En lille hilsen fra jordbunden

Jeg skal stadig ned på knæ for at undgå billeder af for meget bar jord, for det er kun i bedet bag haveskuret at det virkelig vrimler med Martsvioler, Krokus, Scilla og Anemoner. De blev alle lagt for over 20 år siden og bedet har næsten stået urørt indtil sidste år, hvor jeg plantede fire roser og en del stauder i det. Roderiet i jorden er da også gået ud over antallet af Scilla, men heldigvis er de flittige selvsåere, så med lidt held og uden for meget graveri skal de nok komme igen. 
Øverst th. i collagen står en enlig lille Krokus ‘Blue Pearl’. Jeg fandt ud af at jeg havde plantet dem i det hvide bed – så tror da pokker at jeg ikke kunne finde dem blandt de blå. Heldigvis har de klaret en flytning flot og det varer vidst ikke længe før de alle blomstrer på deres nye plads.

Martsvioler og en enlig krokus – det hele står i én skøn forvirring og inden længe folder anemonerne sig virkelig ud og dækker endnu mere.

Tæt på en blå Scilla. 
I mit runde staudebed har jeg lyserøde scilla og perlehyacinter, de er yndige, men syner ikke af nær så meget som de gode gamle blå – de er ihvertfald svære at fotografere så de ser ud af noget, så dem får I ikke at se.

I det lysegule bed er den lille Krokus ‘Cream Beauty’ ny og den skal jeg bare have endnu flere af til næste år.

Der går tid mellem indlæggene her for tiden, men ting sker og det er man ikke altid herre over. Jeg har ligget syg i to uger. Heldigvis var jeg begyndt at klippe stauder ned og sprede topdressing i bedene inden, så jeg er stadig nogenlunde med derude – alle bede står klar og løg og stauder kan bare brede sig. Såning er jeg stadig ikke begyndt på, men mon ikke jeg begynder så småt i den kommende weekend?
Om et par dage har bloggen fire års fødselsdag. Fire dejlige og berigende år hvor min have har gennemgået en kæmpe udvikling. Det er dog ikke alene bloggeriets skyld, nok mere det faktum at mine børn blev voksne og jeg kunne tage ordentlig fat i min hobby.
Bloggen og alle de oplevelser og venskaber der er opstået heraf er kilde til daglig glæde og jeg vil benytte lejligheden til at takke jer for alt det I bidrager med af inspiration og ikke mindst for jeres  trofasthed samt søde og interessante kommentarer her hos mig, uden dem havde jeg ikke blogget i fire år.
Tusind tak og ha en dejlig uge:o)

24 Comments

 • Fru Friis

  En herlig forårs-fødselsdags-forvirring, lige til at blive glad af. Håber du er ved at komme dig over, hvad-end det er du har pådraget dig. To uger på langs må være mere end rigeligt, især når foråret banker på med masser af gøremål.
  Tillykke med de fire år i blogland, det er en fornøjelse at følge dig og håber også vi igen render ind i hinanden i den virkelige haveverden.
  Stort haveknus fra fru friis. :o)

 • Høneballehaven

  Tillykke med de snart 4 år, du har været med et år længere end mig. Ja det er dejligt med bloggene, dem kan vi ikke undvære. Vi lærer meget af hinanden, det er en god ting, for ikke at snakke om venskaberne, som vi får knyttet, det er bare super.
  Mon ikke vi alle har bar jord rundt omkring i bedene endnu, heldigvis ved vi, at den snart bliver dækket.
  Træls at du har været syg i 2 uger, håber du snart kommer dig helt.

 • Bente

  Ja jeg har da også steder med bar jord endnu. Hvor er det et skønt virvar af blå og lilla blomster du har ved haveskuret. Lige til at blive glad i låget af!
  Hold da op Lisbeth 4 år! Ja så må du være en af de første havebloggere.
  Inspiration får vi nemlig af at se gode ideer hos andre og blive fristet!
  En god bedring til dig Lisbeth og til snart lykke med 4-års fødselsdagen.
  P.S. Jeg har en lille knold liggende til dig af amorphophallus – jeg kan godt finde på at komme forbi og sætte den på din trappe. Du ved min bror bor i nærheden og når jeg skal på fransk visit hos ham er det jo tæt på dig.

 • Anette Nielsen

  Sikke en skøn hilsen af forår! Og tillykke med de 4 års blogfødselsdag om et par dage, og god bedring!
  Kender mig i det med at haveinteressen begynder, eller tager fat når ungerne er voksne, jeg begyndte først for alvor sidste år, samtidig med at vi ikke gider bygge flere huse op! Nok også derfor jeg opdagede alle de inspirerende have blogs.
  Tak også en god uge til dig
  Hilsner fra Anette

 • Madame

  Kære Lisbeth, jeg håber, du er i bedring – to ugers sygdom lyder bestemt ikke rart. Så fine collager fra din dejlige have.
  Stort tillykke med de fire års blogjubilæum!

 • Gro

  Kære Lisbeth. tak i lige måde 🙂 Tænk engang at du har blogget i fire år, men hvor er jeg dog glad for det;-) – Tillykke!
  Det er nogle dejlige billeder fra din forårshave, din lille creme beauty er da bare sød. Den kunne muligvis godt få en plads i min have 😉 Alle mine krokos er ved at være færdige, dem og Anemoner skal jeg også have nogle flere af til efteråret 😉 –
  Mange knus Gro

 • marie

  God bedring og tillykke med de fire år. Det er rigtigt, at de små forårsløg kan se ret spredte ud set i fugleperspektiv, men ligner et tæppe, når man kommer helt ned på knæ. Den lysegule krokus er en rigtig lille skønhed.

 • TANTE GRØN

  Søde Lisbeth.

  Superdejlige jordbundsbilleder af vidunderlige små skønheder, der bader i det skarpe forårslys.
  Jeg er ked af at høre, at du har været syg. men glæder mig ved tanken om, at det går fremad og at du er ved at komme ovenpå igen.

  Du var en af de allerførste haveblogs, jeg blev fast følger af. Hvis ikke den første. Jeg tror ikke, jeg har misset eet eneste indlæg fra din hånd. Godt gået Lisbeth. Rigtig hjertelig tillykke med 4 års jubilæet. Din blog er een af dem, der bare ikke kan undværes.

  Her har vi haft en smule nattefrost igen inat, men alligevel vover jeg pelsen og fortsætter med at udplante hornvioler i krukkerne idag. Jeg synes ikke vinteren er helt ovre, før havemøblerne er kommet ud, og hornviolerne står og stråler med deres glade ansiger. Havemøblerne ER fundet frem og nu kan jeg atter begynde at dimse med nips, skrammel og tingeltangel derude.

  Jeg skal også igang med at så. Nu er lyset så tilpas skarpt, at det er ved at være tid.
  Det bliver en hyggelig rekreations-beskæftigelse for dig, at komme igang med at så, Lisbeth. Det kræver ikke den store fysik og er SÅ meningsfyldt og livsbekræftende. Lige hvad du trænger til, efter sådan en hård omgang.

  Tillykke og god bedringsknus og mange tanker

 • Lea

  Der er ikke nogen værre end at være syg. Jeg har det lidt som dig, men jeg har masser af billeder af de samme blomster som kommer op hver år, samme sted og jeg har ikke taget billeder af dem i år. Men smukke er de, og gensyns glæden er stor.

 • Birgitte Sværke Pedersen

  Det er ikke altid at man kan huske, hvor man har sat blomster og løg. Det kender jeg alt for godt :-).
  Som altid en fornøjelse at kigge ind hos dig. Hver gang jeg er lige ved at gå for voldsomt til værks i bede med forårsløg toner dine ord frem. Så behersker jeg mig :-). Så tak for fire år med masser af inspiration og gode råd.

  Godt at høre at du er på vej ovenpå igen.
  /Birgitte

 • Jette

  Hej Lisbeth.Også et stort tillykke med de fire år på bloggen………godt gået.
  Håber du er ved at være ovenpå igen.For 14 dage er da lang tid at være syg.
  Er selv rigtig glad for at jeg begyndte at blogge og lære så mange dejlige mennesker at kende.Din have var den første jeg vovede mig ind i…………og sikke en dejlig have.
  Tak for mange dejlige indlæg knus Jette

 • Sussi.Sussinghurst

  uha skynder mig at lægge en kommentar, du skulle nødigt holde op med at blogge 🙂 og tillykke med blogfødselsdagen. Det er meget smukt når de blå Scilla dækker et stort område, her breder dig sig også meget – og hver gang man flytter en plante, ja så kommer der Scilla med og så har man pludselig Scilla'er et nyt sted 😉

 • May

  Stort tillykke med de snart fire år i blogland. Det har bestemt været det værd at fotografere i frøperspektiv. Det er nogle fine collager af krokus, scilla og anemoner.

 • Frk. Anemone

  Så dejlige jordbundsbilleder 🙂 De små forårsløg viser gang på gang deres berettigelse i haven, tænk hvis vi ikke havde dem. Synd at du har været syg, håber snart du er helt ovenpå igen.

  Din blog var også en af de første jeg slog mig på som fast læser af, og jeg har nydt hvert et indlæg. Tillykke med de 4 år:)

 • Vivi

  Stort tillykke med dine 4 år på bloggen. Det er altid en fornøjelse at læse dine indlæg 🙂
  Det er da for surt at blive syg (og så, så længe) her midt på foråret. Rigtig god bedring med dig.

 • Landbohaven

  Dejlige billeder af dine smukke forårsblomster.
  Tillykke med de fire år på bloggen. Tiden går hurtigt.
  Jeg venter altid med at så til jeg kan gøre det på blivestedet..
  Rigtig god bedring.

 • Frøken Solhat

  Hvor har du fået et nyt og smukt look Lisbeth ;0)

  Jeg er vild med dit knæfald….så smukt det ser ud ved jordbunden. Det har sørme også været berigende at have dig med Lisbeth i fantastiske 4 år – jeg ser frem til de næste mange år at følge med hos dig igennem dit altid inspirerende skriv og dejlige billeder :0)

  Jeg er glad for at det nu igen går den rigtige vej for dig…og haven – ja den løber ingen steder ;0) Knus

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Øv du ligger syg, og så over to uger – det lyder trods alt, som om det går fremad, rigtig god bedring !
  Hvor ser det fint ud med dine blå og lilla blomster sammen, specielt det billede med den lilla krokus i violerne er jeg da bare helt vild med.
  Tillykke også med 4 års bloggeriet, dejligt med alt den inspiration du giver os andre som læser med her på blogge, det har også været rigtig hyggeligt når vi har mødtes til blogtræf og på plantemarked, hvor du er en af de "gamle" der har budt mig velkommen i denne blogverden, og også givet mig mod på at komme i gang med bloggeriet – tak for det.
  God weekend.
  Mange hilsner
  Anita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *