Midsommer

Lige for tiden går jeg rundt i en evig endorfin-rus når jeg færdes i haven. Det bugner af blomster og der hænger en vidunderlig duft over alt. Roser, bonderoser og lægebaldrian er vel dem der spreder dufte allermest og heldigvis har jeg dem i flere forskellige bede. 
Lige ud for vores træterasse blomstrer rosen New Dawn på buerne og bonderoser og storkenæb i bunden. Den lave buxbomhæk kranser herligheden ind og der er dømt mormorhave for alle pengene.

Langs havestuen står forrest rosen Stanwell Perpetual med et væld af lyserøde roser, dernæst mine hortensia  ‘Clara’, som jeg ikke har haft klippet ned i år. 
For enden af gangen begynder Rosa helenae ‘Lykkefund’ at fylde på portalen.

Jeg synes at mange af mine stauder er højdespringere i år. Måske har jeg været mere flittig med næringen, måske er det den tidlige sommer der spiller ind, muligvis en kombination? Jeg aner det ikke, men jeg hilser højderne velkommen – det er genialt når planterne er i øjenhøjde.

Jeg må dog indrømme at da torden, lyn og styrtregn bragede i morges kl 5:30, var min tanke at alle stauderne ville lægge sig ned.

Men nej det står stadig.
Der er et temmelig vildt udtryk i det runde tæppebed.

Nogle af de dejlige stauder, der har blomstret længe. Salvia, katteurt og rosenskovmærke, lodden løvefod, slangeurt og roserne ‘Odessey’ og ‘Dronning af Danmark’
‘Burgundy Ice’ fik vi i sølvbryllupsgave for nogle år siden, det er en speciel rose, synes jeg. Lige her er den uimodståelig.

 Roserne ‘Karen Blixen’, ‘The Pilgrim’ og ‘Ghislaine de Féligonde’ – de er bare så smukke.
Det er ikke altid nemt at dyrke have. Og slet ikke roser, synes jeg.
Jeg plejer at have problemer med rosenboeren især i de gule, men jeg har gået roserne efter hver morgen og aften i maj måned og har fanget mange udyr der sad og ville lægge æg i knopperne. Jeg har ikke sprøjtet med andet end en gang sprit og brun sæbe og så ellers fjernet angrebne blade fyldt med larver o.s.v.
Lige nu føler jeg at det har været anstrengelserne værd. Jeg har dog stadig til gode at se om rosenchikaderne vender tilbage senere på sommeren og lige nu spekulerer jeg ikke på svampesygdomme. 

Rose ‘Alchymist’
Rose ‘Stanwell Perpetual’
Rigtig god “endorfin-rus” og god weekend til jer alle.

10 Comments

 • Madame

  Din have er fortryllende smuk, Lisbeth, og kald den bare en mormorhave – det navn kan jeg godt lide! Det var vel nok godt, at styrtregnen i morges ikke lagde planterne ned. Her fik de kraftigste tordenskrald i mands minde ved 6.46-tiden, og vi fik et chok 🙂

 • Jette

  Hej Lisbeth.Hvor ser der bare dejligt ud i din "mormorhave"………..kan godt forstå at du nærmest går rundt i en endorfin rus med alle de skønne blomster du har.
  Og har altid været vild med dit runde bed i græsplænen.
  Dine hortensia ser også utrolige ud…………tror det er et rigtig godt år for dem.
  Også en rigtig god weekend til dig knus Jette

 • Høneballehaven

  Ja der er meget at glæde sig over lige nu, så vi er nok mange, der svæver rundt i vores haver. Lidt regn ville gøre de endnu bedre, vi har fået lidt, men alt for lidt.
  Dine hortensiaer er langt i forhold til mine. Det er et flot bed, og dejligt billede af roserne.

 • Frk. Anemone

  Det er det rene eventyr hos dig, Lisbeth – jeg nød turen så meget. Hvor har du smukke roser, og bedet langs havestuen med hortensia sammen med Stanwell… er bare dejligt. Også de gule roser er yndige, og jeg beundrer din flid med skadedyrsbekæmpelsen, men det virker, ser det ud til.
  Ja, Burgundy Ice er en meget speciel og dejlig rose, jeg har også endelig fået den i min have.

  God weekend til dig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *