Rosenfest

Jeg synes at jeg vil deltage i rosenfesten som hersker for tiden. Et par af mine roser er desværre allerede færdige for i år et par synger på sidste vers, men de fleste af mine roser vil blomstre resten af sommeren og ind i efteråret. Her følger en parade uden så mange ord.
Rosa Helenae ‘Lykkefund’

Alchymist
Ghislaine de Féligonde
Mme Alfred Carriére
Karen Blixen
Constance Spy
New Dawn
Awakening
 Arvensis Splendens

Jaques Cartier
Louise Odier i aftensolen

Reine des Violettes
William Shakespeare 2000 lidt skadet af regnen
Burgundy Ice sammen med Campanula ‘Pink Dwarf’

Om nogle år vil pavillonens nye tag være dækket af slyngroserne Violette og Bleu Magenta og lige i deres nærhed står en anden blå rose.

Rapsody in Blue

Bleu Magenta

og endnu engang Bleu Magenta
Violette

De nye roser som jeg har købt i år blomstrer ikke endnu, men er godt på vej og generelt må jeg sige at mine roser står flottere end nogensinde selvom regnen har gjort sit for at spolere dem.
Jeg slutter med New Dawn på rosenbuen – ha en dejlig solskinsuge.

20 Comments

 • Hyacinth Bucket

  Hvor har du mange smukke roser..:-)
  Jeg har en som jeg reddet fra vinterens kulde og den blomstrer nu.
  Har aldrig været god til roser, men min mand var..:-)
  Det bliver flot når pavillonen bliver hyldet ind i roser.

  Fortsat god sommer fra Lisbeth

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Sikke mange smukke roser du viser.Jeg har Alfred rosen,som er fra i foråret og New Dawn som jeg satte sidste år.Din ser bare forrygende ud på rosenbuen.
  Har lige været i Tivoli i dag,og de havde mange smukke roser bla. Karen Blixen.
  Skal en tur til London på onsdag og til Hampton Court Flower Show…..glæder mig rigtig meget.Skal nok tage en masse billeder.God uge til dig knus Jette

 • Frk. Anemone

  Dejligt at se dine roser, de ser så flotte ud. Jeg noterer mig lige navnene på nogle af de "blå" roser – jeg har en ide om at jeg skal have Burgundy Ice sammen med Rhapsody in Blue i det blå bed, men du viser et par andre flotte emner også 🙂

  Mon ikke det generelt er et godt rosenår – vores roser strutter i hvert fald og det synes jeg man ser flere steder.

  Fortsat god sommeruge.

 • Madame

  Hvor er det smukt at se dine roser, Lisbeth – tænk at du kan huske navnene på dem alle sammen. Det bliver et fantastisk syn, når pavillonens tag bliver dækket af slyngroser! Jeg har i øjeblikket kun én rose, der blomstrer, lyserød og navnløs.

 • Gro

  Dejlige roser du har Lisbeth ;-)- Hvor er du heldig,at din Constance stadig blomstre!
  Jeg kender ikke noget til Blue Magenta? Men den har den skønneste farve!!
  Rigtig god sommer ferie!
  K.Gro

 • Lone

  Sikke mange skønne roser du har Lisbeth. Gad vide om din William S. er god? Jeg har set en del billeder af den og stødt på den i England – er forelsket i farve og form, men planten ser ikke helt så god ud. Hvad er mon din erfaring?

  • Countryliv

   Jeg er egentlig ret glad for William S – vel at mærke når den er kommet igang. For den har haft stængelsyge hvert år og jeg har måtte klippe den helt ned under jorden. Som du ser kan blomsten heller ikke lide for meget regn, men når alt går op i en højere enhed er den virkelig skøn og lige nu er både plante, blade og selve rosen flot:)

 • Nana Hecquet

  Så mange dejlige roser du har! Jeg er lige kommet hjem fra planteskolen hvor jeg styrede mig og IKKE købte flere roser – men kun to stk. espalier til mine New Dawn.

 • Frøken Solhat

  ….og hvilken rosenfest – så skønne de er Lisbeth :0) Sidste vers er jeg slet ikke klar til endnu….her er det næsten lige begyndt med roserne…..utroligt så forskelligt det er i landet.

  Knus

 • Bente

  NEJ for en fest du har i haven lige nu. Jeg har lige fået Ghislaine de Féligonde, så dejligt at du viser den flot udsprunget. Jeg have ønsket en mosrose, men min datter synes at denne her lignede lidt – den har de der sjove fimrehår på stilken, og så er den jo remonterende. Den er meget fin. Den er jeg spændt på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *