Gule, hvide og grønt og blåt

Det er ren fornøjelse at kikke ud ad vinduet når jeg står op om morgenen. Det hvide-gule-grønne bed har så meget fart på og jeg tror at storkonvallerne voksede 10- 15 cm om dagen i de dage hvor det var oppe over 20 graders varme. De hvide tulipaner er færdige hos mig, nu er det Spring Green og pinseliljer der har scenen.
Jeg kalder frejdigt den bagerste del af min have for skovhaven og I har nok bemærket at der ikke er spor af skov i den del. Men jeg drømmer jo og jeg regner med at de 5 Rhododendron der er plantet rundt om pavillonen vil vokse sig 3m høje og engang vil bidrage med skovstemning.
Bag pavillonen står en gammel hassel og breder sig og omkring er plantet bregner og hasselurt. Her i bagerste hjørne står også mit insekthotel. Det er rodstødet fra en anden hassel der var i haven engang. I sig selv er der plads og rum for alle mulige smådyr, men jeg har også stukket gamle afklippede bambuskæppe ind – i håbet om at mariehøns vil slå sig ned her. (Husk at klikke for at forstørre billedet)
En lille bitte smule skovstemning er her da
Rundt om spejlbassinnet har det nye græs været længe om at etablere sig og det er stadig meget tyndbenet, samtidig har vi haft nogle udfordringer med malingen i bunden af bassinet – hvor malingen løsnede sig, men nu er det malet igen.
På terrassen står lige nu Forglemmigej og Kærmindesøster – hvilke skønne danske navne til de dejligste blomster. Jeg har mange forglemmigej i bedene, men de er ikke så langt fremme. 
Disse skønne har jeg fået af Lone (Kreakrampen)

Brunnera ‘Jack Frost’

Siden disse billeder blev taget er det hele vokset meget og de sidste par dages regn var tiltrængt, lusene havde allerede indfundet sig i roserne, men nu er det hele så friskt og lysegrønt igen.

19 Comments

 • Høneballehaven

  Det ser bare så godt ud især med spejlbassinet. Du kan sagtens have skovhave uden skov, når bare du selv synes, at det er en skovhave :o)
  Mine Spring Green har stået meget længe, men i dag måtte de give op, synd for hvor har den været smuk. Nu kan du nyde dine forhåbentlig også længe.

 • Havenarkomanen

  Skov eller ej, det er en skov hvis du siger det 😀 Jeg har en skovsti, hvor der er 1 træ 😀 1! Men hvor er det praktisk med navne på rumene i haven.
  Skønt spejlbassin du har dig :O)

 • Pondside

  I'm consistently amazed at the difference between your growing conditions and ours – you are so far ahead of me in the garden. Everything looks luscious and colourful. I look forward to seeing the images of the mature garden.

 • Vibe

  Jeg syntes at din skovhave ser skøn ud, grøn og frodig og godt for dyrelivet. Det er da en skovhave.
  ÆÆææælsker spejl bassinnet, må også snart bringe noget vand til min have.
  Jack Frost står på ønskelisten men er ikke lige faldet over den endnu, den er så yndig. Nyd den…

 • Madame

  Hvor er det dog smukt at se din have, Lisbeth – det er en dejlig årstid, hvor alt er så friskt og grønt. Dit insekthotel er en rigtig god idé! Brunnera 'Jack Frost' er et helt nyt bekendtskab for mig.
  Her hos mig vokser liljekonvallerne med ekspresfart, og blomsterne springer ud en af de næste dage. Bregnerne har næsten fuld højde.
  Ha' en dejlig fredag.

 • Nette

  Kære Lisbeth

  Dit gamle fag fornægter sig ikke i din arrangeren. Må le af din skovhave men kan sige, at jeg har en havenabo, som nægter at luge sit skvalderkålsbed, fordi hun siger, at det er skovbund. Det består hovedsagligt af et æbletræ, en masse snebærbuske og industrielle mængder skvalderkål uden respekt for haveskel.

  Dine vækster ser ud til at stortrives. Min Jack Frost fra sidste år som står i krukke, skal vist have ny jord eller krukke ….. eller noget, for den er lidt pjevset i år. Jeg er invaderet af forglemmigej, så hvis du vil have flere, skal du bare sige til 🙂 Jeg er leveringsdygtig i både lyserøde og lyseblå.

 • Gro

  Kære Lisbeth
  Det ser bare så skønt ud!!! Du har helt ret i at haverne trængte til vand! Og planterne er også vokset godt her 😀
  Mange knus Gro 😀

 • Bente

  Flot ser det ud Lisbeth – tak for den gode ide med et insekthotel, sådan et skal der da være i enhver have.
  Klart at man selv kan lave det. Jeg må fluks til min bror og hente bambus.
  Det er blevet smukt dit spejlbassin. Storkonvallerne er virkelig vokset på kort tid. Har du små liljekonvaller? For ellers må du komme forbi og hente hos mig!

 • Hanne i haven

  Jeg er enig med de andre i at det er en skovhave, hvis du vil have det. Det er jo det som er så skønt ved vores haver 🙂 Jeg har også et lille skovparti i forhaven, og det består bare af et grantræ, hjertetræ og thuja, men jeg føler skovstemning når jeg står der, så det er min skov 🙂
  Det er virkelig smart med dit insekthotel.

 • Monica fra Koseleg

  Hei igjen!
  Jeg ser at du er godt igang med hagesesongen- Pergolaen ser kjempeflott ut! Her har vi hatt en mild og snøfattig vinter og deretter en kald og våt (til tider snø) vår. Jeg har hatt mine gode stunder i hagen også denne våren- men føler ikke at jeg har kommet skikkelig igang ennå. Men da er det alltid koselig å titte innom din (og andres) blogg og hente litt inspirasjon! Ønsker deg en fin helg!
  Med vennlig hilsen Monica

 • Annette

  Hvor ser det dejligt ud i din have og selvfølgelig er det en skovhave. God ide med dit insektbo, tror også jeg skal prøve at lave et.
  knus
  Annette

 • Frøken Solhat

  …..nej vel – der skel ikke mange træer og buske til før det med lidt god vilje kan kaldes skov Lisbeth…..og hvad gør det…..bare det trives i "skovbunden" og det gør det kan jeg se.

  Ærgeligt med malingen – men det ser jo bare helt fantastisk ud med den skønne spejleffekt……stadig misundelig ;0)

  Knus Dorthe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *