Storbyens små oaser – Elizabeth Street Garden i NYC

Selv på storbyferie vil jeg gerne have grønne oplevelser, og som allerede fortalt var vi alle fire begejstrede for The High Line.  Om eftermiddagen skulle andre områder udforskes bl.a. Greenwich Village, Little Italy og Soho, hyggelige kvarterer med små butikker, cafeer og ja – jeg havde forberedt mig hjemmefra og søgt internettet for små oaser – og fundet Elizabeth Street Garden.

Som nævnt en skøn lille grøn oase af sin helt egen slags og helt anderledes end The High Line, Battery Park, Hudson River Park og andre arkitekttegnede parker i New York City.
Siden begyndelsen af halvfemserne er haven leaset til og passet af Elizabeth Street Gallery på måned til måned basis. En byfornyelsplan for området har dog siden 2013 truet haven til fordel for byggeri på grunden.

Grunden ligger imellem Elizabeth Street og Mott Street og dette lille åndehul tilbyder en kærkommen pause i storbylivet. 

Mine sønner nyder det i Elizabeth Street Garden.

Dette er det eneste grønne område i den tæt pakkede bydel og borgerne samt folk der arbejder i området kæmper for at få lov til at bevare deres grønne plet som trues af nedlæggelse, dette kan gøres ved at overføre grunden til byens Park Department.

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *