Der er lyst skyggebedet

Når vejret er gråt er der altid opmuntring at hente i mit hvid-gul-grønne bed langs vesthækken. Lige nu står Spirea, løjtnantshjerte, sommeranemone, engblomme, forårsvortemælk, akelejer, bjørnerod, ranunkler samt Rosen Äicha og lyser op og meget mere er på vej. 
En skøn blanding hvide og gule
Små lysegule pletter svæver graciøst i luften:
Ranunkulus acris ‘Citrinus’

Jeg har 2 forskellige lysegule engblomme Trollius ‘Alabaster’ og Trollius ‘Cheddar’. Berit fra Irishaven spurgte mig om forskellen på de to og den er meget svær at se, synes jeg. Cheddar har mørk brun midte og Alabaster er gul, men hvis man googler er der ikke forskel dér, så jeg vil observere dem lidt bedre i fremtiden.

Trollius ‘Alabaster’
I collagen ovenover er et billede med Trollius ‘Alabaster’ i solskin 

Trollius ‘Cheddar’
Trollius ‘Cheddar’ har brun midte
Det er 4 år siden jeg købte en enkelt Trollius ‘Cheddar’ og jeg har delt planten i 2 en enkelt gang, i år har jeg en pæn flok.
Jeg har netop købt denne langsporede Akeleje
I maj har sommeranemonerne blomstret flittigt, som alle andre med navnet anemone er den enkel, fin  og smuk og at den breder sig voldsomt er et plus i mine øjne
Anemone sylvestris
I morgen 5/6 skal jeg på plantemarked i Geografisk Have og til blogtræf – det varme tøj er fundet frem igen selvom kalenderen siger at det er sommer.
Ses vi?

22 Comments

 • Gitte H

  Det var nogle spændende lyse blomster du viser. Jeg læste om Ranunkulus acris 'Citrinus' i sidste nummer af Haven og den må jeg vist eje.
  God fornøjelse i morgen 🙂

 • Ina

  Det er nogle skønne ranunkler du viser. Sommeranemonen har jeg også fået fingre i på blogtræffet på Samsø, og den er jeg rigtig glad for. Jeg er også rigtig begejstret for blogtræf. Det bliver helt sikkert også super hyggeligt i morgen. Desværre er jeg forhindret i morgen, så vi må ses en anden gang.

 • Bente

  Fine farver du har sat sammen. Fin ide med at dele de planter, man gerne ser flere steder!
  God fornøjelse i morgen, I skal nok få det hyggeligt!

 • Pondside

  Lovely, delicate blossoms. It's unseasonably cold here, too, but with little rain. It somehow is very wrong to have to water the garden when it's so cold!

 • Nette

  Om en times tid skal jeg over og hente dig med Håndtasken, så vi kan sætte næsen mod Korsør og dernæst Kolding. Kom lige i tanker om at jeg måske skal ringe til Gro og fremskynde 15 min, så vi kan gatecrashe og liste ind i din have og nyde bl.a. dette bed. For det SER vel nok lækkert ud!

 • Madame

  Hvor er det smukt at se dine gule og hvide blomster i haven! Jeg må se at få fat i sommeranemoner – de er da helt uimodståelige! Det er skøn billedcollage, du har lavet med det fine fuglehus og hvide,gule og grønne farver.
  Ha' en dejlig dag med plantemarked i Geografisk Have og blogtræf 🙂

 • Helle

  Dit bed ser lækkert ud…….og selvfølgelig synes jeg det, jeg har nemlig selv lavet et som netop består af bl.a. hvid Akeleje, Trollius 'Alabaster' og hvid Løjtnantshjerte – så delre din begejstring til fulde.
  Den gule fine Ranukel 'Citrinus', kendte jeg ikke til – men den er da helt vidunderlig.

 • Berit fra Irishaven

  Tak for indslag om de flødefarvede/lysegule engblommer. Jeg håber min Alabaster vil blomstre til næste år – synes den er langsom starter hos mig, men det er nok den tætte kolde lerjord. Måske skal jeg plante den om i ekstra god jord for at få succes.
  God fornøjelse i Kolding.

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Hvor er de FINE dine engblommer – de danser næsten i luften – jeg er helt solgt.
  Håber i havde en SUPER tur til Kolding, jeg glæder mig til at se og hører nyt fra dagen i Geografisk Have.
  Have Hilsen
  Anita

 • Monica fra Koseleg

  Kjempeflott Lisbeth! Jeg har også et hvitt og gult bed- nytt for året. Veldig spennende å følge med hvordan det blir. Akkurat nå føler jeg at det er litt stillstand da tulipanblomstringen er i ferd med å avta og det anddre ikke riktig har kommet i gang ennå. Bedet ditt ser nydelig ut
  Mvh Monica

 • Landliggeren

  Jeg bliver mere og mere glad for skyggebede, hvor solen bliver filtreret og dit er da helt bestemt et af de fabelagtige. Og, de der sommeranemoner må jeg da have fat i. Jeg har dem nemlig ikke.

  God weekend
  Birgitte

 • Annette - Eventyr Haver

  Det ser rigtig flot ud dit skyggebed Lisbeth, skønne farver og du har taget nogle rigtig gode billeder af dine forskellige planter i blomst.

  Dejligt at møde dig til blogtræf og hyggeligt at få en lille snak med dig, så blev der også sat ansigt på dig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *