Nu har du nok fundet ud af hvad grubning er, men ellers kan jeg fortælle at det er en stor "krog" på en gravemaskine som så trækkes ned igennem jorden og dermed løsner det hårdt sammenpressede jord. Blodurten er bare så bedårende når den blomstrer 🙂

  • Countryliv

   Ja, det med grubning har du selv erfaret, som jeg kan forstå. I det hele taget har jorden jo en stor betydning for hvordan planterne får det – selvom det er lidt i den kedelige afdeling for nogle. Tak og ja det er meget sjovt med interviewet:-)

 • Elna Slot

  Hvor er det spændende, at I har så mange stauder, der skal flytte ind i jeres nye have. De stauder må du da få et ganske særligt forhold til.
  Godt med en gang grubning, så I kan blive traktosen fri.
  God arbejdslyst!

  Hilsen Elna

  • Countryliv

   Jeg er glad for at jeg har til en lille start af nogle af stauderne, og det er nogle af de specielle som jeg har taget med mig. Jeg håber virkelig også at vi bliver traktosefrie, så det bliver spændende.

 • Frk. Anemone

  Grubning er et MUST – det kan jeg også bekræfte 🙂 At flytte hæk lyder som hårdt arbejde, men det var nok en god ide at tage det i den rækkefølge.
  Fedt at dine altanplanter har klaret sig og også blodurten, det betyder jo noget for en at have sine "darlings" med fra den gamle have.
  Tillykke med artiklen, jeg har sørme købt bladet – det må man jo, når ens havevenner sådan er med.
  Nu varer det ikke mange dage, vel? Jeg ønsker jer en helt fortryllende første dage i jeres skønne nye hus.
  Mange haveknus, Ulla

  • Countryliv

   Tak Ulla, du ved jo at der ligger et stort arbejde foran os. Jeg har nok været heldig med den milde vinter for mine stauder står jo bare i plasticpotter, så der er ikke meget der har beskyttet rødderne.
   Nu du købte bladet har du nok som jeg opdaget at der er mange strikkeopskrifter og andet kreativt i og så er der kryds og tværs i og det har både Flemming og jeg meget fornøjelse ud af 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *