Dejlige september

Indimellem er der dage der virkelig minder om efterår og så, lige pludselig kikker solen frem og minder om at der stadig er dejlige sensommerstunder at nyde. I mit ene runde bed er roserne er igang med deres 2. blomstring og der er stadig farver på Phlox, Solhat og Veronica. Buddeleia blomstrer selvfølgelig også dejligt og sidst men ikke mindst Lathyrus.
 Jeg elsker sensommerens morgenlys og duggen i græsset
 
I mit andet runde bed – skærehaven – hersker der total uorden, men det er lidt charmerende alligevel, synes jeg. Denne sommer med lang og kold maj og juni og efterfølgende hedebølge har ikke givet dette bed de bedste betingelser og jeg har besluttet at der skal plantes både roser og stauder her også og så skal der være plads til sommerblomsterne i begge bede.
Men her er ihvertfald noget at skære af og ikke mindst solsikkerne. Når man sætter solsikker i vase er det vigtigt at vandet i vasen er så varmt som det kan blive fra vandhanen så holder en buket i en uge.
I denne weekend har jeg ordnet, pudset af, smidt ud, plantet om og plantet lidt nyt i krukkerne – og vejret var først så efterårsagtigt, at jeg måtte minde mig selv om at der er lang tid til der skal julepyntes – at det altså stadig er september og at der er masser af terrassetid tilbage til os i denne sæson.
Ha en rigtig dejlig uge!

9 Comments

 • Pondside

  What a beautiful end-of-season garden tour. You've made yourself a little paradise. I like sunflowers, especially when there are children around, as the seeds are easy to plant and the large flowers are such a joy to see.
  Enjoy your last few days on the terrace!

 • Eva

  MIn have trænger til en ordentlig omgang. Men det har ikke været vejr til det, når jeg lige havde tid.
  Julen presser sig mere og mere på i tankerne, kan jeg mærke 🙂
  God mandag.

 • Sussi / Sussinghurst

  Lad os håbe på mange sol-terrasse-dage endnu. Jeg købte godt nok nogen gammelt glas-julepynt i går, men jeg skyndte mig at gemme det væk,
  🙂 – jeg har absolut ikke tænkt mig at overgive mig til juleglæderne før om 2…. eller ihvertfald 1 måned 😉

 • Ellea

  Takk for hyggelig kommentar i min blogg:)

  Dette var en flott blogg, håper det er greit at jeg legger den til i listen min?

  Her er det også veksling mellom kald og blåsete høst, og glimt av sommer. Til forskjell fra dere fikk vi aldri noen hetebølge så det var aldri noen ordentlig sommer……

  Jeg liker det runde bedet med uorden jeg:) Har alltid likt "kaosbed"….lol

 • Annette

  Så fin din have er, jeg har ikke fået lavet så meget i haven pga. af alle de myg vi har, men jeg må nok smøre mig ind i myggespray, så jeg kan få nydt sensommeren. JUL???!! der er da længe til ;o)

 • Countryliv

  ja der er heldigvis lang tid til jul, men jeg har aldrig før måtte tømme så mange krukker så tidligt på året det plejer jeg først i november.
  Anette: det er f.. Uhyggeligt med alle de myg – heldigvis reagerer jeg ikke meget på dem, men de var også ret irriterende.
  Ella: selv tak du må hellere end gerne linke til mig – jeg vil også linke til dig:)
  sussi og eva: jeg plejer at holde julestue sammen med min søster, så håndarbejdsmæssigt tænker jeg jul, men ikke i haven:0)
  Lea: ja er det ikke dejligt?

 • Linda

  Så flott hagen din ser ut:) Ja enda kan man få deilige dager, så det er bare å nyte. Jeg hadde en flott tur til danmark i helgen… men litt tynt med klær:) Men hadde noen turer til flotte gartnerier i området ved Vejle. Og gartnerier i danmark er jammen i en helt annen klasse enn i norge:) Så jeg har kommet til at jeg bor i feil land:) Men jeg får gjenoppstå i danmark neste gang, he, he:) Men nå er jeg kommet hjem med mange gode minner og masse inspirasjon:) Og kan bare drømme om neste tur til danmark, som blir til våren:) klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *