Efterårsoprydning

Efterårsoprydningen skrider støt fremad her. For en gangs skyld er jeg godt med i allegøremål derude og jeg er endnu ikke havetræt, som jeg ellers plejer at være på denne årstid. Jeg mangler stadig at bære nogle krukkeplanter ind og jeg ved godt hvad jeg skal lave i morgen.
I sidste weekend byggede Flemming et hus i drivhuset og jeg kunne flytte mine pelargonier, georginer, agapanthus og andre frostfølsomme ind i det for vinteren. Rammer i samme form som drivhuset er beklædt med to lag bobleplast og samlet inde i drivhuset. 
Jeg er spændt på om pelargonierne kan overvintre her, men jeg vil selvfølgelig holde øje med temperaturen og så må de flyttes ind hvis det bliver for koldt.

Efterhånden har jeg tømt de fleste krukker og fundet nyt at pynte med både på terrassen og ved hoveddøren. Forleden fik jeg fingre i det lækreste mos, men selvom jeg glæder mig til at lave juledekorationer så venter jeg en måned endnu med det.

De to buxbomkugler fik jeg i Superbedst i Nærum for 100 kr. stykket – og ja jeg havde virkelig lyst til at købe hele lageret, men stod imod.

14 Comments

 • TANTE GRØN

  Hej Sweetie.

  Smukt og ryddeligt hos dig, som altid. Her er efterårsarbejdet og vinterklargøringen knap så køn. Her ligner nærmest et sted, der er blevet ramt af et meteor-nedslag. Det skal som bekendt være skidt før det bliver godt. Her er rigtig lang vej endnu. Er nu begyndt at bruge en god gammeldaws hæksaks til at barbere stauderne ned med, for nu SKAL de løg altså i jorden, inden der går frostged i den.

  Din skål med kastanjer er smuk. Engang kunne jeg rigtig godt tænke mig, at se dine fine betonstøbte bladaftryk her på bloggen. De var så lækre og dekorative.

  Har også lige kastet nogle æble- og pærekvæder, kastanjer, bog-"kapsler", brune klatrehortensiaer og paradisæbler i nogle skåle, fade og kurve. Det hygger sådan sammen med et par stearinlys her i de lange mørke afteners tid. Det er så vigtigt for mig, at bringe årstiden ind i huset.

  Tillykke med veloverståede vinterforberedelser. Du når sikkert snart målstregen, du flittige menneske:o)

  Hav en dejlig weekend og vi nyder stadig at spise "Lisbets søns brød"! UHM!

  Knus og kærlige tanker

 • Madame

  Hvor er det dejligt med et hus i drivhuset til dine frostfølsomme planter! Og det ser rigtig sødt ud, som du har pyntet med kastanjer – den idé tager jeg straks til mig.

 • Landliggeren

  Hvor er det dejligt at høre, at du ikke er blevet havetræt. Det er der jo heller ingen grund til med det vejr. Ingen bidende vind og fugtige efterårsdage. Bare lunt og dejligt. Slet ikke tid til at gå ind endnu.

  Er spændt på at høre om drivhuset holder sig over frostgraderne. Kunne nemlig selv godt bruge en lignende anordning til pelargonier og georginer, så de ikke skulle ind i sommerhuset. Pladsen er trang nok i forvejen.

  God søndag
  Birgitte

 • Nette

  Dit heldige apparat! Håber du husker at kysse lidt på Flittige Flemming, for han er da en knag. Bare det var mig, som var godt med. Alle planer om havearbejde bliver forpurret af enten arbejde eller dårligt vejr disse dage. Jeg kunne skrige! Højt!

  Der ser indbydende og smukt ud omkring jeres hus. Lige til at få et smil på læben af!

 • Jette

  Hej Lisbeth.Hvor ser der bare godt ud ved din trappe…..elsker buskbom kugler.
  Og er lidt nysgerrig ang. det bobleplast.Kan godt se at det sidder fast med nogle trærammer.Men hvordan sidder det hele fast på drivhuset?
  Din kuppel og holderen med mos er bare lige mig……de er så flotte.
  Er også selv i fuld gang med at fylde i drivhuset og udestuen inden den lovede storm i morgen
  God søndag knus Jette
  God søndag

 • Sussi.Sussinghurst

  øj hvor smart med det ekstra hus i drivhuset…. jeg håber at du fortæller om det bliver en succes, for så er det da en ide som jeg kunne tænke mig at gennemføre her. Skønne buskbomkugler… jeg skal have fingre i nogen billige små buskbomplanter, har en ide om en hel samling små kugler ved stenbedet 🙂

 • Anne

  Hej Lisbeth,
  Det ser vel nok godt ud med dobbelt plast i drivhuset.
  Forhåbentlig bliver vinteren ikke helt så hård som sidst.
  Mine pelargonier er både i drivhus og indendørs.
  Buxbomkuglerne er meget flotte. Din indgang er meget indbydende og med stil.
  Jeg er først lige i gang med at få det meste indendørs.I drivhuset finder det meste nok plads.

 • Hanne i haven

  Jeg er bestemt heller havetræt endnu, langtfra endda 🙂
  Hvor er det bare smart med den ekstra ramme med bobleplastik i dit drivhus.
  Har du strøm derinde, for så kan jeg anbegale en lille varmeblæser 🙂
  Hvor er dine opstillinger smukke.
  Knus

 • Bente

  Hvor er det en god idé, at kunne bruge drivhuset også om vinteren. Har set på flere blogge, at de har anvendt bobleplast til at holde på varmen. Spændende om de lykkedes dig at overvintre dine pelargonier og andet godt. Ellers kan du hente stiklinger af pelargonier til foråret hos mig!
  Hvor ser det indbydende og smukt ud med dine fine opstillinger. Kastanierne er bare så smukke.

 • Nana Hecquet

  Sikke et fint hus i drivhuset. Og dejlige billeder i det hele taget.
  Da jeg nedlagde min gamle blog og lavede en ny, mistede jeg kontakten med din blog. Og det var da en fejl! Nu skynder jeg mig at lægge dig på min blogliste, så jeg kan kikke indenfor engang imellem.
  Har du overvejet at lægge din blog på bloglovin'? Det gør det nemlig så nemt at følge en blog hvis den ligger der, synes jeg 🙂
  Og tak for din kommentar hos mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *