MInder fra Tour de Blog og forventningens glæde.

Et af de emner der jævnligt dukker op her i blogverdenen er glæden over at det netværk  der er udsprunget fra en fælles interesse også har ført til møder i form af blogtræf, blogkaffe og lignende på kryds og tværs i landet.
Sidste år deltog jeg i en tur til Fyn og Jylland som Lone (Kreakrampen) tog initiativet til. Uden at vi kendte hinanden hoppede jeg, Nette (Nettes lille have), Lene (Bag havelågen) og Gro (Gros rosenhave) ind i Lones Tourbus og sammen med Fru Friis og Tante Tulle som stødte til i egen bil, besøgte vi bl.a. Tante Grøns have i Mors.
Blogturen blev en stor succes – vi kunne lide hinanden, vi havde det sjovt og da oplevelsen havde lagt sig mødtes vi igen og var ikke i tvivl – vi ville tilbage til Mors og Tante Grøn. I sidste uge mødtes vi og fastsatte datoerne (det holdt hårdt for snakken gik, frø og gaver blev udvekslet), telefonerne glødede tværs over landet, planer blev lagt og nu er det sikkert – vi skal afsted.
I den anledning og i forventningens glæde vil jeg lufte nogle af mine billeder fra Tante Grøns have her på Countryliv og jeg fortæller min oplevelse af dette skønne sted. Jeg fik aldrig vist billederne fordi haven på det tidspunkt var hemmelig og skulle med i Claus Dalbys bog Hemmelige haver. I bogen fortæller Claus Dalby så rørende om Tante Grøn og hendes mand (Jytte og John) og deres fælles glæde og passion i haveprojektet. Jeg håber og tror at I holder ud selvom I helt sikkert har set billeder derfra andre steder i blogland. 

Flag og planter til salg til forbipasserende antyder at her er værd at stoppe op og et kik ind ad lågen til “nurseriet” – her er bestemt ikke kedeligt at stå og potte op. 

Ægte Cottage Garden stemning og øjnene er konstant på overarbejde, hovedet snurrer rundt for at få det hele med, der er så meget at se på.

Haven er inddelt med rosenbuer og rionet og i hvert haverum er der nyt og mere at se på. De små opstammede træer er Liguster.
Dejlige stemninger og masser af inspiration – gæt hvem der er ved at lave sådan en rede-etagierre?
Efter haverummet med stier og bede med Buxbom.hække, roser, stauder og slyngplanter kom vi til en mere vild del – en skråning tilplantet med syrener. Høje Digitalis og springbalsaminer har overtaget blomstringen efter syrenerne og synet er absolut betagende
 Smukt, smukt, smukt

Jeg bliver aldrig træt af Digitalis

Stemning og masser af rum for smådyr, fugle og insekter
Kirsebærlund og eng med vilde blomster – og hvor mon stien fører hen?
Her vil jeg gerne sidde og kikke ud over det naturlige, det vilde og det mere kontrollerede haverum.

Jeg er ikke enig i at forventningens glæde er den bedste, det er langt bedre at være der selv. Rigtig god søndag allesammen.

42 Comments

 • Henrik

  Hej Lisbeth.
  Mange tak for en virtuel tur i Tante Grøn´s have, jeg har endnu ikke købt Hemmelige haver, så for mig var det en ny oplevelse. Billeder giver jo ikke den dybde der virkelig er i haven, men jeg kan helt klart fornemme den fine komposition hvormed højden af forskellige planter drager øjet.
  Håber vi kommer til at se mere til denne have i fremtiden.
  Kærligst
  Henrik

 • Signe

  Tak for de dejlige billeder fra en skøn, skøn have. Det må have været en fantastisk oplevelse – og jeg kan da godt blive lidt misundelig over ikke at være en del af tour-klikken 😉
  Knus Signe

 • lone.g

  Hej Lisbeth
  Tusind tak for sendingen af valmuefrø, som jeg modtog for en lille uge siden. Tænk at du havde husket det, det bliver snart sået, så der kan komme et smukt flor af dem i haven. Det glæder jeg mig til at se.

  Sikke en lækker blogtour I har været på, hvis I kommer forbi mig, tag mig enten med eller kom og besøg mig. Her vil altid være kaffe på kanden og sikkert også lidt kage at nyde i haven. ….
  knus Lone

 • Høneballehaven

  Tak for fine billeder fra tante Grøns have. Ja lidt misundelig har man vel lov at være :o) Jeg er sikker på, I får en herlig tur igen. Og I har jo en stående invitation til at tage over Samsø på hjemvejen. Omvejen er ikke større end til Bornholm :o)for her ligger nemlig øen i midten.
  Kh
  Lisbeth

  • Countryliv

   Lisbeth, tusind tak for invitationen, du har ret det er ikke en omvej, men turen hjem går i år via Ebeltoft.
   Jeg kan desværre ikke komme til Samsø d. 19/6, familien skal også passes, men jeg håber at se din have en anden gang? Vi ses i hvertfald d. 5/6.

  • Høneballehaven

   Selv tak du er altid velkommen, hvis din vej falder forbi, men nu er Samsø jo ikke lige et sted, man kommer forbi. Men en blogger tour herover kunne være en mulighed et andet år.
   Jeg regner med, at du har skrevet forkert dato her, for det er d. 19.5. der er bloggertræf her hos mig.

 • mamses oase

  Åh hvilken eventyrlig have 😀 Lige en have efter min smag, og som jeg gerne selv vil have det engang.
  Hver gang jeg læser om jeres tur kan jeg fornemme, ud fra jeres fortælling, hvor meget i har hygget jer.
  Havehilsner fra Marianne.

 • Pondside

  It's a piece of heaven. Thank you for that very exclusive look at such a beautiful place. I try, every year, to encourage my garden to bloom so exuberantly. All of the photos were lovely, but my favorite is the allee of pruned trees.
  You're right, Lisbeth – blogging friends are good friends, indeed.

 • Hanne, Tilst

  Skønt sådan at kunne mødes og snakken bare går.

  I morgen skal jeg mødes med de seks, jeg skal følges med til Chelsea Flowershow, der skal nok også blive snakket.

  Ja lidt misundelig har man da lov at være. Men Signe og alle andre, diverse tour-kliker er velkomne i Århus.

 • Hyacinth Bucket

  Kære Lisbeth..
  Vi kan ikke få nok af tante Grøns have, selv om jeg har Hemmelige Haver og har set flere på andre blogs..:-)
  Det er en eventyrhave, vil så gerne selv have en cottage garden i vores forhave..suk..
  Dejligt at I bloggere har fundet hinanden, det lyder dejligt med jeres ture og møder.

  Rigtig god søndag til dig navnesøster…:-)

  Knuz fra Lisbeth

  • Countryliv

   Hej Anne-Mette. Når vi er i Nordjylland skal bl.a. også Haven i Hune besøges og vi har besluttet at vi ikke skal køre så voldsomt meget rundt, men have tid til at nyde haverne. Sidste år måtte Lone svinge pisken over os for at holde tidsplanen;o)

 • Madame

  Sikke nogle skønne billeder fra 'nurseriet' og den ægte Cottage Garden-stemning! Det er dybt fascinerende at og imponerende, at nogle mennesker har sans for og overskud til at lave så vidunderlig en have. Hvor er det spændende med jeres turm og at I skal af sted igen!

 • Frøken Solhat

  …….skønne skønne billeder Lisbeth og jeg kan godt forstå du glæder dig til et genvisit i det paradis…..det ser fantaststisk ud. Jeg tror at jeg uden at blinke kan sige at I får en super skøn tur igen…….glæder mig til at følge med på sidelinien :0)

  Knus Dorthe

 • Skipper

  Hej Lisbeth.
  Lyder som et dejligt selskab du er kommet i….Og dejlige billeder fra Mors.
  Jeg har i mine kommentarer mødt Tante Grøn, men jeg kan ikke se at hun har en blog. Kan du evt. linke…..
  Lotte

  • Countryliv

   Hej Lotte, jeg kan se at Nette allerede har svaret længere nede i kommentarlisten. Tante Grøn har ikke en blog (endnu) så jeg kan desværre ikke linke til hende. Men som du også har oplevet er hun sød til at kommentere rundt omkring i blogland og det er altid så hyggeligt og ofte sjovt at læse hendes søde kommentarer;-)

 • Gro

  Åhh Lisbeth
  Sikke et dejligt gensyn 😀 Det er nogle rigtig dejlige billeder du har taget af Tantens have. Jeg glæder mig også rigtig meget til næste besøg! – og turen med jer dejlige humoristiske quinder:-). Jeg må give dig ret i at det er meget bedre at være der!
  Rigtig god fastelavns søndag
  Knus Gro

 • Nette

  Kære Lisbeth

  Dejlige billeder som udgør et dejligt gensyn. Nej, man kan ikke få for meget af Tante Grøns have. Pokkers at jeg har mistet alle mine billeder fra det besøg, så jeg er meget taknemmelig for at se dine billeder her.

  @ Skipper, Tante Grøn har desværre ingen blog, men det er vi nogle stykker som ihærdigt forsøger at lave om på :0) Men damen er jyde-stædig!

  Vi har i år lagt et forrygende (og småhemmeligt) program. Men jeg tør godt afsløre, at vi alle var så totalt pjattede med Tante Grøns have, at vi har lagt endnu et besøg hertil ind i tourplanen. Blot har vi afset mere tid til Tante Grøns og Syrenprinsens have. Vi glæder os meget.

  Inden jeg totalt har overtaget kære Lisbeths blog og besvarelser, vil jeg så smutte med et stort tak for de dejlige billeder.

 • Landliggeren

  Se det var jo en helt vidunderlig virtuel tur og meget inspirerende. På ingen måde trættende. Håber du giver en anvisning på den skønne rede-etagiere, for det vil da se helt forrygende ud i min køkkenhave 🙂

  Ha´en god søndag
  Birgitte

  • Countryliv

   Som nævnt har vi skruet lidt ned i forhold til sidste år med det formål at kunne nyde og selvfølgelig også få mere tid til at snakke med Tante Grøn som vi jo også blev gode venner med. Sidste år var et stramt besøgsprogram og det var godt for vi anede jo ikke om vi kunne lide hinanden – hehe;o) Bl.a. står Haven i Hune på programmet i år og selvom jeg har været der er den absolut også et gensyn værd.

 • EVA

  Sikken tur. Jeg blev helt sløj da jeg så alle digitalis og de smukt komponerede opsætninger. Hils Tante Grøn, og sig at det med bloggen, KUN kan gå for langsomt! 😉

  I er superheldige – i sådan har fundet hinanden i jeres tour-de-blog-gruppe. Man er vel en anelse >>lysegrøn<< når man ser alle jeres smukke billeder. Men TAK fordi I er så søde at dele med os andre. Vi lapper det i os som sød mælk! 🙂

 • Margrethe

  God tur til Mors.

  For mange billder af Tante Grøns have ??? NEJ NEJ det kan man ikke. Hvem laver rede ? er meget svært at gætte ;D mig måske Hi Hi (enhver burde have en sådan rede.)Hovedet snurrer ikke så meget rundt når det er billeder man kigger – så kan man rigtig guffe i sig.
  Jeg har foræret Tante Grøn Håndsæbe til at vaske klisteret af fingrene.
  (TROR DER ER HÅB )

 • Påfuglens hemmelighed

  Sikken nogle skønne billeder – pragtfuld have. Og jeg er så heldig og har fået bogen, så der kan jeg også kigge og læse om haven her. Ja lidt misundelig har man da lov og være, men det må være rigtig hyggeligt at skulle afsted igen. Rigtig god fornøjelse.

  Hilsen Lise Lotte

 • Lene

  Hvor var det dejligt at se billederne igen – og ja, det var en skøn tur. Jeg glæder mig sådan til at gense haven – og ikke mindst TANTEN – igen 🙂

 • Lavendelfryd

  J, i sandhed en smuk have. I er heldige at have fundet hinanden :o)og kunne tage på disse dejlige tour-de-bogs :O)Jeg er ligesom så mange andre lidt grøn af misundelse :O) med man ved jo aldrig – måske bliver jeg selv en dag en del af blog-IRL.

 • Gitte

  Dejlige billeder, og sikke en have. Det er en fantastisk have, og det ville være skønt hvis Tante Grøn ville dele mere med os på en blog. Er også noooget misundelig på jeres blog-tour.
  Men tag venligst mange billeder som vi kan savle over:-)

 • Fru Friis

  Jeg kan bare ikke få nok af den have, så fyr du bare løs Lisbeth! Skøøøøønt genkik, det svirrer af sommer i mit hoved når jeg ser billederne og det tror jeg altså er forventningens glæde… ;o)

 • Annette

  Billeder fra sådan en skøn have kan man da ikke få for mange af:O). Jeg er også godt misundelig, men I må have en tigtig dejlig tur og jeg glæder mig til at se en masse billeder.
  Knus
  Annette

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth og alle kommentatorer:o)

  På sådan en grå, diset og råkold februardag, var det rigtig dejligt at se billeder fra vores elskede midsommerhave igen:o)Lige hvad jeg trængte til, for jeg er ved at udvikle alvorlige haveabstinenser. I den kommende weekend lover meterologerne helt op til 10 graders varme og så håber jeg at den bundfrosne jord vil tø op …..jeg trænger bare sådan til at grave og få jord op under neglene. Jeg vil vædde en stang wienerbrød på, at I andre har det ligesådan?

  Tusind tusind tak for alle jeres søde ord. Hold da op, hvor det varmer en vinterforfrossen havesjæl med sådan nogle skønne skulderklap:o)

  Jeg glæder mig også rigtig rigtig meget til at gense hele Tour-de-Blog holdet og iår synes jeg godt, at I kan kalde jeres tour for "Konge-etapen"!!!!!:o)

  Jeg kan kun opfordre alle til at danne små blog-tour-grupper og sammen køre ud i det ganske danske/svenske haveland og besøge haver. Jeg er sikker på, at der findes mange derude i Blogland, som hurtigt kunne finde sammen om at arrangere fællesture evt. med overnatninger etc etc. Der opstår også nogle pragtfulde havetosse-venskaber på sådan nogle ture.

  Andre Tour-de-blog grupper er selvfølgelig også altid velkomne her på matriklen.

  Jeg overvejer faktisk engang at afholde et Havetossetræf for folk i Blogland. Jeg tror, det kunne blive en hyggelig oplevelse.

  M.h.t at springe ud som blogger med egen haveblog, så går jeg da med en lille drøm i maven om, at det en skønne dag kan lade sig gøre. Men sådan som min livssituation ser lige nu, er der hverken tid eller overskud til at lave egen blog.

  Forresten kære Lisbeth, så er der ved at blive lavet store forandringer i den vilde del af haven. Den er ved at blive tæmmet:o) Så må den helt vilde og naturlige have rykke op på bakken….der ekspanderes, you know:o) Der tænkes, drømmes, forandres og udvides konstant!!! Tror jeg lider af Obsessive Gardening Disorder:o)

  Hav en dejlig Fastelavnsmandag og start på en ny uge derude og endnu engang tusind tak for alle de søde og rørende ord.

  De kærligste hilsner og tanker, fra een der ikke forstår kunsten at fatte sig i korthed:o(

  • Countryliv

   Søde Tante Grøn
   Tak fordi jeg må vise din have frem her. Så længe du ikke har din egen blog er det skønt at kunne lukrere på din og Syrenprinsens eventyrlige have. Vi nyder dine ideer og kompositioner, det ses også tydeligt på alle de dejlige kommentarer der kommer til et indlæg som dette.
   Jeg er sikker på at mange ville møde op til et havetossetræf hos dig – så forsæt du bare med at overveje:O)
   Jo jeg mærker også haveabstinenserne nu og var da også ude og forsøge at stikke i jorden igår – 1cm. kunne jeg komme ned i jorden…….
   Jeg er overhovedet ikke overrasket over at I allerede har lavet forandringer i den vilde del og jeg glæder mig gevaldigt til at se det hele – OGD – jo det tænkte jeg jo nok du led af og jeg må melde mig i den patientgruppe også – tænker, drømmer, forandrer og udvider også – det lider Flemming så under;)))
   Jeg glæder mig til at sidde på bænken med en kold drinkS:-)

 • TANTE GRØN

  PS:

  Lisbeth, nu hvor I har LIDT mere tid næste gang, I kommer, så håber jeg du vil sætte dig op på bænken og nyde et stille øjeblik med digselv:o) Så kommer jeg med en kold drinkS til dig:o)

  PPS: Jeg er MEGET glad for dit allè-billede med digitalis:o) Godt set, godt skudt:o)

  Knus

 • Lone

  Kære Lisbeth.

  Ahhhh det var et dejligt gensyn … Ved godt jeg er et skar, da jeg var i den skønne have i mandags – uden at tage billeder.
  Tante Grøn – det søde væsen, HAR ikke tid til sin egen blog … Men hjælp mig lige med at overtale hende til at være gæsteblogger – det VIL glæde så mange 🙂
  Tjek din mail Lisbeth – der er en kæmpe overraskelse fra havetosserne på Mors – SYRENprinsen har været på indkøb.

  Knus Lone

 • Iben

  Kære Lisbeth

  Skønne skønne billeder af TANTEN og Syrenprinsens have, SÅ dejligt at se, den er et helt lille eventyr i sig selv, men det er jo heller ikke noget at sige til, når den er opstået af SÅ meget kærlighed til blomster 🙂

  Rigtig go´weekend Lisbeth 🙂

  Mange varme hilsner

  Iben

 • Anonym

  Tak for turen til denne dejlige have!!!jeg vil tro at der bliver saaet digitalis hos alle efter at have set dinne billeder , jeg vil i hvert fald skynde mig at faa nogle i jorden med det samme!!Hilsen Alicia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *