Showhave

Ja, jeg var som mange haveglade mennesker også i Valbyparken og se haveudstillingen CPH Garden. Det var en virkelig god oplevelse og jeg synes at Haveselskabet klarede det så flot! Hjem kom også både et par ting og nogle planter. Desværre var vejret noget omskifteligt og der kom nogle store regnbyger, men under den største regnbyge fandt vi læ i taleteltet netop som Hella Joof skulle tale og hun var meget underholdende.
Jeg tog kun få billeder, men jeg har fulgt flittigt med hos alle jer havebloggere der har vist skønne billeder og beskrevet stemningen derfra, så jeg ved at der er rig mulighed for at læse om de festlige havedage i Valbyparken.
Herhjemme havde jeg haft travlt og forberedt min egen “showhave” og det er den I får billeder fra. 
Det er et par måneder siden jeg blev ringet op af formanden for Bornholms havekreds, som spurgte, om de måtte komme forbi og se min have. Hun var ved at arrangere deres haverejse til CPH Garden. og søndagen ville de bruge på at besøge fire haver.
Jeg sagde ja uden tøven – men da jeg fik at vide at de kom en busfuld, fik jeg alligevel præstationsangst. Havde jeg nu noget at byde på?

Igår søndag kl. 15 standsede bussen her og 45 søde og glade havemennesker myldrede ud. Jeg havde slet ikke forberedt en velkomst eller introduktion til haven, men jeg fik dog budt velkommen med nogle ord om mine (38 år) med haven.
Indgang til baghaven fra portalen – uægte jasmin står i fuld flor.
Her set i modsat retning Rosa helenae ‘Lykkefund’ er overdådig og det er godt med en solid portal.
Det var så heldigt at solen var dukket op kort tid før gæsterne ankom og jeg kunne gøre siddepladserne indbydende med hynder og tæpper.
Der var tag-selv kaffe og the og selv om gæsterne hovedsagligt gik rundt i haven, var det mit indtryk at de nød at sidde og se fra de forskellige vinkler samtidig med at de kunne hvile benene lidt.

Staudebedene blev beundret for deres blomstrende vildskab. Lige nu blomstrer både stauder og roser og jeg synes selv at de tager sig rigtig godt ud.

Det runde staudebed
Det hvid-gul-grønne bed blev beundret og jeg blev ret stolt af den ros det fik.

Den lysegule gåseurt, Anthemis tinctoria ‘Sauce Hollandaise’ var en af favoritterne og det er også en af mine. Den kan købes hos Staudemarken.

En anden showstopper er  Celonophium denudatum, som kan købes hos Stovby Stauder
– og ja selvfølgelig både drivhus og spejlbassin beundres. Flere og flere ønsker sig et spejlbassin og jeg vil til enhver tid anbefale at få et. Mit blev lavet i 2011 og vi  er stadig meget begejstrede for at sidde og kikke på det. Et link til anvisning om hvordan det blev konstrueret kan findes ude i sidebaren til højre.
Jeg har aldrig troet, at jeg skulle have en busfuld havemennesker på besøg. De gange hvor jeg har haft åben haven, er gæsterne ankommet på forskellige tider i løbet af dagen, men som I ved er det en fornøjelse at dele haveglæden og det var en meget positiv oplevelse.
Hvis du har fået lyst til at se min have, så holder jeg åben have søndag d. 9 juli fra kl. 11 – 16 

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *