Livet i Birkerød

Hverdagen er indtruffet her i Birkerød og den er helt FIN. Vi har været forbavsende hurtige til at falde til og ingen af os har på noget tidspunkt vendt snuden mod Bagsværd på vores vej hjem fra arbejdet.
Mange spørger om jeg savner mit gamle hus og have, men nej egentlig ikke. Mit hjem har jeg taget med mig – det er også hvad vores drenge mente da de var på besøg her – det er hjemme hos os.

Indimellem savner jeg udsigten til min smukke have, jeg savner smagen af hjemmedyrkede tomater og da der efter flytningen faldt ro på, kom jeg til at savne de daglige gåture i naturen, som jeg havde med hundene.

Men her har jeg også noget! Fra vores køkkenvindue har jeg udsigt til en rigtig sød hund som tilsyneladende elsker at flade ud på terrassen. Så snart døren er åben ligger den der og er fuldstændig upåvirket af legende børn, andre gøende hunde eller mijavende katte. Jeg smiler hver gang jeg ser den.

Fra stuevinduerne har jeg udsigten til min egen hyggelige altan og så er vi heldige at der står nogle store Akacietræer og skygger for en grim kontorbygning som ligger lige over for.


Ca. 500 m. herfra har vi fundet en eng, hvor der går køer og græsser. Hele vejen rundt om engen løber en sti og det er en perfekt eftermiddagstur, hvor vi lige kan vende dagens oplevelser på arbejdet og trække frisk luft og få nogle skridt på skridttælleren.


Jeg havde nævnt det med smagen af hjemmedyrkede tomater for nogle kolleger og forleden dag stod denne bakke på mit skrivebord. En af mine kolleger og hans kone synes at jeg skulle have et lille udvalg af deres tomater og uhmmmm aftensmaden stod på tomatmadder – hvor var det sødt og betænksomt af dem.
Jo her er helt godt i Birkerød og nu hvor weekenderne ikke er optaget af græsslåning, hækklipning og vedligeholdelse af hus, har vi været ude for at se og opleve lidt. Det kommer i nye indlæg.
Apropos blogindlæg, har jeg kæmpet lidt for at få dem ud over rampen, men nu ser det ud til at jeg har fundet en løsning, så det ikke bliver så tungt for mig, at redigere billeder og lave indlæg.

20 Comments

 • Madame

  Hvor er det dejligt, at I er faldet til i jeres midlertidige hjem og området, I bor i. Engen med køer ser skøn ud. Jeg er spændt på, hvad I har været ude at se, mens weekenderne ikke har været optaget af græsslåning, hækklipning og vedligeholdelse af hus. Det var vel nok sødt af din kollega at komme med tomater.

 • Høneballehaven

  Godt at høre, at I har det godt på jeres mellemstation inden næste stop. Det lyder da også hyggeligt, rart at alle er glade også sønnerne. Det er jo rigtigt, I har taget hjemmet med jer og fået en anden udsigt. Gode kollegaer sørger for tomaterne 🙂

  • Countryliv

   Man får nogle andre ting at glæde sig over, men jeg vil ikke underkende at jeg glæder mig til at få have igen – det er bare sat på pause 🙂 Ja, rigtig god og betænksom kollega.

 • Nana

  Man bliver så glad når man finder et fint gå-tur-sted lige om hjørnet. Jeg kan godt forstå I er glade for den fine eng. Dejligt at I i det hele taget er glade for jeres mellem-bolig. Det betyder meget at man har det godt med de umiddelbare omgivelser 🙂

  • Countryliv

   Du kan tro jeg blev glad da vi fandt det, for da vi bor i et industriområde som har lidt lidt af fabriksdød savnede jeg et smukt sted at gå, og heldigvis lå det lige om hjørnet 🙂 Det er vigtigt, at man har et ordentlig hjem og det betyder at vi ikke går og hidser os op over ventetid som vi ikke helt forstår. Man kan faktisk godt skrive en lille bog om livet som nybygger, det må du også have tænkt dengang I byggede.

 • Annette

  Dejligt at høre at I er faldet godt til. Jeg kan godt forstå at det er skønt at falde til et nyt sted. Vi har ligesom jer at nemt ved at falde til I vores lejlighed. Det betyder meget at I har naturen tæt på og kan gå ture ��
  Vi kom her over sommeren til at av v savne have så vi har købt kolonihave og starter forfra med blankt lærred på lige godt 400m2 ������
  Jeg vil også give dig ret i at "home is where the heart is" ❤️

  • Countryliv

   Det er dejligt at høre at I også er faldet til i jeres lejlighed. Det har egentlig overrasket mig at jeg så let var i stand til at slippe det gamle, men jeg må jo have været mere klar end jeg selv vidste.
   Jeg kan godt forstå at I kom til at savne en have i sommer og ville helt sikkert også købe en lille kolonihave, hvis jeg ikke skulle i hus igen, lidt jord skal man have under neglene 🙂

 • Fruens Flora

  Hei Lisbeth.
  Godt å høre at dere har falt til ro på mellomstasjonen deres. Ikke værst å kan ha et turområde i nærheten. Det er godt å få beveget seg litt. Snilt av kollegaen din å komme med tomater.
  God uke til deg.
  Hanne-Lise.

  • Countryliv

   Jeg har virkelig nydt de tomater 🙂 Turområdet ligger helt perfekt i afstand herfra, hvis det ligger for langt væk er der risiko for at jeg ikke orker gå derhen.
   God uge til dig også 🙂

 • Casa Rosen- en Kolonihaveblog

  Hvor er det godt i er faldet til i de nye omgivelser, med både hundebasse, køer og tomatgivende kollegaer.
  Jeg kom sådan til at tænke på jer da vi var ovre ved Ulla og Malcolm, jeg ved jo at i lige havde været der, hvor må det altså være spændende at starte en helt ny have op og hvor jeg serfrem til at høre om jeres planer:o) har du set Livsnyderhaven ?
  Knus fra Mig

  • Countryliv

   Her er faktisk rigtig fint at være. Vores grund, hus og husets placering minder meget om Ulla og Malcoms og det var også sjovt for os at se. Jeg løfter snart sløret for nogle af mine planer, men jeg ved jo at der kommer til at gå noget tid før jeg i virkeligheden kan komme igang.
   Jeg har ikke set Livsnyderhaven i virkeligheden, men bloggen kender jeg, tænker du på noget specielt?
   KNus

  • Casa Rosen- en Kolonihaveblog

   Hvis du engang skulle komme i nærheden af Aalborg så vil jeg varmt anbefale dig at se Lisnyderhaven, den er ikke mindre end fantastisk og man får helt vildt mange gode indeer der. Haven er ikke stor, men udnyttelsen af den plads der er er genial og jeg er sikker på du vil elske det :o)
   Knus

  • Countryliv

   Det bliver så spændende at gå igang med det nye og jeg har besluttet at lave et par blogindlæg om det, men jeg må vente til næste år med at komme igang i virkeligheden.

 • Anonym

  Hvor skægt at en haveblogger jeg følger har slået sig ned i Birkerød for tiden 🙂 Her bor jeg selv med familie og parcelhus have. Engen bliver kaldt "ko-marken" af alle her i Birkerød 🙂 Børnene løber tit rundt om ko-marken når de har idræt på nærliggende skole.

  • Countryliv

   Hvor sjovt at du bor her i Birkerød, tak for din kommentar og for at følge mig 🙂 Ko-marken er et herligt sted og det er oplagt at skolebørnene løber rundt om den til motionsløb. Jeg har jo ikke bevæget mig så langt videre, men det virker som om den ligger tæt på nogle villaer på den anden side.
   Jeg har kun gået få ture i villakvartererne og jeg kan se her er nogle flotte huse og haver rundt omkring.

 • Elna Slot

  Det er godt, at I trives, hvor I bor. Det kan vel næsten være helt forfriskende med nye gåture og nye udsigter. Jeg glæder mig til at høre nærmere om planerne for jeres nye have.

  Hilsen Elna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *