August – den sidste ferieuge

Det tegner til at min sidste sommerferieuge bliver varmere og kan nydes udendørs. I tørt augustvejr skal mine buxbomhække og -kugler klippes, men lad os nu se – det kommer ikke til at ske idag. Når jeg går tæt på bedene ser de nogle steder lidt hullede ud efter nedklipning forrige uge, men jeg ser at både lodden løvefod og de forskellige storkenæb begynder at skyde. 

På afstand ser det smukt ud og nu er både hortensia ‘Limelight’ og ‘Anabelle’ i blomst. De er klart favoritterne med deres lækre lime og creme farver.

Lidt tættere på ses pastinak med sine gullige skærme, de er også ret dekorative og så lokker de insekter til
Jeg har ikke klippet ‘H. Limelight’ ned i to år og den er blevet pæn høj. Oppe i luften svæver blomster og frøstande fra kæmpe skælhovede.
Jeg har ikke så mange blå i “Det blå hjørne” når vi kommer til august, men Nepeta Manchuriensis som jeg købte sidste år har blomstret i flere måneder og bliver åbenbart ved. Også her har jeg højdespringere som kæmpe skælhovede, kæmpe verbena og kvan.

Endnu et glimt af det blå bed. Snart blomstrer den blå sommerfuglebusk tv. 

I det nye bed ved pavillonen blomstrer astilbe stadig. De er glade for det kølige vejr, sidste år visnede de i varmen og var brune og krøllede fra start, i år er der så candy floss for alle pengene. Sct. Hansurt ‘Matrona’ står i forgrunden.

Her er det den mest almindelige Sct. Hansurt som også står i bedet.

Makedonsk blåhat (Kanutia Macedonica) sender sine vinrøde blomster op på lange stilke og som små ufoer svæver de over hele bedet.
Denne Linaria har jeg fået af Lisbeth fra Høneballehaven – den nåede lige at flette fingre med de sidste blomster i rosen ‘Bleu Magenta’, et fantastisk par.

Til sidst sætter jeg mig i pavillonen og nyder udsigten – det er slet ikke dårligt at komme hjem fra en storbysferie og trække vejret i sin egen have igen.

24 Comments

 • Høneballehaven

  Fine billeder – linariaen ser fin ud sammen med rosen. Min blåhat ligger desværre hen af jorden, lidt træls. Jeg har tre Limelight, de to klippede jeg for sjovt ned, den sidste ikke, der er en væsentlig forskel på højde og blomstring nu.
  Det tegner fint med in sidste ferieuge, fortsat god ferie

 • Jette

  Hej Lisbeth.Hvor er det dejligt at du stadig har en uges ferie……………….og så med godt vejr.
  Må jeg spørge hvilken storby du har besøgt……………er jo vild med næsten alle storbyer.Og har lige bestitl en rejse til Nice i slutningen af måneden.
  Dine bede ser da forrygende ud.Og synes næsten lige at du skal se den fantastiske Annabelle jeg viser.
  Tror vist lige at jeg skal have flyttet min Matrona…………….den står for meget i skjul.
  Kæmpe verbena har jeg desværre ikke i år.
  Kan godt forstå at du nyder at sidde i din pavillon og se ud over haven og det smukke spejlbassin.
  Rigtig god aften knus Jette

 • Frk. Anemone

  Det er bare nogle flotte creme og hvide bede du har og jeg følger også spændt med hver gang der bliver skrevet om Annabelle og Limelight. Og sikke et syn dit spejlbassin er, det er vel nok smukt.

 • Bruuns Have

  Nej det kan da ikke være så ringe endda, når det hele står så flot, at komme hjem og nyde haven. Jeg har selv Annabelle i min have og elsker den, den står godt nok som hk, måske skulle jeg flytte lidt ind i et bed, det ser rigtig godt ud godt ud :-), kh Margit

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth!
  Hvor ser det smukt ud hos dig, jeg kan heller ikke se huller, men kender det godt på afstand er det bare sådan:-) Plejer du at klippe de to hortensiaer ned? Har haft dem begge i et par år, og kun klippet annabelle ned da den led sidste år i tørken. Faldt lige for din makedonske blåhat:-))
  Fortsat rigtig god ferie
  Hilsner fra Anette

 • Sussi.Sussinghurst

  Ja det må være paradis at komme hjem til sin have igen, jeg ved at JEG ihvertfald nyder at komme hjem lige så meget som jeg nyder at tage af sted 🙂 Du skriver at du klipper dine Hortensiaer ned…..hvor meget ned? Mine er lidt ranglede (de står også i skyggen det meste af dagen) og jeg tænkte om det var en fordel hvis de blev klippet HELT ned, men jeg tør ikke

  • Countryliv

   Jeg klipper dem ned til 15-25 cm over jorden om foråret. Annabelle har tynde stilke og kan ikke selv holde hovederne så jeg har stativer over dem og andre stauder som støtter lidt. Alle mine står også i skygge. Kast dig bare ud i det det er klart en fordel:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *