Vinterblomster

Når vejret klarer op på en fredagsfridag, gælder det for mig om at komme ud og se, hvordan det står til nede i mulden. Det milde vejr lokker vinterblomsterne frem og heldigvis kan de klare det, hvis det skulle ske at det pludselig bliver koldt. 

Jeg blev lokket af disse hornvioler hos blomsterhandleren og jeg tænkte at de skulle hjem i drivhuset.

I læ under min store hassel har en Helleborus skudt en enlig blomst. De helt mørke Helleborus er klart mine favoritter og de passer virkelig godt sammen med den mørke Euphorbia.

Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ er en foræring af en haveveninde og den er smuk året rundt. I foråret får den limegrønne blomster. Jeg er så heldig at den har sået sig flere steder og det er perfkt for den passer godt ind mange steder.

Helt nede i mulden dukker erantis op. Det er så fascinerende at se, hvordan de små har brudt jorden  og skubbet små bladrester til side for at komme frem. Jeg holder meget af erantis først på året, for selvom der er lang tid til forår så bekræfter de at der er liv dernede og at der kommer en ny sæson. 
Jeg ønsker mig mere opholdsvejr for regn og blæst er ved at tage pippet fra mig. Så lad os krydse fingre for en weekend, hvor solen skinner og vandet får lov at synke lidt.
God weekend.

27 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *