Morgentur i maj

Både morgen og aften nyder jeg den flimrende sol i gruppen af kuglebuxbom ved karret, det er så fint. 

Der er ved at blive gjort klar til den nye sti i bedet. Vi havde ikke sten nok og har købt både grus og pigsten – det endte altså med at blive et lille projekt!

Nu får jeg også plads til små skyggetålende planter i kanten. På siden ind mod hækken kommer der også blå planter. Jeg er især på udkik efter en Lirope Muscari, så hvis du har erfaring og ved hvor jeg kan købe den er du meget velkommen til at give mig et praj.

Både jeg og hundene nyder at kunne gå ind i det der før var et meget stort bed. Her kan vi nyde skyggen fra magnoliatræet og jeg kan komme tættere på bregner og storkonvaller. 

Det er så fint når bregnerne folder sig ud

Her er Geum og forårsvortemælk. De sidste to somre har jeg klippet forårsvortemælk ned så de kunne nå at skyde påny. Om det er derfor de alle tre er bittesmå og har set yderst tvivlsomme ud i år ved jeg ikke, men jeg ved at jeg ikke vil klippe dem i bund til sommer.

Æbletræerne for enden af det hvide bed er kommet i blomst og jeg prøver endnu engang at redde frugterne fra æblevikleren med en fælde i træerne. Jeg må erkende at frugtavler bliver jeg aldrig – der er bare dyr og skurv som møver sig ind og ødelægger frugterne. I år har jeg dog også flere fugle end nogensinde i haven og mon ikke de gider give et hjælpende næb?

I baghavebedet blomstrer en lille Bergenia. Det er en jeg fik på et plantemarked engang og den er lav og lys lyserød – gad vide havd det er for en?

Under syrenen ‘Beauty of Moscow’ står tulipanerne så fint – ‘Apricot Beauty’ og ‘Ronaldo’
Disse pink med orange kant er utrolig flotte – Tulipa ‘James Wild’

Jeg synes at Rosen ‘Louise Odier’ er meget tidlig ude i år.

Men det passer fint med at den lyserøde sødskærm også blomstrer nu.
Helbredet er i bedring og dermed også humøret i top – tusind tak for alle jeres god bedring hilsner, de varmede så meget. 
Det er så tørt så tørt derude og jeg har vandet træerne som er forholdsvis nye. Bedene trænger gevaldigt til vand, så jeg er lidt spændt på om den regn der er lovet vil give vand nok.

13 Comments

 • Høneballehaven

  Tak for en fin tur i din have, jeg har også rosenknopper, men ikke i Louise Odier tror jeg, den gror lidt højt op, så jeg kan måske ikke se dem. Aflæggeren af din forårsvortemælk står fint hos mig og lyser op. Regn tror jeg ikke, vi får desværre, selv jeg kan bruge noget nu.
  God Pinse

 • Frk. Anemone

  Tulipaner kan altså noget ganske særligt, og de tilfører virkelig haven noget dejligt på den yndefulde måde. Det skal da nok blive fint med en sti ind gennem der store bed, man kan vel altid starte et projekt i haven op,ikke? Gad vide om ikke vi får en lang rosensæson i år, det ville da være dejligt. God pinse

  • Countryliv

   Det kunne tyde på en lagn rosensæson – så håber jeg at jeg kan holde dem fri for rosenborer og cikader som plejer at drille mig. èn ting må man sige om mig – dyreog insektlivet i haven er mangfoldigt:-)

 • Pondside

  I really enjoyed these last two posts. Your garden is developing at such a rate and is truly beautiful. I have kept a photo of the garden showing the house and the position of the greenhouse – it is like what I think will be best here, but I have to convince The Great Dane that it will look good.
  Over here we are three to four weeks ahead of the normal season. Lilacs, which should be blooming now have been long-finished, and roses are blooming in profusion everywhere. We have been watering for a couple of weeks now, and are on water restriction already. It will be a long, dry summer when it arrives.

  • Countryliv

   I hope that you will convince The Great Dane about the Greenhouse. Although I usually love hot summers I also get a bit worried when summer remains warm and dry for too long .

 • Jette

  Hej Lisbeth.Dejlige billeder fra din have.Og jeg er da også vild med dit flotte kar og alle buskbomkuglerne.
  Det bliver rigtig godt med den sti ind i det brede bed……..har selv glæde af min stier.
  Elsker også mine morgenture i haven.Mandenn forstår slet ikke hvad jeg laver derude så længe.
  Lidt ærgerligt at alle vore smukke tulipaner er her så kort tid.
  Og jeg har faktisk en rose der er halvt udsprunget……..det er Kronprinsesse Mary.Glæder mig sådan til at alle mine nye roser blomstre.
  Fortsat god pinse Knus Jette

 • Fru Friis

  Hvor er det nogle smukke billeder du tager. Stien i staudebedet skal du nok blive rigtig glad for, det er godt at se det hele fra forskellige vinkler. Ønsker dig en herlig pinse.

 • Kirsten Boutrup

  Kære Lisbeth.
  Kan godt forstå at du laver en sti igennem bedet – jeg nyder at kunne gå igennem bedet for man ser utrolig mange ting fra midten af bedet, og når der skal krattes i jorden er det også lettere fra stien.
  Du viser mange fine billeder fra haven – det er dejligt at se
  God pinse til dig og familien
  Kh
  KIrsten

 • Merete Sørensen Kjeldsen

  Kære Lisbeth. Hvor er det smukke billeder du viser af både buxbum, stien gennem dit bed og tulipanerne, skønne blomster vitaminer, som vi slet ikke kan få nok af. Morgenstund har guld i mund! Det giver sådan en ro at starte stille i haven med en morgentur, og du er bestemt ikke alene om at starte på den facon :-)Jeg vil glæde mig til at se flere billeder af arbejdet med stien, jeg tror den bliver til glæde og fornøjelse for dig. Rigtig god pinse det der er tilbage af den. Kærligst Merete

 • marie

  Du får skabt et dejligt område omkring den nye sti. Liriope har jeg to planter af og oplever, at den er ganske hårdfør og stille og roligt udvider sit livmål – ligesom os andre:-) Den sælges i reglen i sensommeren, når den begynder at blomstre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *