Eftertænksomhed

Min første ferieuge af 3 blev tilbragt i sengen – lidt ærgeligt, men alt overskygges af den tragdie der ramte i Oslo og på Utøya i fredags. Jeg forstår ikke at dette kunne ske – jeg fatter det ikke! Og jeg føler med det norske folk og ikke mindst de mennesker der er blevet ramt personligt – alle de unge mennesker der er blevet dræbt.

Mens jeg har ligget har det været forrygende solskin i nogle dage og de sidste 3-4 dage har regnen silet ned og jeg kan se at der er behov for opbinding af stauder derude. Mine roser holder pause så det er andre planter der trækker opmærksomheden nu – i flere af mine bede har jeg med løs hånd lagt denne:
Middelhavsprydløg – Allium sphaerocephalon

Mellem stauder og roser stikker Allium sphaerocephalon sine runde hoveder op – de vælter for et godt ord så de skal placeres så de støttes af de andre planter – herover er det sammen med Purpur Solhat ‘Magnus’ – Echinacea purpurea, Mælkeklokke – Campanula ‘Pink Dwarf’ og Phlox paniculata som er så gammel at jeg er usikker på navnet.

Phlox paniculata ‘Blue Paradise’, Langbladet ærenpris – Veronica longofolia og igen den skønne Purpur solhat ‘Magnus’
I skyggebedet er solsikkerne så småt begyndt at folde sig ud og jeg tillader mig at glædes.
Hvis I som jeg holder af at se film vil jeg stærkt anbefale en perle som jeg så sammen med mine drenge i går – Another Year er en film om almindelige mennesker og menneskeskæbner og ikke mindst om hjertevarme den er instrueret af Mike Leigh som også instruerede min yndlingsfilm Secret & Lies i 1996.
God fornøjelse og god søndag

10 Comments

 • Pondside

  I'm glad you're feeling better after your week in bed! When one is ill, or when the actions of madmen threaten our world view, there is always the garden.
  Thank you for the movie recommendation – I'll look it up.

 • Madame

  Jeg håber, du er helt rask igen, Lisbeth, og tak for den smukke tur rundt i din have. Filmen 'Another Year' gjorde også et stort indtryk på mig – den er en lille perle!
  Ja, det er fuldstændig ufatteligt, hvad der er sket i Norge, og vores små genvordigheder er pludselig uden betydning, det er næsten umuligt at sætte ord på. Jeg tænker dog, at vi bliver nødt til at huske glæden – og ikke for at forklejne, hvad der er sket. Livet er fyldt med kontraster …
  Jeg kan ikke se en e-mail adresse til dig, men vil lige fortælle dig, at der er blogtræf den 7/8 kl. 13 på Frilandsmuseet. Det kunne være hyggeligt, hvis du var med.

 • Iben

  Kære Lisbeth, håber du har det bedre 🙂
  Skønne skønne farver i din have.
  Nej, det er bare ikke til at forstå, det der er sket i Norge, ganske uvirkeligt.

  Knus

  Iben

 • Annette

  Håber du er helt frisk igen, ærgeligt at være syg i sin ferie. Så smuk din have er, selv i dette våde møjvejr.
  Det er frygteligt det der er sket i Norge, og man kan slet ikke fatte at et menneske kan være så ond og fyldt med had.

  Knus
  Annette

 • Landliggeren

  Ja, vores egne småproblemer med regn og våde hængende stauder har fået en anden dimension efter tragedien i Norge. Det bedste der er sagt i den forbindelse er "Hvis én mand kan vise så meget had. Tænk hvor meget kærlighed vi sammen kan vise" (AUF medlem på CNN)

  Jeg har de seneste dage ikke været i haven, men mon ikke det snart bliver opholdsvejr til en redningsaktion. Og, bedre vejr resten af din ferie!

  Bedste sommerhilsner
  Birgitte

 • Nette

  Hej Lisbeth

  Øv, at du har været syg, men håber du er på benene igen.

  Jeg har også måtte konstatere, at flere af mine stauder har lavet sig om til krybeplanter. Måske man skulle vove sig lidt ud i dag med nogle pinde og opbindingsbånd.

  Det ser frodigt ud i din have, så helt galt kan det ikke være. Forresten: Hvordan har mine puslinger det? Kan jeg komme forbi og hente dem en af disse dage, eller har du lyst til at komme til te og "noget" i Kagehuset?

 • Hanne i haven

  Det var trist at du har måttet holde sengen i din ferie. Jeg håber at du har det bedre nu 🙂
  Mine Sphaerocephalon vælter også rundt i bedet for et godt ord. Jeg undrer mig tit når jeg ser andres på billeder. For mine står i fuld sol og er veletablerede, så jeg ved ikke hvad jeg mere skal gøre for dem 🙂
  Din have ser smuk ud selv om den er våd 🙂 Og nu lover de jo heldigvis opholdsvejr et par dage, selvom det godt nok regner lige nu her ved København.

 • Gro

  Hej Lisbeth

  godt du har det bedre 🙂 så kan du forhåbenligt nyde de næste par dage i haven!
  HAven ser skøn ud og de der middelhavs løg skal jeg da vidst have mine " lange " fingre i det ser rigtig godt ud!
  Knus Gro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *