En god fornemmelse

Ahh.. det er en god fornemmelse, når jeg har været igennem havens bede med saks og spade. I denne weekend er bedkanterne blevet rettet og lidt af hvert er blevet klippet ned. Det har lettet lidt på stemningen i bedene. 
Jeg har haft nogle områder i haven der er blevet lidt forsømt grundet drivhusprojektet og især området ved det mørke bed og pavillonen har været lidt trist at se på. Idag fik det lidt opmærksomhed.
I vores carport har vi nogle store kævler liggende fra den ask der blev fældet sidste år og med 3 hjul under hver, har vi lavet et par borde til pavillonen. 
Plads til afsætning – eller til at lægge fødderne op, når vi sidder og nyder roen og spejlbassinet.
På terrassen oppe ved huset er der også blevet ryddet efterhånden. I år er de fleste af krukkerne fyldt med krydderurter og vi klipper flittigt af dem.

Foran trappen står en fennikel som overvintrede i jorden og den er så stor at den er ved at tage livet af både timian og rosmarin som vokser nedenunder – de skal flyttes og reddes.
I det runde staudebed er der virkelig nogle kæmper i år og nu har jeg været lidt hård med saksen for det var lidt svært at finde Rose de Rescht og det var også svært for sommerblomsterne at få lys og luft til at blive til noget. 

Der kom lidt luft ind i bedet.
Ovenover er Reine des Violettes der er så smuk i år

I det blå hjørne er der urskovsstemning når jeg sidder ned, Hortensia ‘Limelight’ er høj i år og derudover er jeg omgivet af kæmpe skælhoveder
Det blå bed, har fået en ny blå (eller lilla) Det er stauden til højre som jeg købte hos Anne Stine stauder i sidste weekend. Den hedder Nepeta Manchuriensis.
Jeg kan anbefale alle et besøg hos Anne Stine stauder i Stenlille – det er fantastisk spændende og Signe og jeg fik udsøgt service med forklaring om planter, pleje o.m.a.

Udsigten fra bænken i det blå hjørne 

8 Comments

 • Pondside

  How lovely it all is, Lisbeth. It seems that this has been a very good year for everything, as all looks so lush and large.
  You are a good example to me – this afternoon I should go out with scissors as well.

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth!
  Er helt vild med dine nye borde, dejlig pavillon, ligner jo ren nydelse. Hvor er det nogle dejlige kig fra din have, det ser godt ud, skønt at få ordnet lidt af det der trænger. Har sået fennikel, men også købt mig en velvoksen en som måske kommer ud blandt stauderne, i håb om den overvintre.
  Ha en god dag
  Hilsen Anette

 • Madame

  Sikke nogle skønne billeder, Lisbeth og en fin idé med kævler brugt som borde til pavillonen. Din Hortensia 'Limelight' er vel nok flot og også skælhovederne, som jeg aldrig har set før.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Dejlige billeder fra din smukke have.Man kan ikke nå det hele når man samtidig har et stort projekt……………og dit orangeri er bare blevet SÅ flot.
  Godt at få ryddet lidt op og klippet ned i bedene……………det tror jeg vi alle har gjort her i denne tørre tid.
  Viser også både Annabelle og Lime Light………..dejlige planter.
  Smuk rose……………og er da også vild med dine nye borde af kævlerne,Det må jeg vist vise manden.For vi har også nogle liggende.Dejligt med noget inspiration her på bloggen.
  Rigtig god dag knus Jette

 • Henrik

  Hej Lisbeth, hvor fungere det godt med spejlbassinet, kan tænke mig at du kan sidde i pavillonen og se himlen. Sådan en kantstikning og oprydning giver lige haven et præg af at der er et menneske tilstede, og at vi sammen skaber harmonien. Skønne sommer.

 • Malene, Lad Romantikken Blomstre

  Hej Lisbeth.
  Ja, den fornemmelse kender jeg godt. Det er rigtig dejligt.
  Dine bede ser fine ud, og dine nye borde i lysthuset er sørme fede. God idé at bruge træet på den måde. Så kan man sige det lever lidt videre i haven alligevel, selv om det er blevet fældet.
  Jeg kan også se du har fået et nyt, rigtig lækkert drivhus. Tillykke med det.
  Og dine bede, ikke kun i dette indlæg, men også længere tilbage, ser rigtig skønne ud.
  Jeg drømmer også om at få buksbomhække rundt om mine bede. Har du selv lavet dem af stiklinger? Er det storbladede- eller småbladede buksbom du bruger?
  Ved du godt hvor kæmpe stor Lykkefund bliver? Jeg har selv købt den for at være en stor slyngrose, som ikke fryser det helt vilde tilbage, og derfor hurtigt bliver til noget. Men efterfølgende har jeg opdaget, at det ikke bare er en stor slyngrose, men en gigantrose! Min have er kun ca. 350 m2 og jeg har købt 2 af dem, for at de skulle danne en portal! Det ender vist med man ikke kan gå forbi dem, selvom jeg har forsøgt at løse problemet ved at flytte stolperne og i øvrigt være hård med saksen. Derfor har jeg besluttet at flytte mine til hver deres ende af haven, hvor de ikke behøver blive holdt helt så hårdt i ave, som på deres nuværende placering. Det ser ud til du også skal være hård med saksen, hvor du har plantet din. Men nøj, hvor ser den skøn ud. Brandærgerligt den kun blomstrer en enkelt gang. Men sikke vi nyder det, imens den gør, ikke sandt? 🙂
  Knus Malene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *