Som var det juleaften.

Endelig oprandt dagen, hvor jeg kunne tømme overvintringsteltet og klargøre drivhuset til denne sommer og jeg var så glad som et barn på juleaften.
Som I måske husker jeg har fortalt, er vi ved at få fuget huset og da drivhuset står op ad facaden, måtte vi pille et par ruder ud så mureren kunne komme til. Alle mine forspirede samt nogle frostfølsomme har derfor stået i overvintringsteltet.

Da murerne er færdige i drivhuset, kunne jeg begynde udflytning, nedvaskning af drivhus og hvad dertil hører når det skal tages i brug.
Pu-ha hvor var det hårdt at bære alle planterne ud, men heldigvis var vejret helt og aldelse fantastisk, så jeg var ikke bekymret for om småplanterne ville klare nogle timer i det fri.
Ja, det var jo næsten for varmt, men det tør jeg ikke sige højt, for jeg elsker sol og varme og det må meget gerne forsætte de næste par dage.

Godt opkogt og fuld af murstøv gjorde jeg klar til at højtryksrense og vaske vinduer og sprosser med brun sæbe. Føj for et arbejde – det er ikke det jeg elsker allermest…..

Tomater og chili er mere end parate til at blive plantet og få adgang til ubegrænset jord i bedene. Foran drivhuset venter krukkerne på at komme på plads, når terrassen kan tages i brug.
Det roder over hele haven og det er bare hårdt arbejde som skal overstås. 

Endelig plantet! De skal have en snor at vokse op ad, men ellers klarer de sig selv, hvis bare de får vand.

Jeg fik påbegyndt indretningen, vasket gardiner og sat planter ind på bordet. I morgen finder vi møblerne frem og så er vi klar til hygge i drivhuset. 
Inden det er helt for sent og outdatet at vise tulipaner får du en collage med løgplanter her. Tulipaner er hurtigt færdige i denne varme, men endnu står alle Allium og er tæt på udspring. I collagen er det Allium i pæonbedet nederst th.

 OG – sådan her har der set ud på sydfacaden og ser stadig ud på østsiden af huset – østsiden er dog det sidste der mangler, så det varer ikke længe…

Haven er og har dog hele tiden været fin og smuk, som du nok har bemærket i mine tidligere indlæg og kan se på den øverste collage.

8 Comments

 • Høneballehaven

  Ja det har ikke været sjovt, godt det er ved at være overstået nu, det er bedst at være på den anden side af den slags og af rengøring af drivhus.
  Tulipanerne har holdt længe i år, men nu er det snart sket, så må vi i stedet glæde os over de lunere temperaturer.

 • Ina

  Sådan noget er skønt at få gjort, men det er hårdt arbejde, så længe det står på;-)

  Jeg hilser også varmen velkommen, men jeg skal da lige love for, at haven ændrer udseende på meget kort tid, når tulipanerne takker af

 • Nana

  Jeg synes sommerklargøring er langt bedre end juleaften 🙂 Og, ja, din have ser altid så fin ud! God fornøjelse i drivhuset i dag!
  Kh Nana

 • Fruens Flora

  Hei. Vi venter fremdeles på varmen men håper den kommer snart. Kaldt, men det har skjedd utrolig mye i hagen. Bildene du viser ser alltid fine ut. Moro å følge deg. Ønsker deg en god helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

 • Esther - Ildkattens Scriptorium

  Dejligt du endelig kunne flytte ind i drivhuset. Selvom du ikke bryder dig om rengøringen sf det, så er jeg en anelse misundelig over du kan gøre det med en højtryksrenser. Hos os hedder drt rengøring med klud pga. Trægulv i udestuen. Drømmer om en gang at få fliser i stedet for træ, men ikke sikkert det kan lade sig gøre, da udestuen hviler på træet.
  Beklager tastefejl, skirver på ipad, mens vi kører ibilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *