Forsættelse af blomsterkavalkaden, nu med blå og gule.

Jeg holder meget af ranunkelfamilien. Desværre er mine lysegule engblommer forsvundet, men jeg har heldigvis stadig den lysegule kusine til smørblomsten:

 Ranunculus acris ‘Citrinus’. Den svæver så smukt i luften over de lave stauder.

Limegrøn Matrem (tror jeg nok)
Høj sol på de gule. På mystisk vis har den gule lupin undgået snegle i år. Den plejer at blive spist, så jeg er ret forundret over at den overhovedet forsøger at komme igen hvert år. Det er en stor glæde at se den i år.
Rosen Aïcha er den første rose i udspring her. En smuk, enkel og velduftende rose.
Det ligner salat men er en Heuchera – skal vi skyde på at den hedder noget med lime?
Denne akeleje købte jeg til plantemarkedet i søborg og tænk at den også blomstrer i år!
I “det blå hjørne” er der både limegult løv og blå blomster, her er det Camassia/Prærielilje og Blærespirea ‘Darts Gold’. 
Der er noget over den blå Kulsukker som jeg godt kan lide selvom blomsten er uhøjtidelig. En god insektplante er det ihvertfald.

Den blå Knupurt har det med at fordrive den lyserøde som jeg ville erstatte den med.
Fisk i det blå bølgekronede storkenæbhav – Geranium phaeum.

I den mere “højtidelige” afdeling sølvbynke, biskophat, prærielilje og de sidste tulipaner.
Og festen forsætter – hver dag sker en stor udvikling og det er så dejligt at tage en morgenrunde, men der er også “uhyggelige” opdagelser på den tur – sneglene kom frem efter en voldsom regnskylle i onsdags og de festede i flere stauder som er plantet her i foråret. Bl.a. har jeg møjsommeligt plejet Lobelia ‘Hadspen Purple’ hele vinteren og pludselig hang den gevaldigt med bladene og adskillige snegle boltrede sig imellem stænglerne.
Det blev stoppet med kobberbånd omkring toppen af en plasticpotte. Sådan har jeg også haft held med at holde sneglene fra mine Dahlia som blev lagt i jorden tidligere på måneden.

8 Comments

 • Høneballehaven

  Uf de modbydelige snegle, vi har ikke fået regn, så vi har ikke set så mange endnu, men inde i min skov har de været i gang med et par hostaer.
  Jeg har også engblomme og ranunculus, der blomstrer nu.

 • Frk. Anemone

  Hvor er Aicha en skøn rose – jeg er faktisk vild med alle dine gule blomster. Her har jeg en lupin i blomst for første gang i det gule bed, og den ser ud til at blive gul, så jeg er glad.
  Blærespirean Darts Gold er da helt fantastisk – den må du meget gerne vise mere af.
  Uf med det snegle, godt at du opdagede det hurtigt. Hvor køber du det kobberbånd?

 • Sussi.Sussinghurst

  Jeg ville egentlig sige en hel masse om de yndige lysegule stauder, og om billedet med de hvide blomster med bynke og så videre, og rose dig for kobber-bånds ideen, men jeg er så træt at jeg er ved at falde ned af stolen, så det må vente til en anden dag. God Pinse…. og godnat

 • Malene, Lad Romantikken Blomstre

  Hej Lisbeth.
  Det var dælme da en god idé, at bruge kobbertråden på den måde. Det skriver jeg lige bag øret, til når jeg får brug for det. Jeg har lige købt kobbertape, så det er allerede i hus….
  Hvor er du altså god, til det med at kombinere stauder, roser og to årige. Det ser da bare brandgodt ud. Aicha er en af mine absolutte ynglingsroser, men jeg har den ikke endnu, da jeg først har planer om at lave min gule have om nogle år. Vi har legehave under en nedlagt carport, som senere skal blive til en lysegul forhave, skal jeg nemlig sige dig. Fedt, at sneglene ikke har ædt din lupin, hvor er den fin. Tager du frø til efteråret, er den jo vildt nem, at få succes med at så til foråret, men det ved du sikkert allerede.
  Knus
  Malene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *