April – August

I april udvidede jeg bl.a. mit skovbed som ligger bagerst i haven. Det er nogle år siden det blev etableret og nu var rhododendronerne blevet tilpas store at næste etape kunne etableres. Jeg skal nok vise jer hvordan det skal ende med at se ud – skal dog have indscannet haveplanen først.
Indtil i år har bedet været et langt lige bed langs baghækken, men nu udvidede jeg med et bed på den anden side af pavillionen så hele hjørnet blev inddraget.
Som I kan se var det en smådårlig og trist rhododendron der blev flyttet – og hvor har den haft godt af det.
I bedet er desuden plantet bregner, bispehue, hasselurt bagtil og foran rododendronen er juleroser, bispehue og høstanemoner, samt en clematis.
Det gamle bed er generelt gjort bredere og så går det ud i en bue op  mod pavillionen og så blev der også rykket lidt på rododendronerne samt plantet Astilbe, anemoner, juleroser samt lyng.
Om nogle år bliver der rigtig skovstemning når Rhododendron catawbiense “Grandiflorum’ er over 2m høje.
Denne weekend har stået på havearbejde – staudebedene trængte til opstramning pludselig så det rodet ud, så der er klippet, og delt og flyttet rundt og græskanterne har også fået en opstramning. Hold op hvor det hjalp – jeg var så træt at der ikke er blevet fotograferet. Jeg vil lige sige at jeg er rigtig glad for jeres søde kommentarer, det gør det ekstra sjovt at blogge, tak til jer alle, jeg forsøger at gøre gengæld:)) HA en rigtig dejlig uge!

10 Comments

 • ***Mutter***

  Ja sådan en have bliver aldrig færdig, vel ?!

  Nogen gange kan det godt hænge mig langt ud af halsen, når de bede man lige var færdige med vupti er groet til i skidt og lort igen.

  Men glæden ved et nyordnet bed få nu så alligevel en til at blive ved.

 • Pondside

  We've come home from Ontario to a severely dry yet oddly weedy garden. It doesn't seem fair that the two states can go hand in hand!
  What a lot of work you've put in on your perennial beds. It's good to be tired from working in such beautiful surroundings.

 • Countryliv

  Mutter: det er det lumske ved staudebede i cottagestil pludselig ser det sjusket ud – jeg pønser på at stramme det mere op med buxbom indimellem.
  Pondside: sorry about your dry garden, I think of how much rain you got in June.
  Lea: ja det er et kæmpe arbejde og det var så dejligt at kikke ud på i morges:)
  Anette: tak, jeg tror også det bliver godt når det vokser til.
  Sussi: jeg har ALDRIG kunne få hasselurt til at gro så jeg håber…, men tak for advarslen til den tid får den med spaden;)

 • Ninni

  Som Rhododendronen din satte pris på å bli flyttet! Man skulle ikke tro det var samme plante du viser 🙂 Bedet har blitt så vakkert, du har krydret det med nydelige vekster. Det er en av havelivets store gleder å forandre, flytte og komponere. Man blir aldri ferdig og aldri lei 🙂

 • Linda

  Så flott det ble da:) Så flink du har vært:) Kjenner godt følelsen av at det er godt å få ryddet litt i hagen også:) Ps… Takk for at du rettet på meg,,, huff så flaut, ja ja, 14 nattevakter på rad gjør sitt med hodet:) Nå har jeg redigert og alt er i orden, takket være deg:) Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *