Drivhuset tur retur

En af de store fornøjelser ved et drivhus er muligheden for at overvintre planter, forlænge sæsonen og ikke mindst lave egne planter.  En af de planter som jeg nyder at trække ind om efteråret er Vinterasters (Dendranthema indicum) her kan den stå og blomstre næsten helt til jul og jeg kan knække en enkelt blomst af engang imellem og tage ind i stuen.
2 slags DENDRANTHEMA indicum på terassen i november 2009, de er begge nyindkøbte i sommeren 2009 og derfor ret tyndbenede forneden.
Se hvor flot potten er fyldt med skud nu:
Om foråret kan den få lov at være moderplante for nu vælter det op med masser af friske skud lige til at lave nye planter af. At tage stiklinger af disse tjener 2 formål – skuddene på moderplanten forgrener sig og man får flere planter:)) Stiklingerne klippes af 7-10 cm lange og de 2 nederste bladpar fjernes. Stiklingerne stikkes i små potter med god jord, vandes, dækkes med en plastpose og stilles lunt. Nu skal de stå i fred et par uger, men skal selvfølgelig vandes – jeg vander kun i underskålen og lader jorden suge det vand der er behov for og overskydende vand hælder jeg fra der må ikke stå vand i underskålen. Man kan bruge rodfremmende pulver som købes i planteskolen, men jeg skal ikke have større en produktion så det gør jeg ikke.
En anden tyvstarter er denne staude Salvia pratensis ’Rose Rhapsody’:

Den blev sået sidste år og skal igen i år stå blandt de andre krukker på terrassen og det varer ikke så længe før den kommer udenfor for det kan den godt tåle
Overraskelser er der også efter sådan en vinter og det er denne som jeg faktisk ikke kender navnet på – hvis du kender det vil jeg meget gerne vide det – disse blev smidt ind i drivhuset og stod uden yderligere overdækning og de havde de altså ikke noget imod, nu er de flyttet ud på terrassen og de bliver flere meter lange igen i år:

3 Comments

 • Anonym

  Hei Lisbeth!

  Jeg tror bestemt at overraskelsesplanten din er en Glechoma hederacae "Variegata",altså en variegert utgave av en plante kalt Korssknapp på norsk.
  Er flott i krukker, men kan bli plagsom i beddene.
  Denne har jeg hatt før,og skulle gjerne hatt den igjen.
  Flott blogg du har!Fant deg via "Trines hus og hage" som er ei god hagevenninne.

  Mvh. Marianne fra Norge.

 • Countryliv

  Tusind tak for oplysningen Marianne:) (og for ros) – Den hedder også Korsknap på dansk kan jeg se. Jeg tror gerne på at den kan blive en plage i bedene! Jeg købte en lille potte sidste år og delte i 3, de voksede, blev 4-5 meter lange, slog rod i andre potter o.s.v. Den er meget sød og anvendelig til at stå imellem andre krukkeplanter med sine brogede blade:o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *