Redekasser og fugle

Idag kom et par stillitser forbi foderautomaterne nede i haven. Jeg bliver så glad når der kommer nye fugle til for selvom det da er hyggeligt med mejser, musvitter, gråspurve, solsorte, duer og grønirisker, så ønsker jeg mig mange forskellige arter.

For at holde på fuglene har jeg sat redekasser op idag. Jeg læste at det var nu de skulle op og så måtte jeg igang med bestillingen.  Fire redekasser og en egernrestaurant blev det til hos Vivara som har et stort udvalg af forskellige redekasser. (Dette er ikke sponsoreret). Nu håber jeg at redekasserne hænger så fuglene gider bo i dem.

Egernet er kommet tilbage i haven efter alle vildkattene er forsvundet og det skal belønnes, for jeg kan ikke stå for sådan en lille fyr. Så der vil blive servering af nødder i en egernrestaurant.

I dag var jeg ude og se på og rydde op omkring magnolietræet som knækkede til pindebrænde under snemængderne i november. Det ser skidt ud og bliver ikke lige til at rette op og bygge videre på. Lige nu har jeg ikke en genial løsning på hvordan jeg kan bevare træet og heller ikke en løsning til hvad jeg skal erstatte det med. Men jeg har til gengæld en meget stor bunke flotte magnoliegrene til drivning – langt flere end jeg selv kan nå at bruge i dette forår.

Efter den frustrerende opgave måtte jeg have et lille hvil i pavillonen og bort set fra at jeg kunne konstatere at æbletræet skulle beskæres, var det meget hyggeligt at sidde og se på vandet.

Den lysegrå mejsekasse fik jeg får nogle år siden og vi har forsøgt med forskellige pladser, men der er ingen fugle der gider bo i den, så nu har den fået en ny plads og er kun til pynt. I billedet herunder er der to gange hus på hus og et enkelt hus i (driv)huset – ja og så et lille drivhus, altså seks huse ialt, kan du se det?

Indendøre glæder jeg mig over lyserøde blomster for tiden. Én rose i et glas og en buket tulipaner – det er hyggeligt.

10 Comments

 • Jette

  Hej Lisbeth.ÅH !!! hvor jeg føler med dig.For det varer rigtig mange år før den smukke magnolie bliver så stor igen……….håber den kan reddes.
  Jeg viser også min Susan i dag og har blot taget to grene ind.
  Men har ikke så meget tid til haven da jeg maler stue………et stort arbejde.
  Og har da købt både solsikkefrø og fedt til at lave lidt godt til fuglene.Må se at få det lavet når jeg trænger til en pause for maleriet.Fine fuglehuse du viser………ja huse i det hele taget.
  Dejligt at komme lidt igang i haven.
  God aften Knus Jette

 • Vivi

  Hvor skønt med både stillits og egern i haven 🙂 Dem har vi ikke set noget til her hos os.
  Det er dejligt at se hvordan du fodrer fugle og dyr, og sørger for redekasser til dem 🙂
  Det er vildt ærgerligt med den magnolie………. 🙁

 • The little black house

  Fugle, egern og andre dyr er lige så vigtige i haven som blomster. Og, en lige så stor glæde. Mon ikke dine redekasser tiltrækker endnu flere fugle. Du kan i hvert fald sige, at du gør dit :-). Måske finder du også en løsning på magnolien. Det tror jeg faktisk.
  Hav en god uge
  Birgitte

 • Høneballehaven

  Det er svært at få fuglene til at flytte ind i kasserne. Bent har købt flere fuglekasser fra Vivara, men ingen har benyttet dem endnu, det er lidt ærgerligt. Egern har vi ikke her på øen, de er nu så søde.
  Hvor er det en skam med magnolien, måske skal det bare være en ny magnolie, mulighederne er heldigvis mange, men svært at se sig ud af, når man savner det, der var der før. Jeg er sikker på, at du finder på noget.

 • Gunilla Teckenberg

  Steglitsen är en upplevelse att få se i trädgården, mycket sällan den dyker upp här. Tyvärr är den vackra fjäderdräkten ingen tillgång i fåglarnas värld, de fångas av hänsynslösa människor och säljs som burfåglar i en del länder.

  Hälsningar

  /Gunilla

 • Casa Rosen- en Kolonihaveblog

  Åhh, hvor er de smukke de små Stillits, man må da sige du gør noget for at de skal blive boende, med luksus hytter og gourmetmiddag.
  Det lille egern er altså også kært, mon ikke den også bliver.
  Er det ikke skønt at vi bare kan sidde i vores glashuse nu i et øjeblik og drømme om hvordan det hele kommer til at se ud når det igen springer ud.
  Jeg føler med dig over din magnolie, hvor er det altså ærgerligt. Jeg håber virkelig at du finder en løsning så du igen bliver glad for den.
  De bedste hilsner fra Linda

 • Birgitte

  Hej. Jeg kunne godt se de seks huse:) Det er så hyggeligt med fuglene i haven og man bliver så glad, når der kommer flere forskellige slags. Jeg tror også, det er ret vigtigt hvilke planter man har i haven, som tiltrækker de forskellige fugle. Jeg er sikker på, at med de fine forhold du giver fuglene, så skal der nok komme mange!
  Jeg læste med stor interesse dit forrige oplæg og at blive havedesigner og efterfølgende har jeg studeret Trädgårdsakademin's hjemmeside og er blevet noget tændt på at læse det grundliggende kursus, som hed Primo. Jeg er gået i tænkeboks og har ikke besluttet mig endnu, da mit arbejde er ret krævende og ret ofte gør, at jeg er træt når jeg kommer hjem, så jeg ved ikke om jeg har overskuddet til det. Men jeg synes, det kunne være rigtig interessant og spændende at melde sig.

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Hvor er det øv med din magnolia, man bliver altså bare så trist når sådan noget sker.
  Rigtig god ide med flere fuglekasser og super dejligt i fik besøg af hele to stillits, der får du godt nok skubbet til mig, for vi burde også gøre noget ved, at få sat nogle flere redekasser op – tak for inspirationen.
  Mange hilsner
  Anita

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth.

  Hvor er det dejligt, at du har så mange fugle i haven. En stillits har vi aldrig haft fornemt besøg af. Ejheller et egern. Men søde er de. Meget.
  Hvis ikke der findes liebhavere til dine skønne nye fuglehuse, så må fuglene i dit hood, have pip i kasketten. Sådanne smukke omgivelser må bestemt også give ekstra herlighedsværdi.

  Det er godtnok ærgerligt med det magnolietræ, men finder du ikke en kreativ løsning, må du ud og investere i et nyt smukt et af slagsen.

  Hav en dejlig dag, og tak fordi du besøgte mig på Instagram
  Knus

 • Pondside

  We also feed birds and squirrels. The squirrels are everywhere!
  The gazing pool is lovely at this time of year, and I can understand how one could sit, even in the cold, to look at the smooth surface of the water.
  Stay warm and cosy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *