Det er alligevel ikke så tosset.

I drivhuset står småplanterne og venter. Nogle på at blive priklet, andre på at blive plantet ud i haven. Jeg havde jo sået inden jeg beskadigede mit knæ og det har ikke været så optimalt i forhold til pasningen af alle de små at humpe rundt med kasser og potter.

Honningurt, Lavatera, Lunaria, Rosenskovmærke, Porcelænsærenpris og Texassalvie står nærmest i lag med store potter med Dahlia i drivhuset, det er hverken til at komme frem eller tilbage og jeg har et hyr med at dække for kulde om natten, sol om dagen og holde dem tilpas fugtige – ikke for meget ikke for lidt…….
På terrassen står planter og venter på at blive plantet ud eller pottet om. Jeg har jo ikke kunne holde klikfingeren i ro og i går kom der 2 pakker. En fra Staudefeen og en fra Roser til haven. Det er ved trillebøren med jord jeg har stået og pottet jord til prikling og omplantet nogle af krukkeplanterne.
I dag var det så dejligt vejr at jeg fik beskåret de sidste roser efter arbejdet. her foran prydløg, pæoner og rosenbuer skal der plantes en lav hæk af buxbom, planterne står på terrassen og venter.
Her fik jeg fået hjælp til at plante 3 af de nye roser
Dronningen af Danmark, Odyssey og Stanwell Perpetual – det bliver et herligt lyserødt flor.
Endelig tager det fart i det hvid-gul-grønne bed og jeg blev så glad da jeg så resultatet af min fotografering for det ser jo slet ikke så tosset ud når man fotograferer uden om alle haveredskaber, haveaffaldsvogn, trillebøre og poser med jord som ligger spredt rundt omkring.
Tulipa turkestanica
Inden længe er planterne vokset sammen og der er ikke bar jord at se. I bunden af billedet kan du se min lille dobbelte blodurt som jeg købte sidste år.
Sanguinaria canadensis Multiplex

Hvis du er nysgerrig efter hvad der var i pakken fra Staudefeen Marlene så får du listen her:

Iris germanica ‘Maui Moonlight’ 

Iris germanica ‘Constant Wattez’
Phlox paniculata ‘Lilac Time’ Achillea millefolium ‘Anthea’ ®Eupatorium purpureum ‘Atropurpureum’Rigtig fine planter – skønne lysegule, lyserøde og lilla som skal fordeles efter farver i mine bede.

24 Comments

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Kan da godt se at du har gang i en masse.Der er da noget at plante ud i haven.Håber det går bedre med dit knæ.
  Det går rigtig stærkt derude nu….men dejligt er det.Kommer du til Lyngby på søndag?
  Rigtig god weekend knus Jette

 • Bente

  Ja det skal nok blive flot……jeg kender godt det med at gå at vente på, at jorden forsvinder og der ikke er mere sort tilbage!
  Det er et skønt billede med damen og de botaniske tulipaner, smukt.

  • Countryliv

   Jeg synes at det er så pudsigt at jeg hvert år næsten kan glemme at planterne vil lukke af for jorden, for et en uge siden synes jeg at det så helt håbløst kedeligt ud og tænkte at det slet ikke ville blive godt i år..

 • Pondside

  I'm sure that everything will be perfectly beautiful, and if I were with my husband in two weeks I'd call you for a tour of your garden. Alas, that will have to wait for another time. I'm sorry to read that your knee is still giving you such trouble. I hope it heals soon.

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Øv, det lyder ikke godt du har beskadiget dit knæ, jeg håber ikke det er noget "alvorligt" ?
  Ja, hvor jeg genkender din beskrivelse, jeg kæmper også med de små planter der er sået og skal passes på bedste vis inden de kan plantes ud.
  Hvor ser der dejligt ud hos dig, dine rosenbuer er da helt forrygende, de må være et helt betagende syn når roserne vælter ned fra dem.
  Jeg har desværre ikke selv haft så meget tid til at være i haven, da andre gøremål må opprioriteres pt, men jeg glæder mig til mere tid der.
  Mon vi ses i Lyngby i morgen ?
  God Weekend.
  Mange hilsner
  Anita

  • Countryliv

   Det er beskadiget ledbånd og jeg håber virkelig at det bliver ok så jeg kan komme ned på knæ og luge;)))
   Jeg satser på at flytte planterne ud om en uge for jeg skal jo have gang i tomater i drivhuset.
   Jeg håber at komme til Lyngby i morgen. God weekend til dig.

 • Madame

  Du har den dejligste have, Lisbeth, og hvor har du mange spændende projekter i gang. Jeg holder meget af at følge årets gang hos dig – her har vi ikke det blomsterflor, du har. I går fik jeg givet havemøblerne olie, og nu skal græsset slås for første gang. Hvornår er du fit for fight igen med dit knæ?

  • Countryliv

   Tak, Madame jeg er også glad for min have, men det er ikke alle tider på året jeg husker hvor dejlig den er om sommeren;)
   Jeg kan tage skinnen af om 2 uger og så håber jeg virkelig at det er klar til genoptræning.
   Det er dejligt når havemøblerne bliver frisket op og græsset slås første gang det gør virkelig en forskel i forårshaven.

 • Frøken Solhat

  Så skønne billeder af din forårshave og fantastisk med liv i drivhuset :0)

  Håber det går fremad med dit knæ Lisbeth så du rigtig kan komme til at boltre dig igen. Dine rosenbuer ser simpelthen fantastiske ud mod en sorte trævæg og jeg kan tydeligt se for mig hvor drømme dejligt det kommer til at se ud om to måneder når kaskader af roser indkranser dine skønne piedestaler i midten…..wauuuuuuu ;0) Jeg elsker simpelthen din have.

  Knus Dorthe

  • Countryliv

   Hvor er det sødt sagt Dorthe:o)
   Jeg er selv ret glad for den sorte væg som er naboens garage som altid har stået der. Buerne fik jeg lavet specielt til dette sted for mange år siden, men desværre har naboen nu plan om at rive garagen ned. Det gode er dog at projektet vidst er gået lidt i stå igen så måske får jeg endnu en sommer med det fine syn op mod en sort mur;)

 • Frk. Anemone

  Dit hvid-gule bed er bare så smukt, og sikke nogle fine store buskbom, du har der også – skal de gøres runde? Det bliver helt sikkert et flot syn med de nye roser på rosenbuerne, der er næsten ikke noget så dejligt som at plante roser. Forhåbentlig går det bedre med dit knæ, så du snart kan komme i gang i haven igen.

  • Countryliv

   Egentlig er min plan at de 3 buxbom skal være høje cylinderformede med flad top, men det er ikke så nemt at forme dem og jeg har tænkt at de måske ender som kugler der smelter ind i hinanden.
   På buerne har jeg New Dawn, men du kan tro jeg har studeret din rosen-fane inden jeg bestilte buskroserne til det andet bed:o)

 • CuginaK

  Det ser jo super skønt ud, Lisbeth, det har du godt nok klaret godt på et ben, jeg ser ikke den store forskel ift her 😉 Heller ikke det klikfingeren, jeg 'besøgte' Marlene i går, det er så nemt…. Jeg krydser for at i dag går så godt at vi ses i morgen. Kh Anne Mette

  • Countryliv

   Tak, Berit. Ja dem skal du have og det gode ved dem er at de er villige til at så sig selv hvis man lader dem være i fred.
   P.S. denne gang er spiringen af procelænsærenpris lykkedes for mig, jubii:)

 • Blomsterhatten

  Kender alt for godt det med trængslen i drivhuset på denne årstid. Så mine dahliaer er kommet ned i haveskuret( hvor hvemøblerne er vinteropbevaret) der er ovenlys vinduer så der er rimeligt lyst.. Dejligt med have pakker , skønt når posten kommer, og forventningens glæde er jo stor. Har købt så meget til årets foredrag, så kigger helst ikke hjemmesider p.t. Men forventer og besøge Malene i pinsen..

  Hilsen Helle

 • Lea

  Det bedste af det hele er alle de navne du kan udenad. Lidt nyt må du have, ligesom alle så andre:-)
  Det ser godt ud alt sammen.

 • Høneballehaven

  Ja der er noget at se til med alle de planter. Flotte billeder du fik taget udenom trillebør og haveredskaber. Det kender vi vist alle til, hvor kan man dog rode med det hele ude i haven, men vi nyder det.
  Fine roser du fik købt hos Rosertilhaven.

 • Monica fra Koseleg

  Så flott det var med de rosebuene med fuglebur under- jeg har en svakhet for slike- likte også veldig godt den hvite urnen du hadde plassert i bedet- Dette blir flott Lisbeth!
  Ønsker deg en fin ny uke!
  Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *