REJSEN TIL ENGLAND #2 CHARME PÅ SISSINGHURST

Sissinghurst er charmerende på alle fronter og nu hvor jeg sidder og vælger billeder derfra, er der bare så meget skønt som jeg har lyst til at dele.
Gamle frønnede bygninger med tårne, kviste og gesimser, klatrende planter, stakitter der afgrænser mindre områder, de tæt beplantede og meget frodige blomsterbede og de skarpt skårne græsplæner og vilde udenomarealer med langt græs og vildeblomster, er for mig indbegrebet af Engelsk Cottagegarden – og drønhyggeligt at færdes i.

Jeg tror nu ikke at der er så meget der er overladt til tilfældigheder, men det føles sådan, når man ser planter som stikker ud fra sprækker i murene der omgiver haverummene.

Erysimum
Bakkestjerne – når først den slår sig ned er den en trofast selvsåer.
Ved cafeteriet og butikken er der plantet hhv. sommerblomster og grøntsager i store trug og jeg gad godt vide hvilken næring de putter i jorden, for der er en frodighed overalt.
Køkkenhaven er et kapitel for sig og det er virkelig interessant at se hvilke planter de har plantet  sammen, dels for at udnytte pladsen til tidlig og sene/ høje og lave grøntsager, men også for i nogle tilfælde at holde bestemte insekter fra en afgrøde. Behøver jeg at fortælle, at jeg traskede op og ned af rækkerne? Jeg elsker at se en god køkkenhave, barndommens haveliv fornægter sig ikke.
Salater
Bønner og ærter
En tur ad stier rundt om Sissinghurst blev det også til og her var dejlig svalende skygge under træerne og derefter gik vi igen ind og kikkede på de smukke haverum og bedene.
Vi havde afsat hele dagen og det var så rart at have tid til at suge indtrykkene til sig op til flere gange. Vi havde tid til at sidde rundt omkring og nyde det og selvom der var mange besøgende føltes det ikke sådan.
Sissinghurst Garden og udstillingerne dér gjorde et stort indtryk på mig og jeg havde en drøm af en dag. Jeg har været en uge om at få dette indlæg færdiggjort, simpelthen fordi jeg kom til at fordybe mig i historien om Vita og Harold og Sissinghurst flere gange.

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *